Przesunięty przez: Tomek 24-11-2014, 12:11 |
Ostrzeżenie - "bezwypadkowa" oferta |
Autor |
Wiadomość |
Mitcuś
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2014, 10:24 Ostrzeżenie - "bezwypadkowa" oferta
|
|
|
W razie jakby ktoś nosił się z zamiarem zakupu Pajero z ogłoszenia . Sam ostatnio szukałem, więc sprawdziłem sporo ofert. W jednym przypadku warto szczególnie ostrzec potencjalnych kupujących. Na otomoto i allegro wystawiony jest Mitsubishi Pajero z 2011 roku, za 97 tys. zł. Właściciel z Wielkopolski. Przez telefon zapewniał o idealnym stanie samochodu i jego absolutnej bezwypadkowości. W ogłoszeniu także o tym zapewnia. Po sprawdzeniu samochodu w ASO okazało się, że to auto po bardzo poważnym wypadku. Cały przód był malowany, elementy zawieszenia wymieniane a podłużnica pogięta jak górska droga. Facet bez mrugnięcia okiem naciągnął mnie na koszty jazdy do Poznania, później koszty sprawdzania w serwisie a na koniec bezczelnie zażądał pieniędzy za dojazd. Przez cały czas próbował stworzyć wrażenie jak to on groźny i jak się wścieka jak coś jest nie po jego myśli, co można odebrać jako wywieranie nacisku czy nawet zastraszanie. Po tym jak Pan w serwisie poinformował o rzeczywistym stanie pojazdu, zrobił się napastliwy i próbował urządzać sceny pracownikom serwisu. Zarówno sprzedającego jak i jego samochodów radziłbym więc unikać. Są lepsze sposoby na wydanie czy nawet stracenie niemal stu tysięcy złotych. Nawet jeśli naiwnie założyć, że sprzedający nie zdawał sobie wcześniej sprawy z tego jaki ma samochód, to po wizycie w ASO wie już o tym doskonale, zaś treści ogłoszenia nie zmienił . Jedyne co zrobił to podniósł nieco cenę samochodu. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20985 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-11-2014, 11:05
|
|
|
Mitcuś, jak masz dowody to zgłoś go do: tvnturbo - turbo kamera.
Niech dowie się o nim cała Polska .
Dodatkowo podaj tutaj linka aby nikt się nie naciął. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Mitcuś
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero IV
|
Wysłany: 24-11-2014, 11:14
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Mitcuś, jak masz dowody to zgłoś go do: tvnturbo - turbo kamera.
Niech dowie się o nim cała Polska .
Dodatkowo podaj tutaj linka aby nikt się nie naciął. |
To ja zapłaciłem za ekspertyzę w serwisie, więc dowód mam i to niepodważalny. Nie wiedziałem, że można tutaj wstawiać linki do ogłoszeń, ale raczej nie będzie to dla niego reklama :
http://otomoto.pl/mitsubi...-C35178205.html |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 24-11-2014, 11:47
|
|
|
Możesz dodatkowo zgłosić nadużycie na otomoto. |
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 24-11-2014, 11:52
|
|
|
Tomek, może lepiej przenieść to do działu pajero tam pewnie więcej osób je zobaczy . |
 |
|
|
|
 |
|