|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ukryta rdza w podłodze |
Autor |
Wiadomość |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 14-01-2014, 19:41 Ukryta rdza w podłodze
|
|
|
Witam
Ostatnio oglądałem podwozie i zauważyłem niewielki bąbel przy wzmocnieniu podłogi
(podłoga z drugiej strony tam gdzie trzyma się nogi siedząc na przednich siedzeniach).
Rozdrapałem to i była tam przegnita blacha , wszedł śrubokręt na wylot , podniosłem
tapicerkę przebicie było w miejscu gdzie zaczyna się mata wygłuszająca .
Nie będę sie rozpisywać , myślę że podłoga od spodu była malowana dopiero po zamontowaniu tych wzmocnień , czyli była goła blacha pod wzmocnieniami bo w tym miejscu zgniło .
Po wyszlifowaniu kilka dziur ok 5x10cm , przed drugim fotelem dokładnie to samo w tym samym miejscu .
Czyli zgniło między wzmocnieniami a matą wygłuszającą , za matą i w okolicy zdrowa blacha , trudne do wykrycia .
Ja już to mam zrobione , jeśli chcesz jeździć tym autem jeszcze kilka lat radze sprawdzić odrywając początek tej maty . |
|
 |
Tovija
Forumowicz
Auto: Meggy
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 236 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 04-02-2014, 15:41
|
|
|
Prawda. Tamte miejsca lubią gnić. Przed zimą nakladana konserwa na wiosnę już trzeba było zawsze robić więc warto te miejsca mieć na uwadze tak samo jak spektakularnie gnijące podłużnice tylne. |
|
|
|
 |
|
|