Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-01-2007, 23:21
Albo mi pomozecie albo bede musial kupic Puga 406
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2007, 20:03   Albo mi pomozecie albo bede musial kupic Puga 406

Propozycja nr 1 - sie mi podoba

Dwojka - hmm...

Trojka - najstarszy 2001 i diesel ale w koncu Galant

Jest jeszcze ta mozliwosc... Ale wolalbym nie....

Sluchajcie - ja czytam to forum dosc dokladnie. Licze na Was ze pomozecie mi wybrac i napiszecie co lepiej. Tego Puga nie bierzcie pod uwage.
O co mi biega - gazownia nie wchodzi w gre. W zadnej postaci.
Dlatego licze na opinie co lepiej GDI czy 2,0 czy Dieselek. Najlepiej od uzytkownikow tych wersji.
Bartek - licze na Ciebie ze mi cos podpowiesz z GDI.
Kochajj - 2,0
Dieselka kto ma?

I jeszcze cos - samochod musze kupowac w miare szybko.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 20:13   

Hubeeert .... pierwsza sprawa to nie kupuj tego Puga ( strasznie mi sie nie podoba ) a poza tym kto jak kto ale Ty nas zdradzic nie mozesz :wink:
Pierwsza propozycja Gala podoba mi sie najbardziej ( na fotkach wyglada bardzo przyzwoicie - nie znalazlem nic do czego mozna by sie doczepic , ale skoro jestes w UK to lookniesz go sam i bedziesz wszystko widzial ) , nie bede Ci nic pisal od strony technicznej bo sam doskonale wiesz co to za auto.Moim zdaniem warto obejrzec go na zywo i wtedy podjac decyzje - ja bym go bral gdybym mial kase , a przynajmniej obejrzal na zywo :mrgreen:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 11-01-2007, 20:21   

Ten pierwszy Galancik wydaje sie calkiem calkiem -jedyne czego sie dopatrzylem to delikatne wglebienia na drzwiach kierowcy oraz nad lewym tylnym kolem (na blotniku)- a moze to wina zdjec :D .
Widac dobrze utrzymane wnetrze-bez jakis widocznych sladow zuzycia :D Co do samego silnika GDI =>mysle ze wiele zalezy od konkretnego egzemplarza. Moje GDI jest (tfu, tfu odpukac w nie malowane) jest rewelacyjne. Chodzi rowniutko, bardzo rzadko miewa "skaczace obroty", a jezeli juz sie pojawia to sa minimalne i krotkotrwale. Co do osiagow, elastycznosci moge sie wypowiadac w samych superlatywach- silniczek bardzo dynamiczny oraz elastyczny-wyprzedzanie czy szybki start spod swiatel nie robi dla niego wiekszego wrazenia. Mysle ze w klasie (1,8 - 2,0) jest jednym z lepszych silnikow,... a pamietajmy, ze ma 125 KM! ..a ten Galancik ma ich ok 150 :D . Jeszcze co do spalania sie wypowiem krotko - w tej chwili srednie spalanie oscyluje mi okolo 8 litrow na sto KM. Przy w miare dynamicznej (ale bez przesady) jezdzie. Moj rekord (wskazania kompa) to 3,7 litra :!: :D poza miastem przy 60-70 na V-tce :D ....Moje zdanie jest chyba oczywiste- Bardzo polecam GDI-Pamietac trzeba o systematycznym serwisowaniu, laniu dobrych olejow oraz dobrego palifffka :)
Aha co do pozostalych ofert-nic sie nie wypowiem. Zdjec oraz opisow jest po prostu za malo.
Pozdroo

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 11-01-2007, 20:50   

Robson86 Czy to na pewno takie same silniki? Wiele złego słyszałem na temat 2.4 GDI w galancie i prawie nic na GDI w cari :roll:
Z tych wszystkich ja wybrałbym 2.0 benzynkę, jeśli oczywiście oględziny nie wykazałyby żadnych istotnych mankamentów. Diesla nie znam ale odpuściłbym ze względu na wiele opinii negatywnych na forum. Poza tym osobiście nie lubię traktorów :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 11-01-2007, 23:34   

macia napisał/a:
2.4 GDI w galancie i prawie nic na GDI w cari

Na jedne i na drugie jak się trafi w ZONKa będzie plucie, jak się trafi na dobrego - 0 uwag.

GDi nie jest dostosowane do europejskiego paliwa a do polskiego "paliwa" w szczególności.

Co do konkrtenego:
Model 2001 - późniejszy musiałby być JDM, a ten nie wygląda
Wymieniony akumulator - ciekawe dlaczego - wytrzymuje spokojnie 6 lat i 130 kkm
Wygląda na fotkach jakby był starszy niż wynika z rocznika
Tapicerka na siedzeniach (zwłaszcza tył) nie wygląda za dobrze - może też to kwestia fotek, ale moja po 160 kkm wygląda lepiej - albo był taksówką ;)
Kierownica dla pasażera - eliminuje to auto w 100% ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2007, 00:17   

To moze jako uzytkownik 2.0 - (no coz moze i kazdy swoje chwali) ale z tego co czytalem to w GDI napewno bym sie nie ladowal, tymbardziej ze nawet jesli sie trafi dobry egzemplarz to z ta ekonomia w stos. do mocy wcale nie jest tak perlowo (z opinii uzytkownikow pali mniej-wiecej tyle samo co 2,5V6). 2.0 ma niby te 14 KM mniej ale umowmy - do codziennej jazdy 136KM w zupelnosci wystarczy, a jak ktos naprawde lubi poszalec to nawet 2,5V6 go nie zadowoli. Co do spalania to moj np. potrafi wziac przy 160-170km/h (pol godz. korka) i wlaczonej klimie - 8l/100km ! Nieco gorzej ma sie sprawa w miescie, bo w Szczecinie trzeba np. liczyc przy mojej jezdzie (odcinki po 5km) jakies 10,5l/100km ale i tak mysle nie ma tragedii. Za opcja pierwsza natomiast napewno przemawia kolor 8) ale za to traction control to ona raczej nie ma (zaslepka w miejscu gdzie powinien byc przelacznik).
Podsumowujac - mi tez sie spieszylo z kupnem auta (szczegolnie takiego 8) ale naprawde warto troche poczekac i kupic to co sie dokladnie chce (ja poszedlem na kompromis tylko w kwestii koloru).

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-01-2007, 08:01   

Ja mam co prawda GDI ale w Cari tym niemniej jestem z niego bardzo zadowolony takoż jak był zadowolony poprzedni właściciel mojej Cari. Zero problemów, równa praca, 125 koników i niecałe 180Nm pozwala przy dość lekkiej budzie na całkiem niezłe pohasanie tak po mieście jak i w trasie czy na autostradzie. W trasie mi pali 7l a po moim mieście 12l. Więc jak nie zamierzasz pchać się w gaz (i słusznie) to ja bym brał na twoim miejscu ładnego srebrnego gala tak 3-4 ro letniego z jakimś GDI a co do mocy i pojemności to mnie by wystarczyło 1.8 125KM aczkolwiek gdyby było więcej to bym sie nie pogniewał choć za większą pojemność większe opłaty i większe spalanie. W sumie pasuje mi auto które ma przelicznik wagi do mocy <= 10kg/koń to wtedy żwawo się jeździ.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 12-01-2007, 08:41   

Wiem, ze malo na temat, ale nie kupuj puga - mam tam do Anglii pojechac i Ci w banke puknac?? :) - nawet taboret z Polski zabiore, coby spokojnie siegnac :D :P
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 12-01-2007, 10:36, w całości zmieniany 1 raz  

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 12-01-2007, 09:20   

Krzyzak, bądź bardziej wyrozumiały ... może mu jeszcze wyspa pod nogami faluje .... przecież wiesz, że on z wysoka patrzy na glebę :mrgreen:
Koniec OT

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 12-01-2007, 16:51   

Sie zdenerwowalem.
Wczoraj dzwonilem i pytalem - wszystkie 3 byly do obejrzenia Dzis zostal tylko GDI. Niestety
1. W srodku syf - znaczy fotele niezuzyte ale na przyklad miedzy fotelem a tunelem zaswinione.
2. Samochod uzytkowany na krotkich trasach - znaczy tzw sluzbowy/panstwowy...
3. Filtr powietrza zapiety krzywo - jedna z opasek nigdy nie zapieta bo wytarla dziure w pokrywie silnika (tym plastiku)
4. Lewy przedni zacisk chyba zapieczony bo tarcza zardzewiala, prawa nie ;-)
5. Brak
- radia
- kontroli trakcji
- MoT
- TAX
- ksiazki serwisowej
6. Dokumenty (znaczy ksiazka przegladow itd) od innego Galanta - silnik 4G63, inny numer nadwozia, brak wpisu jakiegokolwiek wiecej poza pierwszym przegladem - tzw "zerowka"
7. Jak przyjechalem gosc od razu stwierdzil ze samochod jest zarezerwowany. :roll: od wtorku. Wczoraj mowili cos innego. Kilkaset kilometrow w pi****

Srebrny i Diesel tez juz byly dzis nieaktualne. Zostawilem swoje namiary. Moze oddzwonia. Szukam dalej.

Jakby ktos w UK mial namiar na Gala EA w dobrym stanie - prosze o kontakt.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kuba2222
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2007, 17:18   

Tutaj jest kilka do wyboru. Z ebaya zwykle jest sporo taniej ;D

http://motors.search.ebay...sofocusZunknown

a moze takie cos ;)
http://cgi.ebay.co.uk/MIT...1QQcmdZViewItem

Dobrze mi sie wydaje ze jestes w NI?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 12-01-2007, 18:20   

kuba2222 napisał/a:
Dobrze mi sie wydaje ze jestes w NI?

Dobrze :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 12-01-2007, 18:25   

2.0 - Zdecydowanie wolałbym 2.5 ze wzgledu na zblizone spalanie i wiekszą moc i kulture pracy V6... poza tym róznic nie ma :)

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2007, 21:29   

kochajj napisał/a:
poza tym róznic nie ma

jest, troche wieksza waga i mniej miejsca pod maska :mrgreen: :wink:

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 12-01-2007, 21:41   

i lepiej wyposażone :) ... tempomat...