|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
abcabc5
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8GDI 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-02-2014, 13:09 wycieraczki
|
|
|
Witam,
Mam problem z wycieraczkami. W trakcie pracy wycieraczki przednie zatrzymały się w połowie szyby. Jak się okazało, od tego momentu nie uruchamia się również wycieraczka tylna.
Problem pojwił się, kiedy zaczałem sprawdzać szukać, na którym odcinku wystapił problem z pompkami spryskiwaczy (które przestały działać już wczesniej). Dodam, że pompki spryskiwaczy niedawno wymieniałem, bo były spalone. O ile od dawna uszkodzona była pompka tylnego spryskiwacza i szczególie mi to nie przeszkadzało, o tyle bez przedniej spłuczki jeździć się nie da. Wierzyć mi się natomiast nie chce, żeby dwie nowe pompki, wstawione na jesieni nagle uszodziły się w tym samym momencie. Do tego doszły wycieraczki. Czy ma ktos jakiś pomysł, gdzie szukać problemu?
Być może rozwiązanie jest najprostsze. Może to uszkodzony włącznik. W sumie jest to jeden współny element dla tych urządzeń pracujacych dość niezależnie? PS. Wie ktoś, czy przekaźnik wycieraczek jest wspólny dla przodu i tyłu? Mam używane auto i nie wszystkie oznaczenia się zachowały. |
_________________ Jarek
Carisma 1,8 GDI |
|
|
|
 |
sebkin
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2011 Posty: 216 Skąd: Tomaszów Lubelski
|