Moje marzenie |
Autor |
Wiadomość |
DMK_PL
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 24
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2017, 21:09 Moje marzenie
|
|
|
Witam i z góry przepraszam ale czas goni więc na razie tylko zdjęcie cuda jakiego nabyłem nieco ponad rok temu.
zdj
Przy dłuższej wolnej chwili przedstawię całą naszą historię do czego zabieram się już od paru miesięcy. |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
|
|
|
 |
piorunGSR
Forumowicz

Auto: Lancer GSR
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Sty 2014 Posty: 234 Skąd: Ełk/Dublin
|
Wysłany: 29-06-2017, 21:44
|
|
|
Fajnie się prezentuje. Maska agresywna bardzo i nawet pasuje jak dla mnie. |
|
|
|
 |
DMK_PL
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-06-2017, 23:32
|
|
|
Myślę sobie co mi szkodzi najwyżej godzine mniej snu, także się rozpiszę.
I. pożyczka na 15 tyś. no i poszukiwania mojego auta marzeń jak wiadomo tylko i wyłącznie Galanta(ok. 2 miesiące). I tu pojawia się ogłoszenie wielce szanownego Pana z Zabrza. Cud człowiek mimo iż miał negatywne opinie to według mnie jeden z największych "fanatyków" Galanta. Po drodze obejrzane 3 modele w stanie bardzo nie zadowalającym. Więc już ze smuteczkiem jechałem po moje cudo. Jednak jak już dojechaliśmy i go zobaczyłem nie potrafiłem ukryć emocji i po 10 min. wstępnych oględzin byłem pewien że go kupię. Cena wynosiła 11 tyś i szczerze mówiąc nie miałem na czym zbijać poza niedziałającą szybą która została naprawiona jednym śrubokrętem w 5 min. Mimo wszystko cena wyniosła 10700 zł. + 100 która omyłkowo się zaplątała(powiedzmy na nie psucie się(co do dziś dnia działa)). Jedyne z czym był problem to pompa sprzęgła(o czym byłem poinformowany przy sprzedaży(a wyniosło mnie to 300zł z wymianą- oczywiście zamienniki)).
II Powrót: Wszystko fajnie pięknie, lecę autostradą ogrodzoną z każdej strony na tempomacie aż tu nagle lis. Z mojej strony 0 reakcji, po prostu dup i plastik pod zderzakiem naderwany. 3 min postoju i ogień dalej. I najlepsze: jakieś 50 km przed domem sarenka beztrosko wbiega na mój pas. Za mną mamuśka w 206 z bardzo średnim wzrokiem i stanem technicznym takim sobie, a lewy pas oczywiście ciężarówki zajmują. Więc ja kulturalnie DUP w sarenkę i jak tylko się zatrzymałem, drzwi otwieram i myślę [edit], aż tu ciężarówka mnie wyprzedza i centralnie po niej przejeżdża. Niby ciśnienie schodzi ale jak popatrzyłem na "Galusia" to aż mi się słabo zrobiło: zderzak, grill popękane; maska wgięta w [edit], a lewa lampa to dosłownie puzzle. Na szczęście miałem taśmę to jakoś skleiłem i dojechałem do domu. Za całość do sklejenia 450 + ok. 2000 za lakiernika.
III. Wszystkie filtry, oleje, klocki (TRW- nie polecam), rozrząd, konserwacja podwozia, robione nadkola - tył + opony letnie jak i zimówki oczywiście nowe(kupę hajsów)
IV. MASKA: która zasłużyła na osoby punkt: zamówiłem ją według własnego marzenia z dzieciństwaLINK + szlif i lakier(kopę hajsów). Firmy nie polecam, bo czekałem prawie 3 miesiące. Najpierw zły kurier potem coś tam, a gdy miałem już przed sobą protokół przestępstwa to zadzwonił bardzo miły pan i powiedział że maska im nie wyszła i produkują ją od nowa więc za 3 tygodnie będzie na 100% i tak też było.
V. Mimo wszystko po dziś dzień nic się nie psuje(nawet szanowny Pan z Zabrza był zdziwiony że antena działa bez zarzutów, bo niby to jest niespotykane w Galantach). W sumie to są troche problemy z zawieszeniem ale to tylko przez własną głupotę, którą moge wytłumaczyć polskimi drogami.
To by było na tyle, zdjęć ze starości nie wrzucę bo telefon mi upadł o ścianę i wszystko poszło w [edit] łącznie z kontaktami co nie były na SIM.
A kolegę ze Ścinawy kojarzę chociażby pod Polo parę tygodni temu.
ZASADY FORUM.
8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem. |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 30-06-2017, 07:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-06-2017, 07:26
|
|
|
Maska tragedia |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2352 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 30-06-2017, 09:33
|
|
|
Coraz więcej Avanców w Lubinie |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14369 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 30-06-2017, 23:10
|
|
|
Hugo napisał/a: | Maska tragedia |
No przyznam że nie pasuje zupełnie. Galant w oryginale wygląda zdecydowanie najlepiej. Sportowy wygląd w eleganckim wydaniu. Ale najważniejsze, że podoba się właścicielowi. |
|
|
|
 |
vrangsinn
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 522 Skąd: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 01-07-2017, 16:04
|
|
|
widziałem taką maskę raz w życiu na żywo....maska na WIELKI ++++++ ale pod warunkiem ze pod kolor.... a tu tego brakuje.... |
_________________ Jazda samochodem to dla mnie frajda...
Galant to nie tylko samochód to pewien styl bycia... |
|
|
|
 |
DMK_PL
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-08-2017, 16:04
|
|
|
Na prawdę nie rozumiem jak maska, czy jej kolor może się nie podobać. Poza tym na pewno że daje bardzo dużo do chłodzenia silnika. Może jest i to trochę dziecinne ale to moje marzenie sprzed lat. Na pocieszenie dodam że na sezon zimowy wraca orginał bo już chłodzenie nie będzie potrzebne. A na dzień dzisiejszy poszukiwania nowej chłodnicy. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 05-08-2017, 22:29
|
|
|
DMK_PL, naska się podoba - jak poszukasz to na Forum znajdziesz jak powstawała, gdzie miały być wloty itp.
Pierwsze egzemplarze jak dobrze pamiętam powstawały w Lublinie
Twoja przez ten niedomalowany mat wygląda niechlujnie.
Pryśnij porządnie (obojętne czy czarny mat/połysk, czy w kolor) i od razu będzie o niebo lepiej |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14369 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 05-08-2017, 23:45
|
|
|
Z tą poprawa chłodzenia to bym aż takim optymistą nie był... Może go nawet pogarszac. Wierzysz że projektant takiej maski badał przepływ powietrza pod maską i wpływ dodatkowego otworu? Wątpię.
Jedyny plus to minus 10kg ale kosztem bezpieczeństwa. Oryginalna maska pochlania energię. Ta niekoniecznie.
Wygląd kwestia gustu i nie każdemu musi się podobać. |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-08-2017, 07:16
|
|
|
DMK_PL napisał/a: | Na pocieszenie dodam że na sezon zimowy wraca orginał bo już chłodzenie nie będzie potrzebne |
mam na sprzedaż nówkę jakby co także w czarnym macie |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
|