Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Carisma 1,6 90KM LPG
Autor Wiadomość
nowy2811 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2014, 08:51   Mitsubishi Carisma 1,6 90KM LPG

Witam jak w temacie kupiłem nie dawno Carismę z silnikiem 1.6 16V 90KM z instalacja LPG sekwencyjna wszystko jest ok lecz gdy np. Wieczorem wsiadam do autka odpalam i silnik sobie spokojnie pracuje i przełącza się na gaz gdy wrzucam bieg i chce ruszyć słyszę straszny pisk tak jakby paska od alternatora po czym obroty spadają i auto gaśnie. Po ponownym uruchomieniu dzieje się tak samo aż w końcu za którymś razem "działa" i mogę jechać.
Mógłby mi ktoś powiedzieć co jest nie tak? Na benzynie chodzi dobrze i na gazie tez z tym jedynym problemem przy przełączaniu się na gaz.

eve1988 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Wysłany: 23-02-2014, 10:46   

A jaką masz instalacje? Ten pisk jest z pod maski?
mowisz że na benzynie jest normalnie.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 23-02-2014, 18:44   

Jak już zasugerował eve1988, napisz jaką masz instalację, jaki sterownik, reduktor i wtryski. Najlepiej by było instalację LPG podłączyć pod komputer. Może nagraj ten dźwięk i zamieść link na forum.

nowy2811 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 24-02-2014, 07:29   

Wiem ze instalacja Sekwencyjna BRC odglos jest taki jakby pasek od alternatora nie jest tez zawsze zobacze dzis po pracy nagram i wrzuce i tak dzwiek dochodzi spod maski

Odpowiedz do tematu