szukam dalej czy warto kupić |
Autor |
Wiadomość |
piotrek-klin
Nowy Forumowicz
Auto: chce miecc
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2014, 13:19 szukam dalej czy warto kupić
|
|
|
Witam kolegów z forum szukam dalej pajero i znalazłem o to takie ogłoszenie i proszę was o opinie i uwagi odnośnie tego auta ps...
będę wdzięczny pozdro
http://allegro.pl/mitsubi...3935091472.html |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 03-02-2014, 18:02
|
|
|
U handlarzy wszystkie są w świetnym stanie . Lakier super jak na 15 lat .
Coś mnie się wydaje , że miałem z nim( z człowiekiem ) styczność w 2010 r , nie polecam .
W ogóle Starogard Gdański to zagłębie cudotwórców , coś jak w Wielkopolsce Pleszew |
|
|
|
 |
gpls
Forumowicz
Auto: PajeroIV
|
Wysłany: 03-02-2014, 18:14
|
|
|
PiotrKw napisał/a: | U handlarzy wszystkie są w świetnym stanie . Lakier super jak na 15 lat .
Coś mnie się wydaje , że miałem z nim( z człowiekiem ) styczność w 2010 r , nie polecam .
W ogóle Starogard Gdański to zagłębie cudotwórców , coś jak w Wielkopolsce Pleszew | lub Gniezno w Wielkopolsce.
Nigdy przenigdy nie kupię auta z komisu. W moje włożyłem 10tys zeby było w stanie bdb |
|
|
|
 |
piotrek-klin
Nowy Forumowicz
Auto: chce miecc
|
Wysłany: 04-02-2014, 09:57
|
|
|
witam dzięki za odp..
wiem ze to komis handlarz ale nikt na sile nie wciska (też jestem uprzedzony) zawsze można sprawdzić i się targować a jak nie to niech się goni ale do rzeczy mi chodzi o środek czy wszystko na miejscu i o bude czy nie kombinowana np. przeszczep angola itp. pozdrawiam
ps ciężko jest cos dobrego kupic a jak sprzedają to prawie wszyscy to handlarze |
|
|
|
 |
seba314
Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2DID
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 04-02-2014, 11:52
|
|
|
jak dla mnie to, widac ze auto bylo specjalnie przygotowane do sprzedazy. komora i sam silnik byly myte a to nie wrozy najlepiej, srodek tez widac wyprany ale wykladziny przy fotelach nie doczyscili. widac ze byly palone papierochy w srodku. lakier pewnie tez troche przepastowany ale to wszystko nie musi dyskwalifikowac tej fury od kupna. jesli nie masz daleko to obejrzyj go w towarzystwie dobrego fachowca od blach i mechaniki. powodzenia w zakupach |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2014, 12:31
|
|
|
piotrek-klin napisał/a: | zawsze można sprawdzić i się targować |
Najlepiej , że masz połowę drogi między Sławnem a Starogardem do Zbyszka2m (e-pajero)
Zaproponuj handlarzowi niech przyjadą , Ty przyjedziesz , umów przegląd u Zbyszka za parę zł i..... wszystko będzie jasne |
|
|
|
 |
czortunio
Forumowicz
Auto: Pajero III 2,5 TD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2013 Posty: 199 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-02-2014, 15:56
|
|
|
Cytat: | umów przegląd u Zbyszka za parę zł i |
Może podać konkretnie ile tj. parę złotych. Dla niektórych parę złotych, może być dużo za dużo. Sam jestem ciekaw |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2014, 17:13
|
|
|
czortunio napisał/a: | Może podać konkretnie ile tj. parę złotych. |
Nie wiem , Panowie muszą to ustalić między sobą sami , czy propozycja cenowa jednego będzie do zaakceptowania przez drugiego . Na pewno dobrze wykonana praca ( a taką na pewno zrobią u Zbyszka chłopacy na warsztacie ) wymaga zapłaty , nie jałmużny .
Choć pamiętam jak kupowałem mojego, Zbyszek pomógł mi nie oczekując zapłaty , a ja uniknąłem zakupu strucla od kombinatorów . I było to po moim pierwszym telefonie wykonanym do niego . Wcześniej nie znaliśmy się .
Tak więc nieraz nie wszystko przekłada się na pieniądze . |
|
|
|
 |
gpls
Forumowicz
Auto: PajeroIV
|
Wysłany: 05-02-2014, 19:38
|
|
|
piotrek-klin napisał/a: | ciężko jest cos dobrego kupic a jak sprzedają to prawie wszyscy to handlarze | Dobre są drogie.
Handlarz sprzedaje po to żeby zarobić i w dodatku musi mieć niską cenę żeby sprzedać (bo musi sprzedawać bo z tego żyje),
a właściciel sprzedaje bo chce kupić inny lub nowszy samochód.
Zupełnie inny cel transakcji tych dwóch panów. |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 06-02-2014, 07:12
|
|
|
gpls napisał/a: | a właściciel sprzedaje bo chce kupić inny lub nowszy samochód. |
W dużej mierze masz rację ale nie zawsze nieraz właściel sprzedaje bo.... nie ma już nerwów do napraw i gotówki do podnoszenia "wartości" swojego pojazdu , który z dnia na dzień jest coraz mniej wart
Wtedy często jego działania są zbieżne z działaniami handlarza , choć motywacja inna |
|
|
|
 |
|