|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Wycie podczas jazdy ponad 40km/h. Automat |
Autor |
Wiadomość |
niemamkolan
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2017, 11:39 [EA5A/W 2.5] Wycie podczas jazdy ponad 40km/h. Automat
|
|
|
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moim galantem w automacie. Mianowicie podczas jazdy ponad 40km/h coś z przodu wyje podobnie do łożysk ale problem w tym że mechanik twierdzi że to nie łożyska. Twierdzi że coś w okolicach skrzyni biegów. Olej w skrzyni biegów jest. Dodam że podczas skręcania dźwięk się trochę zmienia, a przy skręcaniu w lekko w lewo jest cisza. Załączam filmik. Sorry ze tak trzęsie. Z góry dzięki za pomoc
https://youtu.be/rUNA5isRsAY |
_________________ Pozdrawiam ja i mój Galant
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-04-2017, 19:36
|
|
|
niemamkolan napisał/a: | Dodam że podczas skręcania dźwięk się trochę zmienia, a przy skręcaniu w lekko w lewo jest cisza. Załączam filmik. Sorry ze tak trzęsie. Z góry dzięki za pomoc | Upewnij sie co diagnozy łożysk, bo taki objaw sugeruje łożyska, z filmu cięzko coś wywnioskowac |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bury
Mitsumaniak
Auto: EA2W,Z34A
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 294 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 13-04-2017, 21:56
|
|
|
Pojedź do takiego który będzie chciał zdjąć hamulce,uwolnić półosie i sprawdzić te łożyska porządnie.Lepiej zapłacić za takie sprawdzenie,niż wymieniać niepotrzebnie dobre rzeczy. |
|
|
|
 |
niemamkolan
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6
|
Wysłany: 25-04-2017, 20:04
|
|