Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:44
[MSS ALL] WNĘTRZE - Otwierający się schowek na okulary
Autor Wiadomość
kazan
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2007, 23:06   [MSS ALL] WNĘTRZE - Otwierający się schowek na okulary

I taki szczegół doprowadza mnie do szewskiej pasji (bez urazy dla profesji :? ) Od jakiegoś czasu otwiera mi się schowek na okulary (nad drzwiami kierowcy). Teraz (zrobiło się ciepło ) nie jestem w stanie zamknąć go w ogóle. Nie lubię rozwiązań radykalnych ( z drobnymi wyjątkami :lol: :axe: ) więc KROPELKĘ raczę odrzucam. Może macie jakieś pomysły.

Pozdrawiam
KAZAN
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 08:58, w całości zmieniany 2 razy  

szfystack
[Usunięty]

Wysłany: 03-07-2007, 23:53   

magnes?
haczyk?
śrubka?
lub total odlot - trzonek od siekiery jako podpórka:)
ale na serio - ja bym się w magnes pobawił.

ted00
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2007, 08:04   

ja załatwiłem sprawę gumką...wygląda niezbyt fajnie, ale już się nie otwiera.....może malutki magnesik faktycznie byłby najlepszym rozwiązaniem

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 04-07-2007, 14:55   

Tam się wyrabia ten kołek plastikowy i że tak powiem "puszcza" - może na ciepło przytopić tego kołka do bardziej szerokiego kształtu i będzie już trzymał ten zatrzask?

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-07-2007, 21:00   

ASO, z całą pewnościa ASO. Jak masz jeszcze gwarancję to wal, jak w dym ;)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

kazan
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2007, 23:02   

ASO może być, ale gwarancji już nie mam. Pomyślałem sobie natomiast czy nie można by zastąpić oryginał czymś co pomieści współczesne okulary p. słoneczne. Macie :!: jakieś pomyły? :doubt:

smorak
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2007, 19:14   

Ja w swoim wymieniłem pstryczek. Po odkręceniu schowka możesz łatwo wyjąć gniazdo plastikowego haczyka i wymienić go na inny w takim samym standardowym rozmiarze , najlepiej z jakiegoś taniego chińskiego badziewia. Ja kupiłem za 5 zł plastikowe pudełko i pstryczek pasował idealnie.

Rolski
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2008, 21:00   

siemanko no wlasnie ja mam ten sam problem , powiedzcie jak odkrecic ten schowek bo mi sie tez zużył ten plastikowy pstryk i mi sie w czasie jazdy otwieraja???? czy ktos wie ile moze nowy schowek kosztowac???? acha jesli chodzi o gumke jak to zrobic bo ktos pisal
dzieki

Jacech1
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 20:01   

smorak napisał/a:
Ja w swoim wymieniłem pstryczek. Po odkręceniu schowka możesz łatwo wyjąć gniazdo plastikowego haczyka i wymienić go na inny w takim samym standardowym rozmiarze , najlepiej z jakiegoś taniego chińskiego badziewia. Ja kupiłem za 5 zł plastikowe pudełko i pstryczek pasował idealnie.

POMYSŁ NA 6

jerlat
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2008, 21:07   

Mnie ta sama usterka też strasznie wkurzała. Zwłaszcza jak dotknąłem tego schowka głową i on się otwierał wyrzucając okulary przeciwsłoneczne które tam trzymałem. Pomogło wyjęcie tego "pstryczka" i zamiana jego stron "góra -dół" z lekkim poprawieniem wyrobionych krawędzi ostrym nożykiem. Na wszelki wypadek przestałem jednak go używać.

Mikado66 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 10-12-2008, 13:08   

Też miałem z tym problem. Odkręciłem schowek, przełożyłem zaczep sprężynek tak, żeby nie odbijały schowka a dociskały go. Teraz pstryczek nie potrzebny bo sprężyny wystarczająco dociskają schowek wraz z okularami.

Rolski
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2009, 23:50   

uff...niech ktos mi pomoże jak odkreca sie ten schowek??????????? błagam zeby nie uszkodzic podsufitki bo nie moge nic robic w samochodzie, wole odkrecic....

Mikado66 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 11-02-2009, 18:56   

Teraz dokładnie nie pamiętam, wewnątrz schowka są osłony gumowe albo plastikowe, po zdjęcu których masz eleganckie dojście do śrub. Musisz mieć tylko nasadowy 12 albo 13 i odkręcasz. Odkręceniu nie towarzyszy odpadnięcie podsufitki, wszystko się trzyma na swoim miejscu.

maniak30 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,8 GDI GLX '99
Wysłany: 11-02-2009, 19:19   

zaślepki gumowe na śruby trzeba zdąć klucz 10 i wszystko ja właśnie obróciłem sprężyne i mam spokó :badgrin: j :lol:

Manuela 
Mitsumaniak
Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 10-09-2010, 11:36   

Musze tez zawalczyć z tymi sprężynami. Ja pogrubiłam kołeczek termokurczliwymi osłonkami, ale po jakimś czasie znów się zaczęło dziadostwo otwierać :x

Odpowiedz do tematu