Lusterka - schemat kabli |
Autor |
Wiadomość |
Gucio [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2007, 21:20 Lusterka - schemat kabli
|
|
|
Witam. Drodzy Mitsumaniacy bardzo prosiłbym o Waszą pomoc. W końcu pozbyłem się wieśniackich lusterek z kierunkowskazem po poprzednim właścicielu. Niestety odciął wtyczkę ;/ Czy ktoś mógłby mi podać schemat które kable z drzwi łączą się z którymi kablami w lusterku?? Wiem że może to być trochę uciążliwe do sprawdzenia. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 19-12-2007, 10:17
|
|
|
Schematy elektryczne znajdują się >>TU<< - plik do pobrania na samym dole
pozdro
Edit: schemat
 |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
komarsnk
Mitsumaniak mocno uzależniony
Auto: Galant '02 Avance A/T
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 1908 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-01-2014, 22:58
|
|
|
Koledzy podpowiedzcie bo nie za bardzo się znam na schematach elektrycznych
Ale z tego co wnioskuję z poniższego schematu to grzanie lusterek jest na osobnym bezpieczniku niż grzanie szyby?
Czy się mylę? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-01-2014, 10:22
|
|
|
Dobrze widzisz, patrz głebiej po oznaczeniach, zauważysz, że jeden bezpiecznik jest w komorze silnika a drugi w komorze pasażerskiej |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
komarsnk
Mitsumaniak mocno uzależniony
Auto: Galant '02 Avance A/T
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 1908 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 05-01-2014, 10:56
|
|
|
robertdg napisał/a: | Dobrze widzisz |
Robert dzięki za potwierdzenie.
robertdg napisał/a: | patrz głebiej po oznaczeniach, zauważysz, że jeden bezpiecznik jest w komorze silnika a drugi w komorze pasażerskiej |
Właśnie z tymi oznaczeniami to u mnie ciężko
Z tego co "paczyłem" to jest jeden - pod maską (dedicated fuse) 10A (co to jest ten nr 14?). A w kabinie to nie wypatrzyłem tam żadnego W którym miejscu to widzisz?
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 05-01-2014, 15:46 ]
Byłem właśnie rozeznać sprawę z tymi moimi lusterkami. Same lusterka są podgrzewane więc mają obowiązek działać... Z tego co tam wywnioskowałem i potwierdzając te informacje z Forum wychodzi na to, że za grzanie odpowiadają dwa czarne kable w 7-pinowej kostce (2 skrajne - na górze i na dole). Niestety po włączeniu podgrzewania szyby na tych pinach nie pojawia się napięcie :/ (szyba się grzeje). Patrzyłem na bezpieczniki i pod maską i w kabinie. Nie wyjmowałem wszystkich bo to bezsens ale te 10A które by najbardziej odpowiadały - wszystkie całe Który dokładnie bezpiecznik odpowiada za podgrzewanie lusterek? Ew. gdzie dalej szukać przyczyny braku prądu na kostce?
[ Dodano: 05-01-2014, 22:10 ]
OK - odpowiem sobie sam
Za podgrzewanie lusterka odpowiada bezpiecznik 10A w małej ramce po prawej stronie w skrzynce bezpieczników w kabinie pasażerskiej. Pomógł mi w tym pierwszy post z TEGO tematu |
|
|
|
 |
|