|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Halogeny |
Autor |
Wiadomość |
7ukasz
Forumowicz
Auto: Carisma sedan 2000 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-01-2014, 10:10 Halogeny
|
|
|
Witam. Zagłębiłem się w niedziałające halogeny. Same w sobie działają. Jak podałem napięcie na przekaźnik B-71x. Sprawdziłem też wtyczkę B-47 od włącznika. Po zwarciu styku 1 i 3 nie zapalają się halogeny podczas gdy po zwarciu 1 i 2 zapalają się tylne przeciwmgielne. Problem jest poważniejszy niż by się mógł wydawać. Jeśli ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyna awarii to poproszę o wskazówkę. |
|
|
|
 |
glina
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 15-01-2014, 11:42
|
|
|
a włącznik sprawny?
rozbierz go, wyczyść, jak żarówki do wymiany to wstaw nowe i może to wystarczy
włącznik front/rear fog lubi sobie poprzerywać i może być że wszystko poza jego stykami jest w aucie ok |
|
|
|
 |
7ukasz
Forumowicz
Auto: Carisma sedan 2000 1,8 GDI
|
Wysłany: 15-01-2014, 12:27
|
|
|
Lampy są sprawne bo podłączone przez podanie napięcia na przekaźnik świecą. Po odłączeniu włącznika na kostce nie ma napięcia, a powinno być. Problem jesr bardziej poważny, bo nie działają lewe postojówki tył i przód, podświetlanie tablicy rejestracyjnej i światło w schowku. Przerabiam już to od kilku dni ze schematami ale jak na razie ciężko dojść. |
|
|
|
 |
|
|