|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
tuning silnika TD,zwiekszenie mocy |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek M. [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2007, 16:15 tuning silnika TD,zwiekszenie mocy
|
|
|
Cześć!
Jestem nowy na forum i na wstępie chcę sie przywitać i prosić o wyrozumiałość jeśli popełnię jakieś błędy.
Od miesiąca jestem posiadaczem space wagona z 1997 r. z silnikiem diesla. Do zakupu namówił mnie kolega poruszający sie miśkiem 4WD z silnikiem benzynowym. Zakup diesla był przypadkowy no ale jest. Auto ma 190 tys przebiegu , serwisowane, pali jak pszczółka. Dwie rzeczy jednak mnie niepokoją - słaba moc silnika oraz dosyć duże spalanie. Zdaje sobie sprawe ,że 81 koników to mało na taki samochód i zastanawiam sie , czy jest możliwe zwiekszenie jego mocy (np. chip)i jakie tego mogą być nastepstwa. Co do spalania to jest na posiomie 9-10 litrów .Nie wiem czy to dużo i nie wiem jak to zmniejszyć . Prosze o jakiekolwiek uwagi i sugestie w tym temacie .Pozdrawiam Krzysiek |
|
|
|
 |
zibi.zibi8 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2007, 10:28
|
|
|
Witaj co do zwiększenia mocy to nie wiem czy da się coś zrobić a spalanie powinno ci sie samo zmniejszać w miarę wzrostu temperatury.W moim przypadku miesiądż temu palił mi w gr.8.0-8.5l./100km.teraz średnio wychodzi w jeździe średnio-mieszanej trochę miasta trochę trasy 7.0l na 100km. |
|
|
|
 |
|
|