|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Wskaźnik poziomu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
bonkesku
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJ1A 98r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-01-2017, 16:17 [CJ1A 1.3] Wskaźnik poziomu paliwa
|
|
|
Witam mam problem ze wskaźnikiem paliwa ,jakiś czas temu zaczął szwankować , po zatankowaniu do pełna wskaźnik nie podnosił się tak jak zawsze , zazwyczaj zaraz po odpaleniu wskaźnik był już w połowie i po nie krótkim czasie był już na swoim miejscu, teraz wygląda to tak,że po zatankowaniu w ogóle się nie podnosi, podniesie się minimalnie i może po jakiś 70 km jazdy jest wyżej ale nie tam gdzie powinien być z opadaniem jest identycznie..
Podmieniałem licznik i nadal to samo, wyciągałem pływak na oko wszystko z nim ok, po podłączeniu i ręcznym ruszaniem go też wskazówka nie rusza się w ogóle.. W czym może być problem? mógł się po prostu uszkodzić? |
|
|
|
 |
tapatic
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0
|
Wysłany: 12-05-2017, 18:12
|
|
|
u mnie dzisiaj stało się tak,że wskazówka została na 4/5 zbiornika. Odłączyłem akumulator i nadal tam stoi. Normalnie cuda jakieś. |
|
|
|
 |
bonkesku
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJ1A 98r
|
Wysłany: 12-05-2017, 19:18
|
|
|
U mnie problem nadal nie rozwiązany, coś jest chyba nie tak z prądem, pływak sprawny i całą reszta też, przy zapalniczce robiłem małe modyfikacje i wydaje mi się że zaczęło się tak dziać właśnie po tym ale pewności nie mam.. Przy tankowaniu do pełna po jakimś czasie się podnosi na max i schodzi normalnie do pierwszej ćwiartki, później już stoi w miejscu |
|
|
|
 |
|
|