Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Taka piękna skarbonka!
Autor Wiadomość
owiecs 
Forumowicz

Auto: Colt 1.3 CZ3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2014, 18:44   Taka piękna skarbonka!

Szukałem takiego miśka jak ma mój ojciec (lancer hatchback 1.3, 1993) i znalazłem o tu:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C32321126.html

wrzucę jeszcze opis oferty:
"Witam!
Oferuję na sprzedaż auto wyprodukowane w Japonii, opłacone i sprawne. Polecam. Sprzedaję auto, ponieważ wyjeżdżam zagranicę.
Pozdrawiam"
Wg. ogłoszenia 116 000 km przebiegu

Taka historia, wiecie, niemiec płakał jak sprzedawał :D

Nie wiem jakim młotem trzeba by być, żeby uwierzyć w bajkę o niebiciu, a przebieg pewnie ze dwa-trzy razy taki. Pytanie - czy mogę jakoś sprawdzić przebieg tego miśka? Na komputerze to jakoś odczyta? Jeśli tak, to pożyczę kabel, lapka i wio na oględziny.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 10-03-2014, 19:57   

Odpuść. Raczej zwykła bajka
owiecs napisał/a:
Sprzedaję auto, ponieważ wyjeżdżam zagranicę

.... po następne auto :lol:

owiecs 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2014, 20:14   

ciężko będzie znaleźć w miarę egzemplarz..
takie pytanie - bo pierwszy raz popatrzyłem na tablica.pl i jest takich tam dość sporo - wydaje mi się, że od osób prywatnych. Czy jest taka ogólna zasada, że właśnie na tablicy znajdę więcej od ludzi a na np. otomoto komisy?

Tomekcm 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 kombi '05
Wysłany: 10-03-2014, 20:45   

Cytat:
Czy jest taka ogólna zasada, że właśnie na tablicy znajdę więcej od ludzi a na np. otomoto komisy?

Nie ma takiej reguły, na tablica czy gumtree też są handlarze. Najprostszą metodą jest sprawdzenie nr tel w google, często wyskakuje po kilka aut :)

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 10-03-2014, 22:40   

Trochę przesadzacie, za dwa kółka nie ma się co salonowej igiełki spodziewać w cenie złomu. Ten jest w miarę, jeśli podwozie jest w podobnym stanie do nadwozia, to raz.
Dwa to podejście do sprzedającego
mjsystem napisał/a:
.... po następne auto
jeśli ma spory obrót to ochłapu nie ściąga, tylko to co wie, że się sprzeda. Niemcy darmo aut nie oddają, więc by zarobić na naprawy zostaje mały budżet przy tak tanich egzemplarzach. Po trzecie to każde auto trzeba dokładnie oglądać, w komisach jest tyle lepiej, że bierze się kluczyk i zagląda swobodnie gdzie dusza zapragnie, a "prywatna osoba" skacze koło kupującego i zagaduje o tyłku Maryni by nie dojrzeć powodów dla których już auta ma serdecznie dosyć. Na co dzień widzę do jakiego stanu ludzie auta doprowadzają "bo i tak do żyda". Przebieg też nie jest żadnym wyznacznikiem stanu czy kondycji, jedno auto po 400 tys. wygląda jakby ledwie sto przejechała, a inne po niecałej setce jest w stanie agonalnym.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

owiecs 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2014, 22:56   

zauważyliście, że na szybkie naklejka z (chyba) polską rejestracją? Czyli auto rejestrowane w Polsce

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 10-03-2014, 23:01   

owiecs napisał/a:
Czyli auto rejestrowane w Polsce

Inaczej tablic by nie zasłaniał. ale tekst "pilnie sprzedam bo wyjazd za granicę" to stara bajka bez mydła. Coś musi być nie tak z tym autem.

owiecs 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2014, 23:31   

noo, na bank bite w prawy tył, poza tym diabli wiedzą co jeszcze :)

edit:

tak przy okazji, ciekawe co zostało zakryte tą torbą bonduelle w bagażniku, tam gdzie wygląda na uderzone :D

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 11-03-2014, 00:29   

owiecs napisał/a:
zauważyliście, że na szybkie naklejka z (chyba) polską rejestracją? Czyli auto rejestrowane w Polsce

Jak tak cytujesz ogłoszenia, to jeszcze czytaj opisy:
Cytat:
Kraj aktualnej rejestracji:Polska

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 11-03-2014, 22:55   

Jak już tak przy szczegółach, to Vin na grodzi jakoś dziwnie odbiega od jej reszty i hamulcowa pompa jakoś tak nie po bożemu :twisted: A i uszczelka w bagażniku tak po obu stronach gustownie zaszprajcowana :mrgreen:

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

cefaloid 
Forumowicz

Auto: 1.6
Wysłany: 13-03-2014, 11:50   

Panowie....

to auto kosztuje 2500zł. Jak ubiegłego lata chciałem kupić rower trekingowy (turystyczno-szosowy) firmy innej niż 'tesco' albo 'ciamciang china' to wyszło że muszę dać 1200zł. Czyli to auto jest warte 2 rowery.

Za taką cenę to JEDYNE na co należy gderać to:
- czy równo hamuje
- czy silnik w miarę nie wyhuśtany (z cofaniem do 116tys to kogoś "delikatnie" poniosło...)
- czy nie jest bardzo zgnite
- czy nie składane z 2 i sie nie rozleci w trakcie jazdy
- czy nie ma do naprawy jakichś droższych elementów tak by z 2500 nie zrobiło się 3500

A to że zapewne "bity"? 21 letnie auto musiało mieć jakieś przygody, toż to statystyka.
Jeśli stan auta sugeruje że pojeździ jeszcze kilka lat a cena jest w miarę to nie szukajmy igły wśród 20 latków bo takich nie ma.

Rafaolo 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 4G63
Wysłany: 13-03-2014, 21:17   

Masakra jakaś.
Handlarzyna wystawia padlinę za parę stówek, a my rozpatrujemy jego przeszłość blacharską :badgrin:

Rafaolo

Odpowiedz do tematu