NX2000 SR20DE " Time attack weapon " by BeNeK |
Autor |
Wiadomość |
BeNeK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 16v140km
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Wrz 2010 Posty: 678 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 01-01-2011, 19:08 NX2000 SR20DE " Time attack weapon " by BeNeK
|
|
|
Nr3 to nissan 100nx , obecnie 'stefek' bo tak dostał na imię, stoi nie używany 1,5 roku czasem jest tylko przepalany. Silniczek który mieszka w nissanie to gaźnikowy 1.6 16v Twin Cam [po prostu dohc]. Samochodzik nie jest wolny bo przy masie 990 kg 90-95 km robi swoje może nie jest to pocisk ale wystarcza ;} No i super gadżet dach typu tarha , w lecie super sprawa , a zimą zupełnie to nie przeszkadza , nie leje się i wgl. No niestety nissan będzie szedł pod młotek . Musze go sprzedać , bo po prostu 5 samochodów to za dużo , a i tak nike nim nie jeździ , ale to się jeszcze zobaczy .
 |
_________________ “Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
ś.p. Colin McRae |
Ostatnio zmieniony przez BeNeK 16-08-2016, 10:07, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-01-2011, 19:39
|
|
|
mc napisał/a: |
100nx to brzydkie auto według mnie ale patent z dachem bardzo ciekawy. |
Też uważam że 100 nx jest brzydki dla tego nie jeździ , co prawda był to prezent od Babci która sama nim jeździła , ale już opadła z sił i przekazała go mi |
_________________ “Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
ś.p. Colin McRae |
Ostatnio zmieniony przez mkm 19-03-2012, 04:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mystek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sportback 2014
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 1933 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-01-2011, 20:47
|
|
|
100NX GTi nie jest wcale taki najgorszy tymbardziej taki zadbany . Linia samochodu może faktycznie nie poraża, ale np w przodzie i tyle samochodu można dopatrzeć się uroku |
_________________ Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012
Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - 10.2013
Rover 216 Tomcat 02.2014 - 09.2014
Volvo V40 T4 08.2014 - 01.2019
Toyota MR2 SW20 04.2017- ...
Mitsubishi Lancer Sportback 11.2018 - ...
|
|
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-01-2011, 20:57
|
|
|
Tak, z przodu jest sympatyczny ale z tyłu... porażka te DUŻE światła nie pasują do gabarywó autka ;D
chociaż tan mi się podoba :
http://www.youtube.com/wa...next=1&index=82 |
ś.p. Colin McRae |
|
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-11-2011, 13:07
|
|
|
Dawno nic nie pisałem więc....
Tak jest po remoncie blacharki a tak było przed :
Ostatnio do nissana wpadło parę nowych rzeczy :
-Tarcze wentylowane nacinane SPEEDMAX
-Klocki hamulcowe TRW/LUCAS
-Filtr powietrza
-Świece zapłonowe DENSO
-OEM szpilki i nakrętki kół
-Płyn Hamulcowy MOTUL
-Gałka Nismo
-Nowy akumulator
A jakoś 4 miechy temu wymieniłem:
-rozrząd kompletny
-pompę wody
-wszystkie oleje i filtry oprócz powietrza który wymieniłem teraz
-przeguby
-simering na wale
Pozostało jeszcze zamotować :
-Springi H&R progresywne-35mm
-Wydech przelot na dwóch strumienicach 2''
-CAI ale z braku funduszy zostawiam to na przyszły sezon :sciana: |
ś.p. Colin McRae |
Ostatnio zmieniony przez BeNeK 19-03-2012, 16:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 1713 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-11-2011, 13:34
|
|
|
A ja się wyłąmię i mi się Nissan podoba - może dlatego, że przypomina mi trochę Madźkę 323F BA, która dla mnie jednym z ładniejszych wozów.
Widzę, że zainwestowałeś w niego, czyli co ktoś zaczął nim jednak jeździć, czy taki miły jesteś dla przyszłego kupca ? |
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-11-2011, 13:43
|
|
|
samochód przeszedł generalny remont blachy .
Ja go użytkuję na co dzień Wczoraj nissan przeszedł przegląd i dostał nowe ubezpieczanie.
Ogólnie założenie jest takie '' Lekki,głośny i niski'' Ma się dobrze latać po zakrętach na bank jak zamontuje springi H&R progresywne -35mm to będzie się lepiej prowadził.
samochodu nie sprzedaje i nie sprzedam !! A zainwestowałem w niego po to żeby nic się nie zepsuło podczas użytkowania na wysokich obrotach i na torze Następnym modem będzie swap na SR20 |
ś.p. Colin McRae |
|
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-12-2011, 20:52
|
|
|
A to fotki nowego wydechu
A to efekt sobotniej nudy i 20 minutowej pracy Jeszcze literki na czarno i umyć komorę , powinno być ok.
W najbliższym czasie trzeba obuwie zmienić na zimowe Mam nadzieje że między Bożym narodzeniem a nowym rokiem wpadnie CAI na stożku Fujity i osłonie home made Co mnie najbardziej cieszy to to że nissan po 2 latach stania w trawie zapomniany,zgnity zyskał znów świetność i śmiga okazjonalnie bo ostatnio na nic czasu nie mam ;( Sprężyn teraz nie będę wymieniał na zimę bo nie chce robić jako pług , których pewnie zabraknie jak spadnie śnieg znowu zima ich zaskoczy
Jutro postaram się skręcić jakiś porządny filmik jak nissan brzmi
ps. Nissan daje mi mega fun wiem ze to tylko 90km ale ja jak wsiadam i odpalam to zawsze mam banana na twarzy |
ś.p. Colin McRae |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 16-12-2011, 21:47
|
|
|
Fajny 100nx najbardziej zadbany jaki widziałem ładnie porobiony śliczny jak na 100nx ( chodź nie wiem co Ty widzisz w tym modelu nissana ale to kwestia gustu wiadome )
To ten sam silnik co mam w Nysie swojej tylko z tym że mój jest na wtrysku? te 400kg różnicy wagi robi masakryczna różnice bo w Primerze jak stoję podkręcam do 2 tyś obrotów puszczam sprzęgło ruszam i... no właśnie i nic... po prostu rusza |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-01-2012, 18:46
|
|
|
Taka moja dobra rada , nie pożyczajcie samochodu kobiecie :face:
I kolejne 500stów wypadnie , zamiast na mody to na takie coś , kurrrrrrrrrrr.....
Najbardziej boli mnie to że on był ze 2 miech tymu malowany :killer: Lakiernik powiedział że za 2-3 tyg będzie można oddać
No i doszły takie pierdoły
1. Flansze na rozpórki przód/tył
2.Tow hook
3. wlepki od kolegi majster1010 dzięki !
do tego jeszcze wypiaskowałem sobie springi jak się ociepli to będę malował
Za miesiąc jadę na ''strojenie'' i regulowanie gaźnika żeby w pełni wykorzystać korzyści z zalewanego v-power'a i porzadnie wyregulować gaźnik Szukam także stabilizatora od GTi jak by ktoś miał w dobrej kasie do pisać pewuuuu
pss. 2 strumienice AWG już do mnie lecą i spawamy przelocik
Wszyc napisał/a: | Fajny 100nx najbardziej zadbany jaki widziałem ładnie porobiony śliczny jak na 100nx ( chodź nie wiem co Ty widzisz w tym modelu nissana ale to kwestia gustu wiadome )
To ten sam silnik co mam w Nysie swojej tylko z tym że mój jest na wtrysku? te 400kg różnicy wagi robi masakryczna różnice bo w Primerze jak stoję podkręcam do 2 tyś obrotów puszczam sprzęgło ruszam i... no właśnie i nic... po prostu rusza |
A dziękuje Krzyśku :)Jeszcze wpadnie przednia dokładeczka od Gti ale ostatnio nie mam na to czasu
Tak Ty masz silnik na wtrysku (ga16de) a ja na gaźniku(ga16ds) dobrym modem do silników z rodziny GA16DE jest wymiana wałków na te z gaźnikowca ponieważ są ostrzejsze.
U mnie jak ruszam z 3tys to zaczyna zrywać przyczepność no ale racja waga robi swoje(mój nissan 1020km) ogólnie ja na te 90-95km( no może w porywach te 97km bo zalewam go V-powerem i przyśpieszyłem zapłon ) to bardzo fajnie idzie , i się prowadzi nawet bez tych sprężyn H&r-a jest bardzo twardy w porównaniu do Galanta i C5-tek
ps. Ten wydech to istna orgia dźwięków dla mojego ucha : |
ś.p. Colin McRae |
Ostatnio zmieniony przez mkm 19-03-2012, 04:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20-01-2012, 20:39
|
|
|
BeNeK napisał/a: | Za miesiąc jadę na ''strojenie'' i regulowanie gaźnika żeby w pełni wykorzystać korzyści z zalewanego v-power'a i porzadnie wyregulować gaźnik Szukam także stabilizatora od GTi jak by ktoś miał w dobrej kasie do pisać pewuuuu |
a nie myślałeś o swapie na sra? |
|
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-01-2012, 21:05
|
|
|
Saqu napisał/a: | BeNeK napisał/a: | Za miesiąc jadę na ''strojenie'' i regulowanie gaźnika żeby w pełni wykorzystać korzyści z zalewanego v-power'a i porzadnie wyregulować gaźnik Szukam także stabilizatora od GTi jak by ktoś miał w dobrej kasie do pisać pewuuuu |
a nie myślałeś o swapie na sra? |
myślę co dzień Ale to jest bardzo kasochłonne Po wakacjach albo swpane mu Sr'a bądz vvl'a albo kupie galanta e54a
Na następne auto mam 3 typy , z zupełnie innych klas :
-Mitsubishi Galanta e54a , sentyment,wygląd, fajna V-ka(pure JDM )
-Subaru Legacy Turbo (turbo dziadek) boxer+turbo+AWD to jest to , ale z wyglądu kaszana
-Nissan 180sx(200sx) s13 , ładnie wygląda, fajnie jedzie no i RWD
A jak wyjdzie to się zobaczy |
ś.p. Colin McRae |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20-01-2012, 21:41
|
|
|
BeNeK napisał/a: | -Nissan 180sx(200sx) s13 , ładnie wygląda, fajnie jedzie no i RWD |
ładnie rdzewieje , tutaj nie popisali się z zabezpieczeniem blach, mowa o 200sx z 1.8. ale w sumie e54a chyba też nie góruje w kwestii trwałości metali noi fakt fura fajna |
|
|
|
 |
BeNeK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-01-2012, 13:26
|
|
|
Saqu napisał/a: | BeNeK napisał/a: | -Nissan 180sx(200sx) s13 , ładnie wygląda, fajnie jedzie no i RWD |
ładnie rdzewieje , tutaj nie popisali się z zabezpieczeniem blach, mowa o 200sx z 1.8. ale w sumie e54a chyba też nie góruje w kwestii trwałości metali noi fakt fura fajna |
A nx to nie rdzewieje ?? mój był w takim stanie że w dziurach po rdzy rósł mi mech a jak chciałem podnieść na podnośniku to lewarek wpadał do środka , za to z tyłu za fotelem kierowcy była taka dziura wielkości pięści i jak było mokro to cała woda/błoto/śnieg leciał na fotele kierowcy i włosy kierowcy samochody 'japonckie' z lat 90 chyba już tak mają
Ostatnio nissana zaczyna spalać ogromne ilości paliwa czyt. 19l/100km |
ś.p. Colin McRae |
Ostatnio zmieniony przez mkm 19-03-2012, 04:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 1713 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 05-02-2012, 19:44
|
|
|
BeNeK napisał/a: | Ostatnio nissana zaczyna spalać ogromne ilości paliwa czyt. 19l/100km |
To mnie pocieszyłeś, bo myślałem, że to moja Cari pije . |
Ostatnio zmieniony przez mkm 19-03-2012, 04:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|