Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przegląd
Autor Wiadomość
tomg73
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 21:05   przegląd

witam potrzebuje się dowiedzieć po ilu kilometrach wymienia sie rozrząd w MSS mam 1.8 gdi i 80 tys przebiegu

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 21:25   

Podejrzewam ze tak jak w pozostalych autach Mitsu czyli co ok 90tkm

tomg73
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 21:43   

ciesze sie niezmiernie bardzo dziekuje za informacje to mam jeszcze około 10tys.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2007, 21:31   

90 tys albo 5 lat - co wcześniej nastąpi ale ja bym nie czekał do tych 90 tys ;p - z zasady paski zmieniam 20% km/lat wcześniej i dobrze na tym wychodzę :) no ale ja mocno energicznie użytkuję silniki więc i żywotność pasków krótsza u mnie :mrgreen:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2007, 22:01   

Oficjalnie to przy 90tys KM korzystajac z orginalnych czesci (pasek, napinacz, itp.) i 60 tys. Km korzystajac z zamiennikow
Pozdrawiam

Wojsand
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 13:01   

Cześć, kupiłem jakieś 3 tyg. temu używaną Cari. I pytanie do fachowców -czy powinienem od razu wymienić pasek rozrządu? Poprzedni właściciel powiedział mi że jeszcze jakieś 10 tyś. powinienem przejechać. Może jednak nie ryzykować i wymienić. Co o tym myślicie?

Pozdr.
Wojsand

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-02-2007, 13:10   

jesli tylko 10 tyskm to raczej ten przebieg cie nie zbawi a lepiej miec pewnosc i wymienic, no bo jesli poprzedni wlasciciel zalozyl zamiennik, ktory wymienia sie po 60tys.km., ale wyczytal ze rozrzad wymienia sie co 90tys. zrobil na nim 80tys. wiec spokojnie wytrzyma jeszcze 10tys, a tu sie okazuje ze on ma juz 20 tys za duzo :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Wojsand
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 13:26   

Zgadza się. Wymienię i będę mógł z maluchami na tyle spokojnie podróżować :)
Jecze jedno pytanie - zaglądałem ostatnio po spód Cari co by ocenić stan podwozia, czy są ogniska korozji. O dziwo samochód ma już swój wiek a podwozie jakby wyjechał dopiero z fabryki :) Ale przy okazji zauważyłem że ze skrzyni biegów pokapuje sobie olej.
Jaka może być najczęstsza przyczyna, macie jakieś pomysły?

Pozdr.Wojsand

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 01-02-2007, 14:46   

zalezy w ktorym miejscu, uszczelnacz polosi moze ??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Wojsand
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 15:04   

Cóż nie ma co ukrywać że nie znam się zbytnio na tym :wink: , ale wygląda mi to na miejsce z którego spuszcza się zużyty olej, tzn śruba na imbus. Może tam po prostu jakaś uszczelka puściła?

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 18:05   

Pod ta sruba jest podkladka miedziana. Przy wymianie oleju powiedz zeby Ci ja zalozyli. Koszt ok 1zl.

Wojsand
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 19:55   

Dzięki za podpowiedź! Domyślałem się że chodzi pewnie o jakąś uszczelkę lub podkładkę :wink:

Pozdrawiam
Wojsand

[ Dodano: 01-02-2007, 19:59 ]
dylson,

Przy okazji - jaki jest koszt wymiany oleju w skrzyni (razem z olejem i i ile go wchodzi)?

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 23:05   

Sorki ale lekko sie pomylilem i napisalem o srubie od zmiany oleju ale w silniku. Co do skrzyni to nie mam pojecia.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 01-02-2007, 23:20   

Cytat:
Przy okazji - jaki jest koszt wymiany oleju w skrzyni (razem z olejem i i ile go wchodzi)?

ok 3.2l transefl 75w-80w koszt z wymiana okolo 100-120zl i warto :)

dylson napisał/a:
Sorki ale lekko sie pomylilem

nie pomyliles sie, powinna byc bodajze podkladka jak przy silniku, albo na korku jest gumowy oring- ale to na wpustowym, a na spustowym no to musi byc miedziana
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu