|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bezpiczniki od wentylatora chłodnicy |
Autor |
Wiadomość |
tomekzm3
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-05-2017, 22:32 Bezpiczniki od wentylatora chłodnicy
|
|
|
Witam , pacjent to CY3 1.8 . Wraz z ciepłem zauważyłem , że nie działa wentylator chłodnicy - auto po prostu grzeje się w korku . Sprawdziłem na krótko i wentylator nie działał więc kupiłem nowy , zamontowałem . Przy starym spalone były 2 bezpieczniki , jeden od skraplacza klimy , drugi od silnika wentylatora . Kupiłem nowe i zamontowałem wraz z nowymi wentylatorami . Bezpieczniki palą się po przekręceniu kluczyka . Zastanawiam się czy to wina bezpieczników czy czegoś innego . Zakupione przeze mnie bezpieczniki mają oznaczenie 30 i 40 A 32V , zaś seryjne 50 V . Wiecie może gdzie kupić takie bezpieczniki 50 V ? W ASO kosztuje 86 zł sztuka , trochę mi będzie szkoda kupić je i okaże się , że znów się spalą .. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 30-05-2017, 00:10
|
|
|
masz stan zwarcia , zamiast kupowac bezpieczniki poszukaj gdzie jest zwarcie/przeciazenie lub jedz do elektryka |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
tomekzm3
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
|
Wysłany: 30-05-2017, 15:39
|
|
|
tokyo napisał/a: | masz stan zwarcia , zamiast kupowac bezpieczniki poszukaj gdzie jest zwarcie/przeciazenie lub jedz do elektryka |
Masz rację , kupiłem nowe bezpieczniki i znów się palą . Polecacie jakiegoś elektryka w Warszawie ? |
|
|
|
 |
|
|