|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szarpanie podczas ruszania |
Autor |
Wiadomość |
kowal_ldz
Nowy Forumowicz
Auto: 1.8 16v GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2009, 19:24 Szarpanie podczas ruszania
|
|
|
witam, szukając przyczyny szarpania wymieniłem zniszczone poduszki pod skrzynią znajdujące się na belce. jednak szarpanie nie ustało. czy przyczyną może być złe ułożenie wkładu poduszki? mianowicie:
tak powinna wyglądać poduszka, narysowane są na niej kierunki amortyzowania skrzyni (przynajmniej tak to wydedukowałem)
wciskając wkład poduszki wcisnąłem go, strzałkami ustawionymi w pionie. czy możliwe, że to jest przyczyną szarpania przy ruszaniu i zmianie biegów?
wydaje mi się również, że po wymianie poduszek odczuwalne zaczęły być drgania na wolnych obrotach |
|
|
|
 |
Jacol76
Nowy Forumowicz Jacol
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2009, 21:02
|
|
|
Czesto powodem szarpania podczas ruszania sa padniete
sprezyny w docisku sprzegla.
Przynajmniej tak pamietam,jak sie myle to
niech mnie ktos poprawi co by bez sensu skrzyni
nie zwalac |
_________________ Jacol |
|
|
|
 |
wojtec [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2009, 16:43
|
|
|
Witam. Miałem ten sam problem. U mnie padły sprężyny konpensujące drgania na tarczy sprzęgła. Docisk był ok a i tarcza nie była zużyta. musiałem dać ok 2500 obrotów żeby z miejsca ruszyć. Wymieniłem komplet i jest ok. Teraz w porównaniu do poprzedniego stanu szarpie(drga) troszkę i wiem że to poduszki więc na razie olewam (nie stać mnie). Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|