[CA4A 1.6] nowo kupiony Colt i sprawa halogenów |
Autor |
Wiadomość |
squpek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 19:34 [CA4A 1.6] nowo kupiony Colt i sprawa halogenów
|
|
|
Kupiłem 2 tyg. temu Colta - (był na Allegro przez 2-3 dni, taki czerwony z Wałbrzycha),
Jestem zadowolony, rozrząd wymieniłem, olej, filtr też przy okazji pompe wodną bo lało się z niej jak z kranu. Filtr paliwa czeka na wymianę bo zrobię to sam - fachowcom jak nie będę musiał to zarobić nie dam a i trochę satysfakcji mieć będę (mechanicy nie zlali chyba całego starego oleju bo kolor nowonalanego po kilku dniach był dużo ciemniejszy od tego co mi zostało i dodatkowo nalali za dużo nowego )
Zainteresowałem się halogenami z przodu ale zostały po nich tylko szkła z zewnątrz i instalacja elek. od środka - reszta zgniła.
I tu moje pytanie, znalazłem na forum info, że może od Skody albo od Malucha można coś podpasować. Ktoś z braci Coltowej ma doświadczenia w tej materii?
Jeszcze mam kilka rzeczy do przerobienia/poprawienia w Colcie ale to później i na pewno podziele się wiedzą z resztą Colciarzy |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grayson76 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 21:36
|
|
|
Wszystko mozna dorobic!.Ja przerabialem temat ale z tylna lampa przeciwmgielna ktora notabene ciezko znalezc.Bliska idealu byla lampa od Hyundaia ale musialbym wycinac otwor.Poczekalem i kupilem orginal(po ciezkich bojach) i mam w nosie przerobke.Zreszta Mitsu to nie Hyundai tak wiec lepszy orginal niz podrobka.Prawie robi duza roznice.... .Przyznaje sie bez bicia ze tez wiele rzeczy przerobilem i przerabiam ale nastal taki okres w zyciu ze powiedzialem. "Mitsubishi bryczko bedziesz jak z fabryki" |
|
|
|
 |
kamil
Forumowicz
Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 243 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 24-01-2007, 21:50
|
|
|
JA WSTAWIŁEM UNIWERSALNE,NIE JEST TO ORGINAŁ ALE NARAZIE MOŻE BYĆ,A ZNALEŚĆ ORGINAŁ TO JAK WYGRAĆ W TOTO LOTTKA. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 14:51
|
|
|
Taaaa, halogeny to towar deficytowy - i to nie tylko do CA0, bo ja szukałem bezskutecznie dłuuuugi czas halogenów do MSR.
Jakie byś nie podpasował to i tak braci klubowej będą "biły po oczach" jako nieoryginalne |
|
|
|
 |
namaxa [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 20:22
|
|
|
są na allegro 2 szt za 160 zł. z rocznika 96 czy 97. Czy w zdezaku są zaślepiki czy trzeba wycinać plastik |
|
|
|
 |
squpek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 22:16
|
|
|
Widziałem te z allegro ale one pasują do CJO - do CAO też by może podpasowały ale z przeróbkami zderzaka a rzeźbić mi się nie chce, no i jeszcze ta cena 160 PLN, trochę dużo ale może z taką ceną trzeba się liczyć w przypadku oryginalnych używek? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21940 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-01-2007, 22:26
|
|
|
squpek napisał/a: | cena 160 PLN, trochę dużo ale może z taką ceną trzeba się liczyć w przypadku oryginalnych używek? |
Od tej kwoty w górę. |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2007, 21:04
|
|
|
Witam,
Podepne sie pod ten watek.:)
Posiadam Colta CAO 1.3 i standardowo nie byl wyposazony w halogeny przednie.
Udalo mi sie kupic na allegro po okazyjnej cenie halogeny z rozebranego Colta i moje pytanie jest takie,
czy jest juz tam przewidziana instalacja elektryczna i jak sie je ewentualnie je wlacza?
Czy duzo jest zabawy z ich zamontowaniem??
Pozdrawaim |
|
|
|
 |
kamil
Forumowicz
Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 243 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 31-01-2007, 23:32
|
|
|
JAK MASZ SAME HALOGENY TO NIE DOBRZE POTRZEBNY JEST JESZCZE TEN STELARZ DO PRZYMOCOWANIA ICH CHYBA ŻE GO MASZ TO OK A WŁŚNIE NIE WIADOMO JAK Z INSTALKA JA W 1300 NIE MIAŁEM. |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 31-01-2007, 23:48
|
|
|
ja szukalem prawego halogenu 2 miesiace i znalazlem a cena normalna, zaplacilem 35zl z przesylka!!! wiec nie do konca jest to taki towar deficytowy. I nie ograniczajacie sie tylko do allegro tam juz sie wycfanili na maxa, jak cos wiedza ze jest deficytowe to wala ceny w kosmos. Ja swoje znalazlem w ogloszeniu gazety "autogielda dolnoslaska" tam jest dzial czeci i do colta jest okolo 8 ofert. Wiec troche trzeba poszukac i podzwonic. |
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 09:07
|
|
|
Halogeny są kompletne z całym stelażem, ale nie mam pojecia czy bedzie gdzie je podpiąć.
Pewnie u mnie też nie ma poprowadzonej instalacji
koszt halogenów 84 komplet z przesylka
pozdro |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 09:56
|
|
|
To chłopaki dawajcie konkretne namiary - pomożecie dużej ilości klubowiczów! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21940 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-02-2007, 11:05
|
|
|
Właśnie dzwoniłem pod pewien numer i są w trakcie szukania prawego halogenu. Za godzinę dzwonię się zapytać czy znaleźli. Jak znajdą podam numer do nich. Teraz nie mogę Wcześniej dzwoniłem dokładnie w 23 różne miejsca i odpowiedź była jedna:"nie mam". Mogę napisać, że jest to numer telefonu z "Autogiełdy Dolnośląskiej", tak jak podpowiedział Kleju.
[ Dodano: 01-02-2007, 11:06 ]
Aha koszt halogenu kompletnego (czyli z ramką) u nich to 50 zł
[ Dodano: 01-02-2007, 17:41 ]
Numer to 516-929-420. Lokalizacja: Poznań. Posiadają części do wszystkich modeli aut spod znaku Mitsubishi. |
|
|
|
 |
|