Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Proszę o pomoc w podłączeniu halogenów
Autor Wiadomość
Cb_KrAsNaL 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2014, 22:03   [Carisma] Proszę o pomoc w podłączeniu halogenów

Witam wszystkich,

Proszę o pomoc w podłączeniu halogenów (zdjęcia, opisy ipt. ...)
Zakupiłem halogeny soczewkowe oraz kratki i dziś chciałem zamontować w moim miśku.
Zdemontowałem kratki stare i podniosłem auto do góry by mieć lepsze dojście od dołu. I zdziwko :( Nie widać kostek od halogenów. Przeszukałem całą długość przedniego zderzaka i nic, to mnie wziął w....;(
Drodzy użytkownicy forum czy w moim modelu Carisma 1.9 DI-D 115KM Confort 2001 jest instalacja fabryczna do podłączenia halogenów, jeżeli tak to w którym miejscu się znajduje? Może źle szukałem??

Bardzo proszę o pomoc w tej spawie.

Pozdrawiam.:)

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 13-02-2014, 01:04   

Cb_KrAsNaL, słabo szukałeś, masz wszystko opisane i z fotkami http://forum.mitsumaniaki...ight=fotoporada
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Cb_KrAsNaL 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-02-2014, 09:42   

Dziękuje bardzo "barthez2183" za pomoc. Bardzo mi pomogłeś. Kostki znajdowały się przy lampach u góry dlatego nie mogłem ich znaleźć u dołu wzdłuż zderzaka. Gapa ze mnie :roll: Brakuje mi przekaźnika i tu moje pytanie jaki to ma być przekaźnik (oznaczenie itp...) i czy można go dostać w sklepie motoryzacyjnym, czy też w elektronicznym?

Jeszcze raz bardzo dziękuje "barthez2183"

Piwo dla Ciebie.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 13-02-2014, 20:55   

Cb_KrAsNaL napisał/a:
Brakuje mi przekaźnika i tu moje pytanie jaki to ma być przekaźnik (oznaczenie itp...)

W tym temacie ostatni post masz nr.
http://forum.mitsumaniaki...1018961#1018961
jest trochę tego na allegro :wink: .

Cb_KrAsNaL 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-02-2014, 19:53   

Ne wiem w które gniazdo powinien być włożony przekaźnik halogenów (przód) i czy to jest przekaźnik prostokątny czy też kwadratowy, jakie powinien mieć oznaczenie przekaźnik do mojej Carismy 1.9 DI-D 115KM 2001?

Zrobiłem zdjęcia przekaźników i ich gniazd jakie są w mojej Carismie.

Proszę o pomoc w tej spawie.

[ Dodano: 17-02-2014, 01:06 ]
Czy taki przekaźnik będzie odpowiedni by światła przeciwmgłowe działały prawidłowo w Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D 115 KM 2001? Mogę tak kupić za ok. 20 zł. Proszę o szybką odpowiedź na pytanie

[ Dodano: 19-02-2014, 17:37 ]
Dziękuje wszystkim za zaangażowanie w mój problem. Przekaźnik włożony, kostki znalezione i przerobione. Tylko teraz montaż halogenów z którymi mam problem, ale to już w innym poście. Można zamknąć temat. Dziękuje wszystkim za pomoc :)

Odpowiedz do tematu