|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dodatkowy dolot powietrza ? help ! ! ! |
Autor |
Wiadomość |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 15-04-2009, 18:13 dodatkowy dolot powietrza ? help ! ! !
|
|
|
witam
mam pytanie o dodatkowy dolot powietrza, który chce założyć za pomocą dodatkowej rury ok 55-60 mm z dołu zderzaka. Chce sie podłączyć jeszcze przed rezonatorem. Czyli silnik będzie pobierał powietrze standardowym wlotem a dodatkowo z dołu będzie dmuchało powietrze wspomniana rurą. Planuje wyciąć odpowiedni otwór na rurę. Rura będzie podłączona z kanałem dolotowym nieco pod katem aby dodatkowe wlatujące powietrze miało kierunek przepływu powietrza wlatującego standardowym wlotem. Rura na dole zderzaka będzie zakończona lejkowatą końcówką aby zbierała więcej powietrza. Połączona rura nie będzie wystawała wewnątrz kanału dolotowego. Problem mam jeden, że obawiam się, że w deszczowe dni ze silnik może zassać nieco wody. Mam założony mokry filtr K&N.
Silnik 1.6 GLS, bez gazu.
Czy taki dolot ma sens, czy auto dobierze ilość paliwa do większej ilości powietrza ? Czy uzasadnione sa obawy o zassanie wody w deszczowe dni ?
Z góry dzięki za odpowiedzi i porady
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|