Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Demontaż gniazda zapalniczki
Autor Wiadomość
soko 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA5A Nardi Torino 99'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2013, 10:02   Demontaż gniazda zapalniczki

Witam serdecznie,

Pytanie o gniazdo zapalniczki: Czy ktoś już demontował wyżej wymienione. Po podłączeniu nawigacji ze zwarciem spaliło mi bezpiecznik od gniazda. Po wymianie niestety gniazdo nadal nie działa. Jedyne co znalazłem na forum to fakt, że za gniazdem jest dodatkowe zabezpieczenie w formie topika. Czy ktoś już go wymieniał ?

czy jest możliwość wyjęcia gniazda przez schowek na okulary ?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam

bielak930
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2013, 14:20   

Wyciągasz schowek na okulary. Wyciągasz ten plastik do okoła wajchy od biegów. Wrzucasz 4 (będzie wygodniej). Wyciągasz popielniczkę i radio i delikatnie wyciągasz całą konsolę środkową. Zaczynaj wyciągać ją od dołu.

soko 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA5A Nardi Torino 99'
Wysłany: 28-12-2013, 16:59   

Problem zażegnany. Jeżeli ktoś miałby kiedyś ten sam przypadek to opisuję poniżej naprawę:

1. przede wszystkim nie da się tego zrobić bez wyciągania całego panelu frontowego (np. poprzez schowek na okulary i popielniczkę)
2. jeśli bezpiecznik zapalniczki zostanie wymieniony a gniazdo nadal nie działa - to wina topika usytuowanego za gniazdem zapalniczki
3. topik to nic innego jak drut z cyny łączący dwie blaszki (pod wpływem temperatury np. z powodu zwarcia cyna stapia się i przerywa obwód)
4. naprawa: można wstawić kolejny drut z cyny aby zachować funkcję topika lub po prostu wstawić zwykły drut
5. na koniec pozostaje złożyć panel i gotowe.

Łysy88 
Mitsumaniak
Pasjonata

Auto: Mitsubishi Galant EA5W Avance!
Wysłany: 28-12-2013, 21:05   

Ja miałem strasznie problemy z gniazdem zapalniczki. Okazało się że jedna wtyczka nie do końca naszła na gniazdo i cały czas rozłączało - nawet kupiłem drugą ładowarkę samochodową bo myślałem że to właśnie ładowarka padła.

Odpowiedz do tematu