[CAxA] mokre siedzenie pasazera |
Autor |
Wiadomość |
colt87
Nowy Forumowicz
Auto: COLT GLXI 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2010, 12:35 [CAxA] mokre siedzenie pasazera
|
|
|
Witam, jestem tu nowy i potrzebuje wasz zauwazylem zej pomocy a mianowicie - dzis rano byly obfite opady deszczu, wsiadalem i nic nie zauwazylem, dopiero potem gdy na siedzenia pasazera dawlem zakupy (po przejechaniu kilku kilometrow) to patrze ze siedzenie pasazera jest cale mokre i nie mam zadnego pomyslu dlaczego:/ Dach jest suchy, dywaniki suche. Mam podejrzenia ze to od drzwi a konkretniej uszczelki gdyz lekko odchodzi w rogu ale drzwi od srodka sa suchutkie. Mokre jest siedzenie i spodnia czesc oparcia. Macie jakies pomysly? Jest to mozliwe ze to od podlogi spod siedzenia?
Dzieki za jakies odpowiedzi, pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 02-06-2010, 12:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 02-06-2010, 13:34
|
|
|
Od podłogi raczej nie możliwe, ale od uszczelki drzwi jak najbardziej. Opuść szybę i spróbuj dogiąć drzwi, a także przejrzyj stan uszczelek. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-06-2010, 13:40
|
|
|
Raczej uszczelka. Sprawdz ja na calej dlugosci u gory.
Jest jeszcze jedna opcja (idealnie pasujaca do "zmoczen")-niedomknieta szyba |
|
|
|
 |
colt87
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
Havoc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.6
|
Wysłany: 04-06-2010, 12:52
|
|
|
Może porozmawiaj z pasażerami najpierw zanim zaczniesz zganiać na uszczelki, ew. przypomnij sobie ostatnią imprezę
Na pewno dach suchy? Może jednak kapie z podsufitki? U mnie ciekło przy szybie przedniej, podsufitka w miarę szybko wysychała ale na fotelu może się trzymać dłużej ta woda. |
_________________ Obecnie: Carisma 1.6 '03
Odprawione ze służby: Galant EA2W 97' wściekły bordowy
Skasowana: Honda Concerto D16Z2 1.6 16V 93'
Był: Colt CA0 1.6 16V '92 x2
Był: Lancer 1.5 12V 4G15 C62A '90
 |
|
|
|
 |
colt87
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-06-2010, 17:35
|
|
|
Sprawa wyglada nastepujaco:
Przetestowalem dzis te uszczelki - pryskalem woda ze szlaufa ze wszystkich stron iiiii siedzenie suche, takze teraz nie wiem z czego mogla byc ta woda mozliwe ze z tej podsufitki ale w ten dzien padalo podsufitka byla sucha. Wersja z pasazerami tez napewno odpada bo przewaznie jezdze sam:P jak juz to moj ojcec albo matka sa w roli pasazera.
Psikajac dzis szlaufem odkrylem ze cieknie mi woda do bagaznika przez lampe z prawej strony (w srodku w bagazniku sa takie kratki na wysokosci lampy) - wie ktos jak to mozna uszczelnic?
A sprawa mokrego siedzenia bedzie musiala poczekac na nastepny deszcz:P |
|
|
|
 |
elt
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CA0 1.3 GLi
|
Wysłany: 05-06-2010, 09:15
|
|
|
Posiadasz szyber? |
|
|
|
 |
colt87
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-06-2010, 11:37
|
|
|
elt napisał/a: | Posiadasz szyber? |
Nie |
|
|
|
 |
elt
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CA0 1.3 GLi
|
Wysłany: 08-06-2010, 14:30
|
|
|
No to lypa. Tylko uszczelka przy drzwiach wchodzi w grę |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-06-2010, 12:44
|
|
|
colt87 napisał/a: |
Psikajac dzis szlaufem odkrylem ze cieknie mi woda do bagaznika przez lampe z prawej strony (w srodku w bagazniku sa takie kratki na wysokosci lampy) - wie ktos jak to mozna uszczelnic?
|
Paweła uszczelniał klejem na gorąco w okolicach tylnych lamp, można też silikonem aby w razie uszkodzenia lampy można było ją łatwo zdemontować.
Uszczelki dobrze wymyj wodą np. z płynem do naczyń, poczekaj aż porządnie wyschną i spryskaj na grubo silikonem w sprayu - uszczelni to je, a w zimie nie będą przymarzać do karoserii. |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
Gonor
Nowy Forumowicz
Auto: CA0
|
Wysłany: 23-06-2010, 21:38
|
|
|
U mnie koło zapasowe pływało leciało też przez tylnie lampy, uszczelki były spękane i w niezbyt ogólnym stanie (w sklepie nie do zamówienia), ale wymyłem je dobrze z piachu itd i po problemie co do siedzenia miałem identycznie jak zostawiłem lekko uchylone okno, teraz mam owiewki i nie muszę się martwic |
|
|
|
 |
|