Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
projekt lancer
Autor Wiadomość
Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 19:39   projekt lancer

hej, drugi raz skrobę ten topic bo poprzednio ktoś zamknął mi przeglądarkę jak napisałem już prawie wszystko :axe: dlatego teraz będzie tylko w skrócie....

od dłuższego czasu szukałem dla siebie nowego autka, ze względu na to, że dostanie takiego galanta jak Maćkowy (czarny sedan w avansie i manualu), graniczyło z cudem, a eclips 2g spyder nie jest jednak najrozsądnieszją opcją dla osoby której będzie to jedno auto jeżdżone cały rok. padł pomysł zbudowania innego równie niecodziennie spotykanego na naszych drogach auta. Mitsubishi Lancer EVO 6 TME czyli Tommi Makinen Edition, po wstępnych poszukiwaniach obejrzeniu kilku potencjalnych podstaw zdecydowałem sie że auto musi być przedewszystkim zdrowe jeżeli chodzi o rudą i najlepiej bezwypadek w granatowym kolorze, conajmniej z elektryka przednich szyb. jednego oglądał dla mnie Doniu niestety auto było po dzwonie, i chyba zatopione bo ruda brała go wszędzie gdzie sie dało. drugiego wypatrzyłem sam w krakowie, nie będe już streszczał tu przebiegu transakcji ale wspomnę tylko że drogę 720 km do szczecina Lancer przebył bez najmniejszego poroblemu czy ubytku oleju pomimo że na starcie troszke mu dolałem bo brakowało.
Jest to Lancer z 97 roku, auto na 99,9% bezwypadek (albo tak świetnie złożone i całe pomalowane), 232 tys przebiegu, opcja GLX czyli szybki z przodu elektryka, z tyłu niestety nie :( , obrotomierz, el. lusterka i halogeny. silnik niestety 1.3 z czasem sie to zmieni ale to na sam koniec, najpierw kompletny bodykit z Evo 6 TME który powinien przyjść do mnie pod koniec przyszłego tygodnia potem malowanie całej budy tu jeszcze nie jestem zdecydowany na kolor ma być albo to co jest albo granat albo czarny oraz jakieś felgi w jedynym słusznym minimalnym rozmiarze 17" 8) potem zawias, hamulce a na koniec silnik.

dziś przyciemniłem szybki niestety zdjęcia z telefonu nie oddają efektu :doubt: i wyprałem boczki od tapicerki, jutro jestem umówiony na pranie podsufitki i mycie silnika. potem pewnie wymiana płynów i pasków.

kilka foteczek lancera jeszcze przed zakupem:

i kilka foteczek niestety z telefonu po przyciemnieniu szybek i dodaniu czarnego paska na przedniej:

pewnie z dowodem będe rozstawał się często ale wygląda nie przeciętnie.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 20:21   

no to Derpin zostales lanserem

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2008, 20:20   

Derpin napisał/a:
pewnie z dowodem będe rozstawał się często ale wygląda nie przeciętnie.

Pewnie tak :P

Rób go chłopie szybciutko, bo bardzo, ale to bardzo ciekaw jestem efektu :)

Ogarniam prawy ALT

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 22:24   

odrazu opisuj koszty:P ja mam identyk lancerka to aż miło bedzie popatrzeć jak sie zmienia...:P

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 22:54   

furman88 napisał/a:
odrazu opisuj koszty:P

jeżeli już o kosztach mowa to bede opisywał tylko to co zrobiłem ew mam już w domku czyli jak przyjdzie bodykit mam nadzieje że do końca przyszłego tygodnia chłopaki sie uwiną to podam cenke razem z przesyłką.

póki inwestycje w lancerka to:

ciemne szybki - 450 zł po znajomości w najlepszym (moim i nie tylko zdaniem) tego typu zakładzie na szczecinie

pranie podsufitki i mycie silnika 130 zł - jest lepiej ale spodziewałem się że będzie cacy i perełka ale niestety nie udało sie doprać i doczyścic silnika idealnie silnik pewnie nie był nigdy myty dlatego pokrywa zaworów jest hmm lekko żółta :( a podsufitka to w sumie została troche bardziej ciemno szara tylko ze strony pasażera bo od kierowcy jest super jak nówka.

oprócz tego misiek jeździ tylko na utlimate z bp i przy naprawde ciężkiej nodze (czyli z każdych światełek pierwszy) wyszła mi średnia w mieście 9L :D rafi sie wkurza że on jak jeździ ledwo dotykając pedał to pali mu 10 :lol: teraz staram sie możlwie maxymalnie jeździć delikatnie co nie zawsze mi wychodzi ale zobaczymy jaka będzie taka średnia spalania gdy jeżdże wolniej.

aha dziś wywaliłem z miśka pseudo tjuningowe nakładki na pedały jakieś za duże mam stopy i chaczyłem czasem o hamulec nie chcący ;p i znalazłem resztki po jakimś neonach które grały w rytm muzyki :lol: czyli przede mna musiał go posiadać jakiś niegroźny amator tjuningu :P aha oprócz tego misiek ma naspawany jakąś końcówke na wydech, nie wygląda to tragicznie wiec póki co ściągać nie bede ale docelowo będzie tam wydech z galanta który mam w awatarku.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2008, 21:47   

wrzucam foteczki zrobione czymś lepszym niż 2mpx z nokii ;p
auto jeszcze w swoim ubranku :) trzeba mieć coś na pamiątke żeby kiedys porównac :)

zastanawiam się nad felgami

dotz daytona dark

albo DOTZ Shuriken white

tylko te drugie mają et 30 i nie wiem czy nie będą za bardzo wystawać poza obrys autka mimo poszerzeń.

sam nie wiem które wybrać :rolleyes:

ps. to moj 500 post :D fajnie że we własnym topicu 8)

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2008, 21:58   

mi sie bardziej widzą te białe:PP jak to na replike evo przystało powinny być białe:PP

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 20:25   

nowinki :D

w tygodniu udało mi sie przełożyć przewody zasilające z komory silnika do bagażnika oraz przewody sygnałowe z radia do bagażnika, oprócz tego Lancer przytyl w bagażniku kilka kilo za spawą mat wygłuszających, we wnętrzu jest zdecydowanie ciszej i nie słychać już tak chlapiącej wody o tylne nadkola :D . koszt maty ok 130 zl

oto efekt:

oprócz tego doszły do nas (dla mnie i Rafiego) opony Toyo Proxes T1R dla mnie o rozmiarze 215/45/17 :D :twisted: tylko niestety nikt nie ma jeszcze w polsce bialych dotzów shirukenów, podobno felgi dopiero sie produkują a chcialbym je przymierzyć przed zakupem.

a tak wygląda 8 oponek :D :rolleyes:

opony kosztowały 1556 zł, kupione na allegro :) udało sie je dostać najtaniej na rynku.

z felgami wstrzymam sie chyba jednak do momętu gdy zamontuje bodykit.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 09-05-2008, 11:30   

Derpin, projekt smakuśny :D Ty może nie wiesz ale ja już mam zaklepaną jazdę Twoim EVO TME w Grudziądzu :lol:
Toyo... nic innego, polecam! Mam u siebie i jazda nie do opisania :)
furman88 napisał/a:
mi sie bardziej widzą te białe:PP jak to na replike evo przystało powinny być białe:PP
A ja uważam że nie ma innej opcji niż DOTZ Shuriken do tego projektu :) Jak ma być EVO to ma być taki

I tego się trzymamy :D :D
Powodzenia w projekcie :)

mouseman 
Mitsumaniak
Krzyś :)

Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Wysłany: 12-05-2008, 13:10   

londolut napisał/a:
Jak ma być EVO to ma być taki

Koła są przykręcane na 4 szpilki, a evo ma na 5 :P

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 14:00   

londolut napisał/a:
Ty może nie wiesz ale ja już mam zaklepaną jazdę Twoim EVO TME w Grudziądzu

toż to moje evo do tego czasu jeszcze nie bedzie szybsze niż Twój colciak :P

mouseman napisał/a:
londolut napisał/a:
Jak ma być EVO to ma być taki

Koła są przykręcane na 4 szpilki, a evo ma na 5

zgadza sie. tu zmiana nastąpi w momęcie wymiany silnika i piast bo pewnie wtedy będa inne :P narazie temat ten jest dla mnie zamknięty bo silnik trafi pod maskę jako ostatni mod a puki co auto bedzie zwykłym Lansowozem 8) :wink: jak to przystało na Lancera :D

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 12-05-2008, 17:18   

Heh dziwie sie czemu Wolf tu nic nie napisał on ma jedno EVO i drugie "evo" z mniejszym silniczkiem :wink: jak wejdziesz na regionalny na dolnyslask to tam masz fotki z spotow ;) i obok siebie stoja Evo i evo :wink:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 17:50   

Juiceman napisał/a:
Heh dziwie sie czemu Wolf tu nic nie napisał on ma jedno EVO i drugie "evo" z mniejszym silniczkiem :wink: jak wejdziesz na regionalny na dolnyslask to tam masz fotki z spotow ;) i obok siebie stoja Evo i evo :wink:

z Wolf'em jestem w kontakcie telefonicznym i w razie jakiś problemów czy pytań mogę do niego zadzwonic i poradzić sie za co serdecznie mu dziękuje. zresztą znajdzie sie jeszcze kilka osób którym należą sie podziękowania za pomoc przy projekcie, ale to zostawmy może na koniec.

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 21:39   

Derpin zazdroszczę Ci, Ja już kiedys miałem zamówiony bodykit do swojego ale jednak zrezygnowałem trochę za drogo jak na mój portfel bo musiałbym całego przemalować, ponieważ bordowych EVO nie ma

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 21:53   

chodzyn84 napisał/a:
Derpin zazdroszczę Ci, Ja już kiedys miałem zamówiony bodykit do swojego ale jednak zrezygnowałem trochę za drogo jak na mój portfel bo musiałbym całego przemalować, ponieważ bordowych EVO nie ma

przy tej ilości elementów które będą wymienione i tak będe lakierował całość, tylko kwestia wyboru koloru granatowy czy czarny.... narazie jestem za granatowym ale zobaczymy czy mi sie nie zmieni ;) ;P

Odpowiedz do tematu