Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
18-10-2007, 00:36
zarowka od lampki
Autor Wiadomość
kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 23:07   zarowka od lampki

witam, kupilem ostatnio colta lecz byla w nim spalona zarowka w lampce nad glowa wiec przy otwieraniu drzwi nie zapala sie swiatlo , sprawdzalem ta zarowke i rzeczywiscie byla przepalona , tylko ze po wyciagnieciu tej przepalonej zarowki gdzies ona mi sie zapodziala i nie mam jak pokazac sprzedawcy jaka zarowke chce - bo wiem ze byla to jakas nietypowa, prosze podajcie mi link do jakiegos sklepu internetowego z takimi zarowkami albo do allegro mam colta w 97roku , prosze powiedzcie mi co moze byc rowniez z moim zegarkiem poniewaz godzina w nim sie nie pokazuje , ale patrzac pod swiatlo widac bardzo delikatny zarys tego ze godzina w zegarku sie zmienia ( pewnie przepalila sie dioda/zarowka ) prosze napiszcie mi jakis mini poradnik wymiany zarowki w zegarku ( tym ktory znajduje sie w kokpicie ) bo nie mam zielonego pojecia jak sie do tego zabrac pozniewaz tam wszystko jest zabudowane , oraz jak mozecie to rowniez podajcie mi adres do aukcji na allegro gdzie moge kupic taka zarowke do zegarka

z gory dziekuje oraz pozdrawiam!

andrzej_wwa
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 11:20   zarowka od lampki

Czołem
Jeśli masz colta z serii c50 (bo nie wiem jak w innych modelach) to ta żarówka to jest rurkowa 31mm a jej sklepowe miano to chyba C5W.
Szukam takiej od kilku miesięcy. Kupiłem led - ale ta daje punktowe swiatlo wiec jak sobie obrócilem zeby mi na kokpit swiecila to z kolei z tylu mam ciemność, a szukam żarnikowej i takowej nie moge nigdzie znalezc... są dostepne 36 i 41 długości ale tej krótszej 31 mm nie ma nigdzie. jak namierzysz gdzies to daj znać to i ja chętnie kilka sobie na zapas wezmę :-)

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 11:37   

dobze , w takim razie kupie se takiego led'a ( lepsze to niz nic , a nie wiecie jak tam z tymiana podswietlenia zegarka ? jest w stanie mi ktos pomoc z tytm zegarkiem?

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 11:51   

kumanprx napisał/a:
dobze , w takim razie kupie se takiego led'a

mam taka na zbyciu..4xLED na płytce--troszke trzeba odgiac blaszki +/- ale pasuje..po pracy jak ja znajde moge Ci wkleic fote i wymiary

cena-zaplacisz za przesylke tylko..nie chce grosza za nia

[ Dodano: 02-02-2007, 17:06 ]
i lipa :x musiałem ja wyrzucić..nie moge znaleźć choć bałagan swoja droga :P

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2007, 10:40   

Przełóż sobie z bagażnika, jest taka sama. Też wymieniłem na ledy. Ale te 4diodowe są słabe. Kupiłem mocniejsze z jednym dużym "oczkiem". No po za tym światło jest dość.... dziwne. Taki zimny biały wpadający wręcz w niebieski. Chociaż widziałem ostatnio też biały "ciepły".
Teraz kwestia zegarka. Wkoło zegarka, regulacji nawiewów masz taką przerwe. Widać,że stanowi to osobny element. Weź szeroki śrubokręt i podważ. Cała płyta z zegarkiem i włącznikiem awaryjnego wyskoczy. Jest zamontowana na 4 zatrzaskach metalowych. W zegarek od tyłu jest w takim plastiku wkręcona żarówka, którą pewnie masz spaloną. Ja ostatnio to zmieniałem na inny kolorek :) Jest to całoszklana wciskana mała żaróweczka którą kosztuje z 80 groszy chyba. Symbolu nie znam/nie pamiętam.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2007, 13:20   

krzyś78 napisał/a:
Kupiłem mocniejsze z jednym dużym "oczkiem". No po za tym światło jest dość.... dziwne. Taki zimny biały wpadający wręcz w niebieski. Chociaż widziałem ostatnio też biały "ciepły".

Ja teżsobie sprawiłem te ledy ale normalna chyba lepiej świeciła i szukam czegos mocniejszego. Moja narzeczona stwierdziła że komórką lepiej oświetla niż moja lampka :roll: więc jak masz namiary na "cieplejsze" światło to daj znać;)

A co myżicie o zamontowaniu dodatkowej lampki? np z tyłu albo koło lusterka?
Napewno było by jaśniej.

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2007, 15:12   

Cieplejsze mają z reguły słabsze światło niestety,ale barwe mają znośniejszą :) Myślałem ewentualnie o wypatroszeniu lampki i zastąpieniu środka jakimś mocniejszym LEDem np: http://www.allegro.pl/ite...irmyedison.html
Troche ciekawy jestem jak to świeci i czy dałoby rade

Odpowiedz do tematu