|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[PajeroI] Przeszczep silnika |
Autor |
Wiadomość |
adzajac
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.3 TD 1985
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2014, 09:59 [PajeroI] Przeszczep silnika
|
|
|
Witam. Mam Pajero I rok 1985 z silnikiem, 2.3 TD (4D55), który już dogorywa. Teoretycznie powinienem tulejować, honować, szlifować wał ale to ok 3.5K albo więcej.
Stąd moje pytanie czy wiecie może jakie silniki mogę przeszczepić do swojego auta bez wymiany skrzyni i osprzętu.
Podejżewam, że 4D56 ( 2.5 TD ) ale czy może jakiś przeszczep "między-gatunkowy" dało by się zrobić. Tak żeby za tą samą kasę mieć nowszy silnik.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 27-01-2014, 23:18
|
|
|
Tylko 2,5 td lub stary silnik 2,6E ale on jest skomplikowany. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
adzajac
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.3 TD 1985
|
Wysłany: 28-01-2014, 15:10
|
|
|
Zdecydowałem się w końcu na remot choć tylko częściowy. Okazało się, że mam popękane pierścienie i przepalony jeden tłok.
Regenerowali mi pompę wtryskową ( razem z chromowaniem głowiczki ), nowa uszczelka pod głowicą, nowe lekko nadwymiarowe tłoki, nowe pierścienie ale bez tuleii i szlifu ( powinien być ale za drogo dla mnie jak na razie ) + panewki + oleje + rozrząd + oleje w mostach i skrzyni jutro odbieram auto i sprawdzimy powinno być lepiej i parę koni powinno wrócić do stajni |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
Auto: *
Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Maj 2009 Posty: 2452 Skąd: ....
|
Wysłany: 30-01-2014, 23:28
|
|
|
adzajac, trzeba było do Tomasza Domagalskiego dzwonić i brać 2,5 TD wyszło by taniej i silnik pewny bo do niego to w ciemno mozna brać graty. |
|
|
|
 |
|
|