Belki na relingi |
Autor |
Wiadomość |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2009, 12:20 Belki na relingi
|
|
|
Jakie macie belki na dach, firma, model, jak mozecie to zamiesccie fotki. Co polecacie? |
|
|
|
 |
TomekSz
Forumowicz

Auto: Outlander II 2008
|
Wysłany: 14-02-2009, 12:36
|
|
|
Ja jak potrzebuję to wypożyczam - zestaw belki+uchwyty Thule,box Art Line MobiDick - na 2 tygodnie 200zł (podjeżdżam zakładają potem zdejmują i z głowy małym kosztem). Za rzadko korzystam żeby kupować no i zabawa z przechowywaniem.
Choć przyznam że jechałem z myślą o zakupie ale facet skutecznie mnie przekonał (choć sam ma bardzo duży wybór do sprzedaży)że taniej i przyjemniej podjechać do niego i wypożyczyć boxa lub mocowania z uchwytami na co tylko dusza zapragnie.
Zaraz zrobię zdjęcia to zamieszczę wczoraj wróciłem z Zakopanego i jeszcze nie oddałem zestawu. |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-02-2009, 12:40
|
|
|
my boxa mamy z poprzedniego autka, ale belki musimy dokupic... planujemy troche pojezdzic wiec pozyczanie za kazdym razem to nie dla nas |
|
|
|
 |
TomekSz
Forumowicz

|
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 14-02-2009, 13:36
|
|
|
Ja używam Thule i jestem mega zadowolony
Uchwyty i box został mi z poprzedniego samochodu. Po zakupie Outka musiałem zmienić belki na dłuższe . Dokupiłem też 2 bagażniki rowerowe.
Jeżeli ktoś nie ma jeszcze nic, a przymierza się właśnie do Thule to proponuję kupić największy, 10-cio częściowy zestaw zamków. Tanie może nie są, ale potem jest wygoda, bo do wszystkiego można używać ten sam kluczyk. Ja, niestety mam inne do uchwytów, inne do bagażników rowerowych a jeszcze inny do boxu |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-02-2009, 14:49
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Po zakupie Outka musiałem zmienić belki na dłuższe |
no wlasnie a jakiej powinny byc dlugosci?? ja raczej kupie przez internet wiec wole nie byc zmuszony do wymiany |
|
|
|
 |
TomekSz
Forumowicz

|
Wysłany: 14-02-2009, 18:12
|
|
|
cebull, pamiętaj że z przodu potrzebujesz dłuższą belkę a z tyłu krótszą.
Oczywiście mogą być takie same ale wtedy z tyłu nieładnie wystaje. Rano zmierzę jakie są u mnie to napiszę. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-02-2009, 22:08
|
|
|
TomekSz napisał/a: | pamiętaj że z przodu potrzebujesz dłuższą belkę a z tyłu krótszą | Różnica jest niezauważalna, bo belki porównujesz do obrysu samochodu. To, że jedne uchwyty są założone bliżej środka jakoś gubi się przy widoku całości |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-02-2009, 13:02
|
|
|
no i co z tymi dlugosciami beleczek??? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-02-2009, 17:39
|
|
|
TomekSz nie podał Myślałem, że poszło PW.
Zaraz zmierzę i Ci napiszę
[ Dodano: 16-02-2009, 18:11 ]
A więc długość belki to 128 cm. Około
Piszę "około", bo w tej chwili mam zamontowany box i ciężko jest zmierzyć ich długość na dachu i to metrem z Castoramy Dodatkowo na końcach są plastikowe zaślepki, których nie liczyłem, a chyba po 1 cm zachodzą na belkę.
Jeżeli Ci się nie śpieszy to za dwa dni, jak je ściągnę to zrobię dokładny pomiar. Porządnym metrem
Belki są sprzedawane w konkretnych rozmiarach, co parę cm, więc nie powinieneś mieć problemu z dobraniem
[ Dodano: 16-02-2009, 18:14 ]
No i znalazłem
http://www.thule.com/Thul...e____28188.aspx
127 cm (niewiele się pomyliłem ) - te krótsze (120 cm) są za krótkie, próbowałem przy zakupie zamontować. |
 |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-02-2009, 18:33
|
|
|
Hiszpan, dzieki serdeczne teraz wiem za jakimi sie rozgladac hehe spieszyc mi sie nie spieszy mam jeszcze jakies 3 tygodnie na kupno beleczek |
|
|
|
 |
TomekSz
Forumowicz

|
Wysłany: 16-02-2009, 19:33
|
|
|
[quote="Hiszpan"]TomekSz nie podał Myślałem, że poszło PW.
nie poszło PW
Sorki że tak długo ale po powrocie z ferii mam troszkę zawrót głowy z powrotem do normy w interesie. Pańskie oko konia tuczy - a oczy były na nartach
Przód miałem 125 a tył 120 (na przód 120 nie wejdzie)
sorki jeszcze raz i pozdrawiam |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
TomekSz
Forumowicz

|
Wysłany: 16-02-2009, 22:22
|
|
|
Ja niestety mam uraz do rzeczy "tańszych" osobiście dołożyłbym te 200zł dla świętego spokoju i kupiłbym THULE.
Ale poza tym wyglądają całkiem fajnie. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-02-2009, 22:35
|
|
|
cebull, popieram TomekaSz
Też bym nie ryzykował i kupił Thule. Jeżeli chcesz zaoszczędzić to może na "alledrogo" poszukać używek |
 |
|
|
|
 |
|