Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pierwszy zakup auta
Autor Wiadomość
takiesemajk 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: UK
Wysłany: 26-02-2014, 03:05   pierwszy zakup auta

Witam!!

Przymierzam się do zakupu pierwszego auta w życiu. Znalazłem coś takiego

http://www.autotrader.co....2Cnew?logcode=p

Mógłbym prosić o jakieś opinie i informację na co mam zwrócić uwagę przy kupnie.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-02-2014, 06:52   

takiesemajk napisał/a:
Mógłbym prosić o jakieś opinie i informację na co mam zwrócić uwagę przy kupnie.

Witaj.
Zakup auta to zawsze ta sama procedura. Zacznij od sprawdzenia stanu auta z orginałem. Sprawdź stan prawny auta, historię - najlepiej w ASO. Na nie uczciwych handlarzy/sprzedawców słowo ASO działa jak krypton na Supermena i nie zgadzają się na oględziny auta przez salon.
Jak się wszystko będzie zgadzało, to zostaje blacha, silnik, wyposażenie i datę produkcji na szybach.. Nie wierz miernikowi lakieru, szukaj nierówności, szpar, resztek szpachli, malowanych gum itd... Silnik ma być zimny przy pierwszym odpaleniu i pracować równo.
Ogólnie poczytaj ten dział, jak koledzy radzą innym użytkownikom. Czytaj szczególnie pierwsze i drugie strony., bo padają te same pytania i ye same odpowiedzi.
Auto na zdjęciach wygląda fajnie, ale fotka to tylko fotka.

arxel4 
Mitsumaniak

Auto: była corolla / jest LANCER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-02-2014, 09:47   

Swoją drogą to jest dość dziwne, że dobre auto jakim jest Lancer tak strasznie traci na wartości.
Nieszczęsny paszczak czy inne wieśwageny trzymają cały czas cene...

Odpowiedz do tematu