|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] termostat pajeroI |
Autor |
Wiadomość |
Paweł Ciostek
Nowy Forumowicz
Auto: pajeroI 2,5 td 1989
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-08-2014, 17:36 [2.5 TD] termostat pajeroI
|
|
|
Witam jestem po raz pierwszy na forum, mam pajero z 1989, krótkie, silnik 4d65 i banalny problem z termostatem. Demontując go razem z króćcem nie zwróciłem uwagi na kierunek montażu tzn. sprężynką do bloku silnika czy sprężynką w kierunku chłodnicy. Nie znalazłem tego tematu dla pajero I z 4d56 i stąd moja prośba o radę. Remontuję tez egzemplarz krok po kroku od prawie roku i wyłożyłem się na takim banale. W zamian służę swoim doświadczeniem w innych kwestiach i podaję moją emalię ciacho72@poczta.onet.pl. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy pajero I |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 03-08-2014, 20:53
|
|
|
Sprężyną do bloku czyli dłuższa częścią |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
Paweł Ciostek
Nowy Forumowicz
Auto: pajeroI 2,5 td 1989
|
Wysłany: 03-08-2014, 22:40 termostat 4d56
|
|
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź, rzeczywiście sprężynką do bloku w międzyczasie odkopałem kawałek dokumentacji serwisowej o 4D56 i na rysunku układu chłodzenia termostat jest pokazany w taki właśnie sposób. Zmylił mnie termostat włożony przez poprzedniego właściciela, mechanika samochodowego ale dziada okropnego, był inny i włożony odwrotnieNiepotrzebnie zawracam głowę ale może skorzysta ktoś inny. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za oświecenie. |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Pomógł: 15 razy Dołączył: 10 Lip 2013 Posty: 453 Skąd: LUBLIN - okolice
|
Wysłany: 05-08-2014, 13:05
|
|
|
Hej. Ja swojego Pajero remontuję już ponad 3 miesiące. Silnik mam igłę jak na razie więc nie dotykam. Zająłem się całą ramą bo odtwarzałem ją i budą, została na szczęście już ostatnia rzecz, trochę potrzeć, podszpachlować i malowanie. Pokażesz swoje cudo? http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=87340 |
|
|
|
 |
|
|