Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tak zwane "Angliki" na naszych drogach
Autor Wiadomość
sosik 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-12-2008, 19:18   Tak zwane "Angliki" na naszych drogach

Czy uważacie, że mogą bez ograniczeń poruszać się po drogach z prawostronnym ruchem?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 14-12-2008, 19:20   

chodzi ci o przerobione auta czy o auta z kierownica po prawej stronie ?
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

sosik 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2008, 19:43   

Oczywiście kierowane po prawej stronie

wlad
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 19:54   

Cytat:
Czy uważacie, że mogą bez ograniczeń poruszać się po drogach z prawostronnym ruchem?

a jaka jest roznica w ruchu-zostawiaja 4 slady czy co :idea:

sosik 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2008, 20:09   

Nie chodzi mi o zagrożenia jakie stwarzają kierowcy w takich samochodach, którzy wracają coraz częściej ze swoim dobytkiem z wysp.
Ja już miałem dwie sytuacje kiedy kierowca takiego pojazdu zachował się nieracjonalnie na drodze i stworzył zagrożenie na drodze.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 20:18   

sosik napisał/a:
Ja już miałem dwie sytuacje kiedy kierowca takiego pojazdu zachował się nieracjonalnie na drodze i stworzył zagrożenie na drodze.

a ja dzis mialem kilka takich sytuacji (no dobra tylko dwie) i to kierowcow z kierownica po lewej stronie,
nie ma roznicy po ktorej jes fajera wazne kto siedzi w srodku.
btw w polsce nie ma prawa zabraniajacego poruszania sie takimi pojazdami tzn. nie ma jakichkolwiek ograniczen na przebywanie takich pojazdow na terenie RP.

sosik 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2008, 20:54   

Właśnie mi chodzi o kierowców w tych pojazdach i ich przyzwyczajenia.
Raz jechałem za takim autkiem po mieście, przed nami skrzyżowanie z drogą podporządkowaną z lewej strony.
Gość wrzuca kierunek w lewo o dojeżdża do osi jezdni, dla mnie to jest jednoznaczny sygnał, że będzie skręcał.
Wyprzedzam go więc powoli z prawej strony, kiedy jestem w połowie jego auta on raptownie wrzuca przeciwny kierunek
i zaczyna ostro kręcić w prawo. Na szczęście zdążyłem zahamować.
Co się okazało, po prawej był parking, ale szanowny pan nie widział czy ma wolne miejsce więc wymyślił sobie ten niesamowity manewr:)
i jakie wielkie miał do mnie pretensje, że na niego zatrąbiłem :shock:

eys28 
Forumowicz

Auto: pajero III 3.2DI-D
Wysłany: 14-12-2008, 21:03   

wlad napisał/a:
a jaka jest roznica w ruchu-zostawiaja 4 slady czy co :idea:

nie zostawiaja 4 śladów ale mają cholerne problemy np z wyprzedzaniem-troche jeżdże i widzialem takich ananasów co blokowali swoja jazdą innych kierowców

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-12-2008, 21:12   

sosik,
sosik napisał/a:
Raz jechałem za takim autkiem po mieście, przed nami skrzyżowanie z drogą podporządkowaną z lewej strony.
Gość wrzuca kierunek w lewo o dojeżdża do osi jezdni, dla mnie to jest jednoznaczny sygnał, że będzie skręcał.
Wyprzedzam go więc powoli z prawej strony, kiedy jestem w połowie jego auta on raptownie wrzuca przeciwny kierunek
i zaczyna ostro kręcić w prawo. Na szczęście zdążyłem zahamować.
Co się okazało, po prawej był parking, ale szanowny pan nie widział czy ma wolne miejsce więc wymyślił sobie ten niesamowity manewr:)
i jakie wielkie miał do mnie pretensje, że na niego zatrąbiłem

Za kierownicą tego samochodu siedział IDIOTA - uwierz mi takich pełno jest również za kierownicami samochodów zarejestrowanych w PL ;-)

[ Dodano: 14-12-2008, 21:13 ]
eys28 napisał/a:
nie zostawiaja 4 śladów ale mają cholerne problemy np z wyprzedzaniem-troche jeżdże i widzialem takich ananasów co blokowali swoja jazdą innych kierowców

jak wyżej

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 21:13   

sosik, ale taki numer kazdy moze ci odwalic na drodze

eys28 napisał/a:

napewno maja bo maja ograniczona widocznosc i trzeba im to "wybaczyc" podobnie jak dla malucha czy cinquecento ktorym wyprzedzenie tira zajmuje wiecznosc, troche tolerancji na drodze.

wlad
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 21:29   

sosik napisał/a:

czyli sam sobie przeczysz-to nie SAMOCHOD z prawa kiera to wymyslil tylko kierowca
moze zakazac ruchu kierowcom :x
eys28 napisał/a:

ale w jaki sposob-jezdzac takim autem po polsce jedyne co zapamietalem to fakt ze jadac 95km/h na drodze z ograniczeniem do 90km/h wciaz ktos TERRORYZOWAL mnie abym zjechal na pobocze[przekraczajac tym samym przepisy -m.in.ciagla linia]bo szanowny pan z kierownica po wlasciwej stronie MUSI jechac 130km/h.
natomiast jadac za ciezarowka majac problemy z szybkim jej wyprzedzaniem po prostu zostawiam na tyle duzy odstep aby ktos kto MUSI wyprzedzic np.na podwojnej ciaglej mogl mnie wyprzedzic i znalezc sie blisko ciazarowki.w jaki sposob to blokuje ruch-nie wiem,ale moze cos uslysze od ciebie :lol:

sosik 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2008, 21:31   

Właśnie w tym rzecz, że pierwszy raz miałem taki przypadek, a jeżdżę sporo po mieście, bo jestem kierowcą na etacie.
O wyprzedzaniu to już nie mówię, kiedyś taki jechał w trasie przede mną naprawdę niesamowity widok jak gość wyjeżdża prawie całym autem na przeciwny pas ruchu żeby sprawdzić czy ma wolną drogę :shock:

[ Dodano: 14-12-2008, 21:37 ]
Wlad, jak tak się zachowujesz na drodze to tylko pogratulować i szacunek dla Ciebie.
Zauważ jednak, że przeważnie młodzi ludzie, którzy wracają do domu z takim dobytkiem nie mają takiej kultury jazdy.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-12-2008, 22:02   

sosik, nie gniewaj się - specjalnie wiekowy to Ty nie jesteś. Ja takich debili na drodze już troche widziałem. A mimo tego, że nie byłem nigdy kierowcą na etacie w czasie gdy jeszcze mieszkłem w Polsce robiłem rocznie minimum 100000km za kółkiem. Przez ładnych kilka lat ;-)

Po prostu Ci się trafiło.

Popatrzmy w drugą stronę - tu gdzie mieszkam jeździ się po tej drugiej stronie. Jest tez trochę samochodów z kierownicami po lewej stronie. I jakoś problemów nie ma. Tzn jest - są to głównie Litwini. I jeżdżą często tak, że włos na głowie wstaje.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

sosik 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-12-2008, 22:53   

Hubeeercie, fakt najstarszy to ja nie jestem, ale chodzi o to, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Poruszyłem ten temat, bo kilku kierowców u mnie w pracy też miało takie zdarzenia na drodze i to mnie skłoniło żeby zapytać na forum jak to wygląda z Waszego punktu widzenia. Zobaczymy jak będzie, czy powtórzą się moje przykre doświadczenia w najbliższym czasie kiedy zacznie się ruch Świąteczny.
Życzyłbym sobie żeby to nie miało miejsca, ale jak będzie czas pokaże.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 01:43   

Wczoraj mało nie zabiłem ze 2 osób przez takiego idiotę jadącego angolem.........

Nie koniecznie wina auta.....bo dla mnie to gość miał definitywną winę........

Stał na poboczu.....a jak już dojeżdżałem do niego to ruszył i od razu w stronę osi bo on w lewo będzie skręcał........

Klakson i hamulce do oporu......koleś za mną.........też...... oczywiście ratowałem się więc uciekłem na przeciwny pas i gość z naprzeciwka też uciekał................wszyscy stanęliśmy.......i ....

no cóż.....współczuję temu z angola..........była wezwana policja i 6 świadków przeciwko jemu jednemu. A żeby było śmieszniej to chciał uciec.....i trzeba mu było szybę wybić co by go wyciągnąć z auta.......(jeden z kierowców był przytomny i to zrobił)......

Może go to coś nauczy.....a ja się cieszę że nikomu się nic nie stało :)

A wszystko stało się jakieś 100-200m od centrum Pabianic.
A jak facet krzyczał na nas.....ho ho ho....żebyście to słyszeli...................

Odpowiedz do tematu