Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CB Radio Lancer
Autor Wiadomość
DjQuest 
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-08-2013, 12:11   CB Radio Lancer

Próbował ktoś może filtrów przeciwzakłóceniowych do instalacji CB ? Dmuchawa i wycieraczki "wyją" niesamowicie szczególnie na wyższych obrotach. Udało wam się to zniwelować. Na allegro takie coś :

http://allegro.pl/filtr-f...html?source=mlt

Greku1410 
Mitsumaniak

Auto: Civic VIII Type S 2.2
Wysłany: 01-08-2013, 17:50   

dodatkowa masa do anteny powinna dużo zdziałać a kosztuje tyle co kawałek kabla ;)

DjQuest 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-08-2013, 18:59   

Cała instalacja CB antena i odbiornik prawidłowo zestrojone. Zakłócenia pochodzą od zasilania to sprawdzone. Czy ktoś ma sprawdzony "filtr" lub sposób ? Zmiana radyjka i anteny to nie o to chodzi bo sprzęt paradny, a jednak Lancerek śmieci :) .

Tomii 
Mitsumaniak

Auto: C4, BX, Espace 3
Wysłany: 03-08-2013, 12:29   

spróbuj podłączyć zasilanie radia bezpośrednio pod akumulator,

DjQuest 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-08-2013, 19:20   

Tak oczywiście radio CB podłączone bezpośrednio do akumulatora kable ekranowane umasowione. Wszelkie przypadki opisane na forach CB i google nie działają w Lancerku benzyna 1.5 rok 2010. Może nikomu to nie przeszkadza, albo nie zwraca na to uwagi, bo nie zawsze jeździ się na wycieraczkach i dmuchawie na maxa.

MmzTattoo 
Mitsumaniak

Auto: 2003 Eclipse GS 2.4 automat
Wysłany: 19-09-2013, 23:31   

Jeśli nadal z tym walczysz powiedz jakie radio i jaka antena

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-09-2013, 07:07   

DjQuest napisał/a:
Może nikomu to nie przeszkadza, albo nie zwraca na to uwagi, bo nie zawsze jeździ się na wycieraczkach i dmuchawie na maxa.

No ale ja też mam taki efekt, ale przy przykręconym RF Gain na połowę (co moim zdaniem nie zmniejsza zasięgu tylko poprawia działanie ASC bo nie ma wtedy - moim zdaniem - przesterowania wejścia) nie zauważam problemu. A swoją drogą odpuściłem bulwersowanie się tym dopiero wtedy ja stałem w korku za jakimś samochodem i usłyszałem zakłócenia od tylnej wycieraczki poprzedzającego mnie samochodu. Tak, że RF Gain na połowę, ASC dobrze działa (Harry II ASC) i ogólnie jestem zadowolony. Radyjko od razu zrobiło się kulturalniejsze nie ucina nie szatkuje itd itp.

a4ry 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 98
Wysłany: 25-05-2014, 20:31   

DjQuest napisał/a:
Zakłócenia pochodzą od zasilania to sprawdzone.

Temat trochę stary ale może komuś się przyda. Kiedyś udało mi się nabyć filtr jak w załączniku (zapłaciłem w złotówkach tyle co tu jest w euro): http://www.leboncoin.fr/e...o/575527085.htm .
Zrobił robotę. Na zasilanie nie ma nic lepszego. Należy pamiętać, że filtr musi być koniecznie zmasowany z karoserią bo w przeciwnym wypadku nie jest skuteczny w 100%. Dlatego większość filtrów posiadających tylko wejście i wyjście jest do niczego.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 26-05-2014, 17:48   

a4ry napisał/a:

DjQuest napisał/a:
Zakłócenia pochodzą od zasilania to sprawdzone.

Temat trochę stary ale może komuś się przyda. Kiedyś udało mi się nabyć filtr jak w załączniku (zapłaciłem w złotówkach tyle co tu jest w euro): http://www.leboncoin.fr/e...o/575527085.htm .
Zrobił robotę. Na zasilanie nie ma nic lepszego. Należy pamiętać, że filtr musi być koniecznie zmasowany z karoserią bo w przeciwnym wypadku nie jest skuteczny w 100%. Dlatego większość filtrów posiadających tylko wejście i wyjście jest do niczego.

Nie sądzę, że pomoże w sytuacji zakłóceń elektrycznego wspomagania kierownicy. Przykładem jest nowa Honda Accord. Nawet na forum CB jest temat tego problemu. :?

a4ry 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 98
Wysłany: 31-05-2014, 22:37   

mjsystem napisał/a:
Nie sądzę, że pomoże w sytuacji zakłóceń elektrycznego wspomagania kierownicy. Przykładem jest nowa Honda Accord. Nawet na forum CB jest temat tego problemu.

Zasadnicze pytanie jak wchodzą te zakłócenia do CB jeżeli przez zasilanie to filtr ten działa cuda. Wystarczy wziąć go w rękę żeby poczuć, że to nie byle popierdułka, waży z kilogram :) .
Wg mnie ważne jest też żeby radio samo w sobie miało dobre filtry. Kiedyś na ten temat pisałem kolaborat na jednym z forów CB.

Odpowiedz do tematu