Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:44 |
[MSS ALL] WNĘTRZE - Otwierający się schowek na okulary |
Autor |
Wiadomość |
kazan [Usunięty]
|
Wysłany: 03-07-2007, 23:06 [MSS ALL] WNĘTRZE - Otwierający się schowek na okulary
|
|
|
I taki szczegół doprowadza mnie do szewskiej pasji (bez urazy dla profesji ) Od jakiegoś czasu otwiera mi się schowek na okulary (nad drzwiami kierowcy). Teraz (zrobiło się ciepło ) nie jestem w stanie zamknąć go w ogóle. Nie lubię rozwiązań radykalnych ( z drobnymi wyjątkami ) więc KROPELKĘ raczę odrzucam. Może macie jakieś pomysły.
Pozdrawiam
KAZAN |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 08:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
szfystack [Usunięty]
|
Wysłany: 03-07-2007, 23:53
|
|
|
magnes?
haczyk?
śrubka?
lub total odlot - trzonek od siekiery jako podpórka:)
ale na serio - ja bym się w magnes pobawił. |
|
|
|
 |
ted00 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2007, 08:04
|
|
|
ja załatwiłem sprawę gumką...wygląda niezbyt fajnie, ale już się nie otwiera.....może malutki magnesik faktycznie byłby najlepszym rozwiązaniem |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Cze 2006 Posty: 150 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 04-07-2007, 14:55
|
|
|
Tam się wyrabia ten kołek plastikowy i że tak powiem "puszcza" - może na ciepło przytopić tego kołka do bardziej szerokiego kształtu i będzie już trzymał ten zatrzask? |
_________________ MSS 1.6 Comfort 2003
 |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 04-07-2007, 21:00
|
|
|
ASO, z całą pewnościa ASO. Jak masz jeszcze gwarancję to wal, jak w dym |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
kazan [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2007, 23:02
|
|
|
ASO może być, ale gwarancji już nie mam. Pomyślałem sobie natomiast czy nie można by zastąpić oryginał czymś co pomieści współczesne okulary p. słoneczne. Macie jakieś pomyły? |
|
|
|
 |
smorak [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2007, 19:14
|
|
|
Ja w swoim wymieniłem pstryczek. Po odkręceniu schowka możesz łatwo wyjąć gniazdo plastikowego haczyka i wymienić go na inny w takim samym standardowym rozmiarze , najlepiej z jakiegoś taniego chińskiego badziewia. Ja kupiłem za 5 zł plastikowe pudełko i pstryczek pasował idealnie. |
|
|
|
 |
Rolski [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2008, 21:00
|
|
|
siemanko no wlasnie ja mam ten sam problem , powiedzcie jak odkrecic ten schowek bo mi sie tez zużył ten plastikowy pstryk i mi sie w czasie jazdy otwieraja???? czy ktos wie ile moze nowy schowek kosztowac???? acha jesli chodzi o gumke jak to zrobic bo ktos pisal
dzieki |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2008, 20:01
|
|
|
smorak napisał/a: | Ja w swoim wymieniłem pstryczek. Po odkręceniu schowka możesz łatwo wyjąć gniazdo plastikowego haczyka i wymienić go na inny w takim samym standardowym rozmiarze , najlepiej z jakiegoś taniego chińskiego badziewia. Ja kupiłem za 5 zł plastikowe pudełko i pstryczek pasował idealnie. |
POMYSŁ NA 6 |
|
|
|
 |
jerlat [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2008, 21:07
|
|
|
Mnie ta sama usterka też strasznie wkurzała. Zwłaszcza jak dotknąłem tego schowka głową i on się otwierał wyrzucając okulary przeciwsłoneczne które tam trzymałem. Pomogło wyjęcie tego "pstryczka" i zamiana jego stron "góra -dół" z lekkim poprawieniem wyrobionych krawędzi ostrym nożykiem. Na wszelki wypadek przestałem jednak go używać. |
|
|
|
 |
Mikado66
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2008 Posty: 9 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 10-12-2008, 13:08
|
|
|
Też miałem z tym problem. Odkręciłem schowek, przełożyłem zaczep sprężynek tak, żeby nie odbijały schowka a dociskały go. Teraz pstryczek nie potrzebny bo sprężyny wystarczająco dociskają schowek wraz z okularami. |
|
|
|
 |
Rolski [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2009, 23:50
|
|
|
uff...niech ktos mi pomoże jak odkreca sie ten schowek??????????? błagam zeby nie uszkodzic podsufitki bo nie moge nic robic w samochodzie, wole odkrecic.... |
|
|
|
 |
Mikado66
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2008 Posty: 9 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 11-02-2009, 18:56
|
|
|
Teraz dokładnie nie pamiętam, wewnątrz schowka są osłony gumowe albo plastikowe, po zdjęcu których masz eleganckie dojście do śrub. Musisz mieć tylko nasadowy 12 albo 13 i odkręcasz. Odkręceniu nie towarzyszy odpadnięcie podsufitki, wszystko się trzyma na swoim miejscu. |
|
|
|
 |
maniak30
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,8 GDI GLX '99
Pomógł: 9 razy Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 177 Skąd: czestochowa
|
Wysłany: 11-02-2009, 19:19
|
|
|
zaślepki gumowe na śruby trzeba zdąć klucz 10 i wszystko ja właśnie obróciłem sprężyne i mam spokó j |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 10-09-2010, 11:36
|
|
|
Musze tez zawalczyć z tymi sprężynami. Ja pogrubiłam kołeczek termokurczliwymi osłonkami, ale po jakimś czasie znów się zaczęło dziadostwo otwierać |
|
 |
|