|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 18-10-2007, 00:20 |
[ALL] "Zapach" benzyny w samochodzie - pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Laki023 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2006, 16:05 [ALL] "Zapach" benzyny w samochodzie - pomocy
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich miłośników mitsubishi. Mam colta 1.3 z 1997 roku 4G13. Pali mi dość dużo (ok. 8litrów/100km), ale innym problemem jest zapach benzyny w samochodzie przez ok 2-3 min. po załączeniu silnika. Po ok 5 minutach i wywietrzeniu samochodu wszystko jest ok, aż do momentu ponownego uruchamiania samochodu. Co może być przyczyną? Pomóżcie koledzy |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 10-08-2006, 16:30
|
|
|
benzyny, u mnie co prawda w carismie, jak smierdzialo to puscila taka obejma trzymajaca pompe w baku, i zapaszki dolatywaly do auta spod mieszka od biegow |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
ZAC [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2006, 21:41
|
|
|
Witam
U mnie też dawało wachą a teraz już nie Może delikatnie ale bardzo rzadko Miałem zapieczony wtryskiwacz, ale to już w końcowej fazie
Wcześniej raz działał raz nie Paliwo się nie spalało i śmierdziało
Pozdrawiam 3majcie sie |
|
|
|
 |
skiskipl [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2007, 02:40
|
|
|
Witam
Mam podobny problem w swoim samochodzie. Paliwo czuć w kabinie ale dopiero w momencie kiedy włączam ogrzewanie. Po minucie zapach benzyny ustaje. Pod autem nie zauważyłem żadnych wycieków. Robi się tak zawsze po większym postoju auta (powyżej 5 godzin) Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. |
|
|
|
 |
pavloprod [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2007, 10:59
|
|
|
Kurde fela u mnie to samo!
Zaczelo sie razem z zima wsiadam do auta i smierdzi paliwem i to jeszcze przed odpaleniem. Jak juz jade to ustepuje po paru minutach!
Nie mam pojecia o co chodzi! |
|
|
|
 |
|
|