|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
klocki hamulcowe do pinina 1.8 MPI |
Autor |
Wiadomość |
bigdan3
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero pinin 1,8
|
Wysłany: 18-12-2009, 20:54 klocki hamulcowe do pinina 1.8 MPI
|
|
|
Mam problem z wyborem klocków hamulcowych do Pinina. W internecie oraz w moim mieście Poznaniu wiekszośc dostawców oferuje klocki firmy Delphi lub BOSH. W sumie bardzo ubogi wybór. Tym bardziej,że te firmy nie są przez użytkowników zachwalane. Nie mogę znależc dystrybutorów firm AKEBONE (oryginal u Pinina) lub VALEO (ponoć bardzo dobry, amerykanski produkt). Może ktoś z Państwa zna firmy, osoby (poza ASO) u których moznaby zakupić klocki przód, tył w/w firm. Byłbym wdzięczny za poradę. Czy w podstawowych częsciach zamiennych (hamulce, resory, sprężyny, reflektory, oleje, fltry, łozyska przednie itp) jest jakaś róznica między modelami 1.8 MPI a 1.8 GDI? |
|
|
|
 |
Sk00tie [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2009, 09:48
|
|
|
Witaj!
Ja korzystam z klocków ASHIKA:
front: 50-05-505 MR475453
back: 51-05-594 (DAF6024M) MR129433 901J
Ostatnio wymieniałem pierwszy raz od trzech lat nie ze względów konieczności. Tylnych nawet nie musiałem wymieniać, wciąż były w doskonałym stanie.
Serdecznie polecam.
Jeżdżę 1.8 GDI ale wydaje mi się że klocki będą kompatybilne.
[EDIT]
Przepraszam wprowadziłem Cię w błąd - obecnie wymieniałem na klocki Ashika natomiast wcześniej (3 lata temu) zamontowałem:
MK KASHIYAMA CORP.
front: E1 90R-01280/132
tył: E1 90R-01146/106 |
|
|
|
 |
Jacek Krym
Nowy Forumowicz Krymek

Auto: Pinin IO 1.8 GDI Auto 160KM
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 26-02-2010, 01:11
|
|
|
Moze za pozno na porade ale ja wymienilem klocki na
EBC Ultimax black. Sa naprawde dobre. |
_________________ Mój pierwszy Pinin
 |
|
|
|
 |
kuuuba777
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 MPI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2014, 15:05
|
|
|
Mam bardzo głupie pytanie dotyczące prowadnic w przednich hamulcach. Mianowicie z obu stron dolna prowadnica nie rusza się. Normalnie bym uznał, że jest zapieczona ale coś mnie podkusiło i sprawdziłem na allegro i okazuje się, że dolna prowadnica różni się od górnej. I teraz moje pytanko: jak to jest z tymi prowadnicami? Górna z obu stron w palcach się rusza jak w kazdym aucie. A dolna z obu stron stoi nieruchoma, jak przykręcona. Poniżej fotki, to czarne coś jest właśnie na dolnej, to się wykręca jakoś? Bo nie chciałem tego robić na siłę. Wstyd trochę bo robiłem różne skomplikowane rzeczy przy samochodzie a na klockach poległem.
http://zapodaj.net/3181b2cef5d62.jpg.html
http://zapodaj.net/a8227baa31e1a.jpg.html |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 25-04-2014, 16:27
|
|
|
Nie ma takiej możliwości aby jedna z prowadnic nie pracował . Najczęściej zapiekają się dolne . Musisz je wyciągnąc i oczyścić gniazda ( dolna ma założoną czarną gumę niwelującą drgania ) Możliwe że będzie zniszczona i trzeba nowe prowadnice . Masz zużyty bardziej wewnętrzny klocek od strony tłoczka bo zewnętrzny stoi . Napraw, bo słabiej hamuje i zniszczysz i odkształcisz tarczę . |
|
|
|
 |
kuuuba777
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 MPI
|
Wysłany: 25-04-2014, 17:02
|
|