Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś nie tak z elektryką
Autor Wiadomość
mitsufree 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-07-2013, 23:21   Coś nie tak z elektryką

Siemaaaanko. Mój problem polega na tym, że niektóre elektryczne elementy wyposazenia raz dzialają a raz nie. Np. światełko podczas otwierania drzwi zapalalo sie gdy otwieralem a pozniej juz nie, teraz juz wogle sie nie zapala, albo sygnalizacja dzwiekowa gdy zostawilem wlaczone swiatla piszczala, pozniej nie, pozniej znow tak i teraz juz nie (juz 2 razy zdarzylo mi sie rozladowac przez to aku). Tak samo jest z automatycznym domykaniem szyb, dzialaly, pozniej nie, a teraz tylko dzialaja tylne ... Nie wiem co mu dolega. Bezpieczniki są ok. Są to moze malo ważne rzeczy, ale mi to przeszkadza :) Na szczęście nie są to rzeczy typu kierunki, czy światla do jazdy dziennej. Ktoś mial taki problem i go rozwiązał ?? Prosze o pomoc.

Jaro1974 
Mitsumaniak
Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5W i moto
Wysłany: 16-07-2013, 23:24   

Przejrzyj krańcówki przy drzwiach bo to może one są temu winne.
carisma http://forum.mitsumaniaki...p=940699#940699
outlander http://forum.mitsumaniaki...1289542#1289542
S40 https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1581589#1581589
EA5W A/T '02 https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1636386sid=8c835a59cb4250aa44c46bb3733c4f92#1636386

"Memories are the most important things that we remain to remember the most moving ones flowing from the depths of the HEART, recorded to the end of LIFE"

wozidełka; FSM 126P - 1995-1999; FSO 1500 - 1999-2004; seat ibiza 1.2 - 2004-2008; carisma 1.9td GLX - 2007-2014; megane 1.4 energy - 2008-2014; O1 - 2014- ; suzuki epicuro UC 125 - 2016 - ; honda CBF 125R - 2017 - ; volvo s40 1.9 Di- 2018 - 2020; EA5W A/T - 2020 - 2024 "RIP"; EA5A A/T 2024 - ?
"A co ja mogę - przecież tylko zwykłym szeregowym mitsumaniakiem już nie jestem :P "
ルブリン

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 19-07-2013, 02:57   

opisz więcej, czy światło nie działa przy wszystkich drzwiach czy tylko od kierowcy. Ja także stawiam na krańcówki. Propozycja jest taka: śrubokręt w rękę i do tego jakiś spray penetracyjny. Jak nie pomoże to kontrolka w łapę i szukanie gdzie ucieka masa. Co do szyb to może programowanie pomoże. Skoro już rozładowałeś aku to pewnie im się porąbało.

mitsufree 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI
Wysłany: 20-07-2013, 23:21   

szyby wrocily do normy. ale jutro sie wezme z krancowki. swiatlo sie nie zapala tylko przy przednich drzwiach i nie świeci sie kontrolka ze sa otwarte. Przy tylnych jest ok.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 21-07-2013, 09:42   

To zabierz krańcówki do domu, rozłóż ładnie na biurku (bądź innym stole) porozbieraj delikatnie i poczyść, jak na oko zbyt wytarte będą te "metalowe wkładki" to obróć o 90 stopni i powyczyszczane poskładaj. 10 minut roboty a efekt zachwyca.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 21-07-2013, 10:19   

Jak rozebrać i wyczyścić krańcówkę od strony kierowcy masz w moim temacie tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=80583
w krańcówce pasażera wszystko jest na wierzchu :wink: .

carismax 
Mitsumaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
Wysłany: 22-07-2013, 14:39   

Carismy mają to do siebie że elektryka lubi szaleć.

Ja mam na to jeden patent na szybko. Kiedyś od piotra dostałem puszkę kontraktona w sprayu. Naprawiam nim wszystko :twisted: :twisted:

eve1988 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Wysłany: 26-04-2014, 20:34   

siema podepne sie tu z swoim problemem. w deszczowa/wilgotna pogode dzieja sie dziwne rzeczy w mojej cari. przygasaja swiatla na niskich obrotach, lekko pulsuja kontrolki tez na wolnych karoseria potrafi kopnac pradem przeciwmgielne swieca pulsacyjnym swiatlem i jakies tam inne ustrojstwa o ktorych nie pamietam, zdarza ze zaswieci sie check z roznymi bledami 11,24,12,44 bledy wystepuja losowo raz mrygaja 2 bledy raz 3 raz 1 i co dziwne po odlaczeniu aku i przejechaniu dopiero jakis 600-800km jakis wyskoczy lub nie. zmierzylem napiecie ladowania 13v troche malo, napiecie miedzy "+" akumulatora a silnikiem ok10v tez za male. dzisiaj wczyscilem glowne przylacze masy sporo rdzy tam bylo i... z braku pogody na tym zostalo, ale zauwazylem ze w tej wiazce przewodow co idzie pod szyba sa 2 czy 3 przylaczenia masowe ktore sa mega skorodowane i zasniadziale w zwiazku z tym tez chce je wczyscic i dowiedziec sie gdzie jeszcze sa jakies polaczenia "-" w cari? bo nic wiecej nie znalazlem.
Podsumowujac:
problemy wystepuja gdy mokro, mimo checka masy bledow auto jezdzi normalnie mocy nie brakuje i spalanie normalne.
gdzie jeszcze sa polaczenia "-"? i czy slaba masa moze powodowac checka?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-04-2014, 21:12   

Główny kabel masowy od akumulatora jest skręcony w jednym miejscu na karoserii później na łaczeniu silnika i sklrzyni w okolicach rozrusznika, sprawdź te połaczenia, jak najbardziej słaba masa może powodowac wywoływanie róznych błedów w ECU
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

eve1988 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Wysłany: 26-04-2014, 21:30   

dzieki tak podejzewalem. ale na skrzyni zadnego kabla nie znalazlem... jak pogoda jutro dopisze bede szukal i czyscil kable :) ten w okolicy fitra powietrza znalazlem i wyczyscilem ale deszcz nie pozwolil mi do kupy zlozyc auto.

Odpowiedz do tematu