|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Impulsator prędkościomierza |
Autor |
Wiadomość |
_Krycha_
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-03-2014, 13:35 [Cari 1.9TD] Impulsator prędkościomierza
|
|
|
Witam . Mam problem. Jakiś czas temu wskazówka od prędkościomierza zaczęła ''wariować'' , tzn , spadała do zera podczas jazdy , po jakimś czasie znowu wskazywała prawidłową prędkość i znowu spadała i tak ciągle . Teraz już nie pokazuje wogóle , po uruchomieniu silnika i przejechaniu jakichś 5 km jest wszystko okey , a potem wskazówka opada i już się nie podnosi. Wnioskuję , że uszkodzony jest impulsator , wczoraj chciałem wymienić a tu .. zonk. Podnoszę auto, wchodzę pod nie , patrzę , a na skrzyni prócz czujnika biegu wstecznego nie ma nic . I teraz moje pytanie : Gdzie on się znajduje ? Orientuje się ktoś ? Bo mogę to sobie sam wymienić , ale musze znać jego lokalizację , a niestety ja go nigdzie nie widzę ;/
Bardzo proszę o pomoc . Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 02-03-2014, 14:07
|
|
|
Patrząc od przodu auta znajduje sie z tylu skrzyni poniżej kolektora dolotowego. dostęp od góry troche cięzki. chyba że prędkość "brana " jest u ciebie z abs-u to go tam niema |
|
 |
_Krycha_
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 02-03-2014, 15:10
|
|
|
Ok , dzięki wielkie za szybką i konkretną odpowiedź |