|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:59 |
Obrotomierz |
Autor |
Wiadomość |
max87
Forumowicz
Auto: Outlander I 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2014, 21:34 Obrotomierz
|
|
|
Hey. Czy ktoś kojarzy z was jak można podpiąć się pod kabel z obrotomierza, tzn gdzie on się znajduje jaki ma kolor. Chce się wpiąć w obrotomierz do alarmu. Ale mam problem z lokalizacją kabla od obrotomierza. za wszelką pomoc wysyłam dobre piwo. pozdrawiam |
_________________ Max |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 07-05-2014, 21:45
|
|
|
Punkt A w trójkącie prowadzi do pinu 14 w złączu diagnostycznym, może to być wygodny punkt żeby się wpiąć, ale podam inne miejsca.
C02 i C16 to są chyba takie kostki w które włożone coś w rodzaju przewodzącego grzebienia z drutami, uwaga grzebień jest zbudowany z kilku odizolowanych odcinków.
JC1 C16, zaraz jak wiązka przechodzi przez ścianę grodziową, przy ścianie kabel rozchodzi się na lewo i prawo. Patrząc od strony kabiny to C16 jest pierwsza na lewo od wejścia kabla do kabiny. Akurat w tym miejscu grzebień ma tylko 3 nogi, chyba wszystkie 3 są obsadzone kablami.
JC3 C02 kostka rozgałęziająca, gdzieś nad ETACS, na pinach 1..9 oraz 11 (pin 10 odizolowany) jest stałe zasilanie niezależne od stacyjki, ja tam chyba w wolne styki wpinałem sobie zasilanie alarmu. Ciebie interesują piny 23 i 25-28, z czego 27 powinien być wolny więc możesz tam sobie wcisnąć w kostkę konektor z własnym kabelkiem, pin 24 jest odizolowany od reszty. |
|
|
|
 |
max87
Forumowicz
Auto: Outlander I 2.0
|
Wysłany: 10-05-2014, 21:22
|
|
|
Dzięki. Kolego teraz jakbyś mógł napisać z polskiego na nasze gdzie mam się wpiąć to bedę wdzięczny. Nie mam aż tak dużego pojęcia o elektryce. heh |
_________________ Max |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 10-05-2014, 22:32
|
|
|
max87 napisał/a: | Dzięki. Kolego teraz jakbyś mógł napisać z polskiego na nasze gdzie mam się wpiąć to bedę wdzięczny. Nie mam aż tak dużego pojęcia o elektryce. heh | Nie rozumiem, przecież podałem 3 alternatywne punkty a na schemacie są kolory przewodów. |
|
|
|
 |
|
|