|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prośba o uwagi do grandisów z ogłoszeń. |
Autor |
Wiadomość |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 28-04-2014, 23:22
|
|
|
Wszystkie są w wersji INSPORT ale tylko jeden ma srebrną dokładkę zderzaka. Ciekawe co się stało z nią u pozostałych
Nie napalał bym się na NAVI bo mapy są najnowsze z 2010 roku. Płyta kosztuje 2000 w ASO. Może są jakieś piraty - tego nie wiem.
To tyle ze zdjęć.
[...]
[ Komentarz dodany przez: Hubeeert: 29-04-2014, 23:31 ]
[edit - nie rób tego więcej....] |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-04-2014, 23:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-04-2014, 23:34
|
|
|
Dzięki! Czyli wszystkie powinny mieć tę dokładkę? Czy może wychodziły w różnych krajach bez tych dokładek? Dziś oglądałem tego z Radomia. Ogólnie wygląda super, zarzekają się w komisie, że bezwypadek i mogę sprawdzać gdzie chcę. Z tego, co zauważyłem, to szyba przednia nieoryginalna, a poza tym pod maską taki dziwny nalot na kolektorze i deklu - jak ruszyłem to ręką, to się "mąka" sypała... Zdziwiły mnie też zardzewiałe śruby z przodu pod maską - i to tylko te z przodu auta, bo reszta zamalowane chyba fabryczną farbą i żadnej korozji nie ma. Nie wiem, czy jest w tej sytuacji sens sprawdzać go dokładniej, bo boję się, że te bonusy oznaczają, że był bity... Czy ktoś korzystał z płatnych raportów vin? - 25 zł to kosztuje więc niedrogo, ale czy nie jest to kolejne wyciąganie kasy od naiwniaków? |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-04-2014, 07:09
|
|
|
macia napisał/a: | bo reszta zamalowane chyba fabryczną farbą i żadnej korozji nie ma. | Jeżeli zamalowane farbą to chyba ktoś w to ingerował, fabrycznie takie rzeczy nie były robione |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 29-04-2014, 11:31
|
|
|
macia, z "raportów vin" moim zdaniem nie ma co korzystać, część z nich nawet podaje co wie o danym aucie bez opłat. Tzn podaje liczbę informacji i kategorię z której coś wie. Jedyne sensowne usługi to carfax-USA, car-pass Belgia, dla samochodów z Danii też da się sporo zweryfikować, bo jest duńska stronka, która zwiera wiele informacji -darmowa
Cytat: | Nie wiem, czy jest w tej sytuacji sens sprawdzać go dokładniej, bo boję się, że te bonusy oznaczają, że był bity... |
za 100 coś złotych kupisz dobry miernik grubości lakieru na allegro. Szybko się zwróci a i zawsze możesz później opchnąć/wypożyczyć. |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-04-2014, 22:42
|
|
|
robertdg napisał/a: | Jeżeli zamalowane farbą to chyba ktoś w to ingerował, fabrycznie takie rzeczy nie były robione |
To pewność, czy domniemania? Bo wygląda na to, że właśnie fabrycznie zamalowywano śruby. Stąd moje wątpliwości co do tych niezamalowanych/zardzewiałych. Czy ktoś z posiadaczy grandisa może zerknąć pod maskę i powiedzieć jak wyglądają śruby łączące blachy? |
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-04-2014, 07:25
|
|
|
Takie śruby jak śruby od zawiasów, błotników, etc oczywiście sa malowane ale śruby które mocują np kolumne amortyzatora, uchwyty chłodnic, reflektory, etc oczywiście nie sa malowane |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 30-04-2014, 10:43
|
|
|
W Grandisie te śruby łączące blachy są zamalowane. U mnie nic nie rdzewieje. Jeszcze oryginalny akumulator siedzi, raz w roku dolewam wodę i ładuje.
Jeżeli kupujesz auto za 30 tys to powinieneś użyć miernika, ale nie popadajmy w paranoje lekka stłuczka i pomalowanie profesjonalnie a nie w szopie - maski, błotników czy zderzaka są do zaakceptowania. Najgorzej jest jak ktoś nalepi szpachli a ona po pierwszej zimie odstanie i wtedy trzeba robić na nowo. Po za tym grubszy lakier na przodzie auta to zaleta. Można robić polerkę bez obawy w przeciwieństwie do fabrycznych 70 mikronów.
Żona kupiła w tamtym roku Hondę F-RV , lakier wszędzie 220 mikronów oprócz dachu, dokładnie wszystko pomierzyłem i nigdzie nie było szpachli. Dla mnie to nie przeszkadzało, miałem o co zbijać cenę .
Problem będzie jak go będę chciał sprzedać ale to za 5 lat.
 |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-04-2014, 22:46
|
|
|
Teraz żałuję, że nie zrobiłem zdjęcia pod maską... Miernik chciał mi użyczyć sam gościu z komisu, żebym sprawdził jego prawdomówność, ale nie miałem czasu na pomiar. Też uważam, że stłuczka dobrze naprawiona nie dyskwalifikuje auta, ale strasznie irytuje mnie, gdy zapewnienia sprzedających mijają się z rzeczywistością... |
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-05-2014, 20:17
|
|
|
Jeżeli chodzi o sprawdzanie historii pojazdu to polecam również aplikacje na androida od Generali, wystarczy zrobić telefonem "zdjęcie" tego kodu na dowodzie i mieć dostęp do neta. Czasem kłamie, ale generalnie się zgadza, sprawdzałem nim 5 aut, których przeszłości byłem pewien w 100% i wszystko się zgadzało. Aha działa tylko na stłuczki zarejestrowane na polskiej polisie, no i jest darmowa |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
|
|