|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
cari 1.6 16v problem z instalacją gazową |
Autor |
Wiadomość |
miro0812
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.616V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-02-2014, 20:45 cari 1.6 16v problem z instalacją gazową
|
|
|
Pytanko!!Czy jest tu jakiś magik co zna się na instalacjach gazowych????A więc chodzi o Autronic-a AL-700. Nie bardzo wiem co jest powodem,że silnik pracuje na benzynie ale nie chce się przełączyć na gaz.Zielona kontrolka mruga przez cały czas.Wymieniłem filtr w parowniku ale to nie to,gaz dochodzi z butli do parownika i to wszystko co wiem.Zanim zepsuło się na dobre w momencie kiedy przełaczał sie na gaz strasznie sie dusił i po chwili odcinał gaz całkowicie i słyszalne było "cyknięcie" gdzieś pod konsolą.Czy to może być jakieś zwarcie w instalacji czy walnął sterownik od gazu?? |
_________________ miro |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 15-02-2014, 21:02
|
|
|
Być może reduktor się zepsuł i podaje albo za wysokie albo za niskie ciśnienie. Może też stało się coś z mapsensorem mierzącym podciśnienie w kolektorze i ciśnienie gazu na listwie wtryskowej. Może też być coś nie tak z wtryskami. Najlepiej instalację LPG podłączyć pod komputer, wtedy pewnie wszystko wyjdzie co ją boli. |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 15-02-2014, 21:18
|
|
|
Jak plecho powiedział na kompa go. Tyle że ta instalka to troche ,,egzotyczna". w tych sprawach lpg-forum.pl polecam znają się na rzeczy. |
|
 |
|
|