[EAxx] Kwadratowa tablica na przedni zderzak |
Autor |
Wiadomość |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 29-08-2012, 00:34 [EAxx] Kwadratowa tablica na przedni zderzak
|
|
|
W EA na zderzaku jest idealne miejsce na kwadratową tablicę. Żeby zamontować prostokątną trzeba przykręcać do metalowego stelażu ale wtedy mocno odstaje od zderzaka co mi się bardzo nie podoba.
Co sądzicie o kwadracie z przodu?
Na coltmanii zarejestrował się kiedyś enanthate (nie wiem jaki ma nick tutaj) ze swoim SE kombi i ma taką tablicę:
Gdzieś po innych forach znalazłem dyskusje gdzie przytaczano cytaty z paragrafów że tablica dwurzędowa (kwadratowa) nie może być z przodu w osobówce...
Co sadzicie o takim rozwiązaniu? Bo jest tylko jedno podejście do "zakupu" kwadratu (chyba że zgłoszę kradzież i wystąpię o wystawienie nowej tablicy już jednorzędowej)... |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 29-08-2012, 07:58
|
|
|
Porażka... tresorex napisał/a: | Żeby zamontować prostokątną trzeba przykręcać do metalowego stelażu ale wtedy mocno odstaje od zderzaka co mi się bardzo nie podoba. | To jest pierwsza rzecz do wywalenia w każdym Mitsubishi. Odkręcasz 2 śruby M6 (klucz 10) i wyrzucasz tą beznadziejną i zardzewiałą blachę, a tablice montujesz bezpośrednio do zderzaka. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-08-2012, 07:59
|
|
|
enanthate vel kuzi nie korzysta już z tego forum.
Kwadratowa tablica prawnie nie może być montowana z przodu, jednakże jeżdżąc po kraju głownie na amerykańskich VAN-ach mozna zauważyć taki sam zabieg (kwadrat z przodu), jeśeli zdecydujesz sie na taki montaż to musisz sobie zdawać sprawę z tego, że robisz to na własną odpowiedzialność. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 29-08-2012, 08:02
|
|
|
tresorex napisał/a: | Na coltmanii zarejestrował się kiedyś enanthate (nie wiem jaki ma nick tutaj) ze swoim SE kombi i ma taką tablicę: | Na początku miał taki sam, później miał "kuzi", a teraz go już chyba nie ma w ogóle na tym forum.
tresorex napisał/a: | Gdzieś po innych forach znalazłem dyskusje gdzie przytaczano cytaty z paragrafów że tablica dwurzędowa (kwadratowa) nie może być z przodu w osobówce... | Bo nie może. Chociaż np. harpagan w Colcie ma.
tresorex napisał/a: | Co sadzicie o takim rozwiązaniu? Bo jest tylko jedno podejście do "zakupu" kwadratu (chyba że zgłoszę kradzież i wystąpię o wystawienie nowej tablicy już jednorzędowej)... | Dla mnie to syf. Wygląda jak tablica ogłoszeń. Co innego jak jest zamontowana z lewego boku jak u harpagana, albo jak w Alfach i Evo. Tyle że to chyba do Gala nie pasuje, bo zderzak ma w tym miejscu inny kształt. |
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-08-2012, 08:37
|
|
|
Hugo napisał/a: | Porażka... tresorex napisał/a: | Żeby zamontować prostokątną trzeba przykręcać do metalowego stelażu ale wtedy mocno odstaje od zderzaka co mi się bardzo nie podoba. | To jest pierwsza rzecz do wywalenia w każdym Mitsubishi. Odkręcasz 2 śruby M6 (klucz 10) i wyrzucasz tą beznadziejną i zardzewiałą blachę, a tablice montujesz bezpośrednio do zderzaka. |
Ok, rozmyśliłem się:D
Pokażesz jak Ty ją masz zamontowaną we wgłębieniu zderzaka? |
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 29-08-2012, 13:55
|
|
|
tresorex, nie montuj we wgłębieniu, zakryje je tablicą. Wkręty daj w innych miejscach tak by tablica opierała się o elementy poza wgłębieniem. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 29-08-2012, 14:29
|
|
|
tresorex napisał/a: | Pokażesz jak Ty ją masz zamontowaną we wgłębieniu zderzaka? | Mam przykręconą na wkręty normalnie do zderzaka. Plusem jest min. to, ze oststnio jak walnąłem psa to nie musiałem jej szukać po drodze tylko się zagięła. Wyprostowałem i jazda. Oczywiście nie mam żadnych ramek, bo w zderzaku nie ma dla nich miejsca (wgłębienia) i wygladałoby to kijowo. Jeśli już chcesz montować tablice w ramkach to przykreć ja razem z ramką do zderzaka, bo tablice tylko wsunięte w ramki często wypadają.
Tak to mniej więcej wygląda:
http://www.fotosik.pl/pok...afb2e5af68.html |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-08-2012, 18:14
|
|
|
Ok, będę montował bez ramek do zderzaka ale postaram się przykręcić we wgłębieniu. |
|
 |
moniaquba
Forumowicz UWAGA! OSZUST!
Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
|
Wysłany: 29-08-2012, 19:02
|
|
|
Po montażu pokaż fotkę - efektu podzielam zdanie chłopaków ten kwadrat brzydki Z tyłu w autach wersji USA ma to swój urok ale nie tu... |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 29-08-2012, 23:19
|
|
|
tresorex, zawsze możesz kupić taką blaszkę jak ma Fafał w Bandycie. Tyle że to też nielegalne ale wygląda 100x lepiej niż kwadrat. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
Auto: *
Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Maj 2009 Posty: 2452 Skąd: ....
|
Wysłany: 30-08-2012, 07:12
|
|
|
Jogurt napisał/a: | Tyle że to też nielegalne ale wygląda 100x lepiej niż kwadrat. | biorąc pod uwagę (pożal się Boże) stan wiedzy naszej policji nikt nawet nie zareaguje... |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 30-08-2012, 09:22
|
|
|
polaff napisał/a: | biorąc pod uwagę (pożal się Boże) stan wiedzy naszej policji nikt nawet nie zareaguje... |
Ja nie wiem jak u Was policja, ale na Mazowszu, nawet w małych miejscowościach, takie samowolki są tępione. Zresztą jestem zwolennikiem takiego reagowania na przeróbki, bo każdy by robił co chce i jak chce. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 30-08-2012, 10:05
|
|
|
polaff napisał/a: | Jogurt napisał/a: | Tyle że to też nielegalne ale wygląda 100x lepiej niż kwadrat. | biorąc pod uwagę (pożal się Boże) stan wiedzy naszej policji nikt nawet nie zareaguje... | Do czasu. Akurat jak będziesz wyładowany po brzegi i 700 km od domu z rodziną na wakacjach to akurat znajdzie się ten co wie, albo w wyniku twojego zachowania mu się przypomni |
|
 |
|