Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] nowo kupiony Colt i sprawa halogenów
Autor Wiadomość
squpek
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 19:34   [CA4A 1.6] nowo kupiony Colt i sprawa halogenów

Kupiłem 2 tyg. temu Colta - (był na Allegro przez 2-3 dni, taki czerwony z Wałbrzycha),
Jestem zadowolony, rozrząd wymieniłem, olej, filtr też przy okazji pompe wodną bo lało się z niej jak z kranu. Filtr paliwa czeka na wymianę bo zrobię to sam - fachowcom jak nie będę musiał to zarobić nie dam a i trochę satysfakcji mieć będę (mechanicy nie zlali chyba całego starego oleju bo kolor nowonalanego po kilku dniach był dużo ciemniejszy od tego co mi zostało i dodatkowo nalali za dużo nowego :evil: )

Zainteresowałem się halogenami z przodu ale zostały po nich tylko szkła z zewnątrz i instalacja elek. od środka - reszta zgniła.
I tu moje pytanie, znalazłem na forum info, że może od Skody albo od Malucha można coś podpasować. Ktoś z braci Coltowej ma doświadczenia w tej materii?

Jeszcze mam kilka rzeczy do przerobienia/poprawienia w Colcie ale to później i na pewno podziele się wiedzą z resztą Colciarzy
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:39, w całości zmieniany 1 raz  

Grayson76
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:36   

Wszystko mozna dorobic!.Ja przerabialem temat ale z tylna lampa przeciwmgielna ktora notabene ciezko znalezc.Bliska idealu byla lampa od Hyundaia ale musialbym wycinac otwor.Poczekalem i kupilem orginal(po ciezkich bojach) i mam w nosie przerobke.Zreszta Mitsu to nie Hyundai tak wiec lepszy orginal niz podrobka.Prawie robi duza roznice.... .Przyznaje sie bez bicia ze tez wiele rzeczy przerobilem i przerabiam ale nastal taki okres w zyciu ze powiedzialem. "Mitsubishi bryczko bedziesz jak z fabryki" :lol:

kamil 
Forumowicz

Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-01-2007, 21:50   

JA WSTAWIŁEM UNIWERSALNE,NIE JEST TO ORGINAŁ ALE NARAZIE MOŻE BYĆ,A ZNALEŚĆ ORGINAŁ TO JAK WYGRAĆ W TOTO LOTTKA.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 14:51   

Taaaa, halogeny to towar deficytowy - i to nie tylko do CA0, bo ja szukałem bezskutecznie dłuuuugi czas halogenów do MSR.
Jakie byś nie podpasował to i tak braci klubowej będą "biły po oczach" jako nieoryginalne :mrgreen:

namaxa
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 20:22   

są na allegro 2 szt za 160 zł. z rocznika 96 czy 97. Czy w zdezaku są zaślepiki czy trzeba wycinać plastik

squpek
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 22:16   

Widziałem te z allegro ale one pasują do CJO - do CAO też by może podpasowały ale z przeróbkami zderzaka a rzeźbić mi się nie chce, no i jeszcze ta cena 160 PLN, trochę dużo ale może z taką ceną trzeba się liczyć w przypadku oryginalnych używek?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-01-2007, 22:26   

squpek napisał/a:
cena 160 PLN, trochę dużo ale może z taką ceną trzeba się liczyć w przypadku oryginalnych używek?

Od tej kwoty w górę.

ziutoon
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2007, 21:04   

Witam,

Podepne sie pod ten watek.:)

Posiadam Colta CAO 1.3 i standardowo nie byl wyposazony w halogeny przednie.

Udalo mi sie kupic na allegro po okazyjnej cenie halogeny z rozebranego Colta i moje pytanie jest takie,

czy jest juz tam przewidziana instalacja elektryczna i jak sie je ewentualnie je wlacza?

Czy duzo jest zabawy z ich zamontowaniem??

Pozdrawaim

kamil 
Forumowicz

Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Wysłany: 31-01-2007, 23:32   

JAK MASZ SAME HALOGENY TO NIE DOBRZE POTRZEBNY JEST JESZCZE TEN STELARZ DO PRZYMOCOWANIA ICH CHYBA ŻE GO MASZ TO OK A WŁŚNIE NIE WIADOMO JAK Z INSTALKA JA W 1300 NIE MIAŁEM.

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 31-01-2007, 23:48   

ja szukalem prawego halogenu 2 miesiace i znalazlem :P a cena normalna, zaplacilem 35zl z przesylka!!! wiec nie do konca jest to taki towar deficytowy. I nie ograniczajacie sie tylko do allegro tam juz sie wycfanili na maxa, jak cos wiedza ze jest deficytowe to wala ceny w kosmos. Ja swoje znalazlem w ogloszeniu gazety "autogielda dolnoslaska" tam jest dzial czeci i do colta jest okolo 8 ofert. Wiec troche trzeba poszukac i podzwonic.

ziutoon
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 09:07   

Halogeny są kompletne z całym stelażem, ale nie mam pojecia czy bedzie gdzie je podpiąć.

Pewnie u mnie też nie ma poprowadzonej instalacji :(

koszt halogenów 84 komplet z przesylka :)

pozdro

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 09:56   

To chłopaki dawajcie konkretne namiary - pomożecie dużej ilości klubowiczów!

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 01-02-2007, 11:05   

Właśnie dzwoniłem pod pewien numer i są w trakcie szukania prawego halogenu. Za godzinę dzwonię się zapytać czy znaleźli. Jak znajdą podam numer do nich. Teraz nie mogę :mrgreen: Wcześniej dzwoniłem dokładnie w 23 różne miejsca i odpowiedź była jedna:"nie mam". Mogę napisać, że jest to numer telefonu z "Autogiełdy Dolnośląskiej", tak jak podpowiedział Kleju.

[ Dodano: 01-02-2007, 11:06 ]
Aha koszt halogenu kompletnego (czyli z ramką) u nich to 50 zł :mrgreen:

[ Dodano: 01-02-2007, 17:41 ]
Numer to 516-929-420. Lokalizacja: Poznań. Posiadają części do wszystkich modeli aut spod znaku Mitsubishi.

Odpowiedz do tematu