|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
SWAP 2.0 DiD na nowszy 1.8 DiD czy można zamienić bez probl? |
Autor |
Wiadomość |
FuRRoR
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DiD 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-08-2023, 11:42 SWAP 2.0 DiD na nowszy 1.8 DiD czy można zamienić bez probl?
|
|
|
Witam już ponad 2 lata bawię się z naprawą silnika 2.0 DiD ale zawsze wyskakuję coś nowego. Ta zabawa nie ma końca. Od samego początku mam problem z uciekającym płynem chłodniczym. Uszczelkę pod głowicą wymieniłem, sprawdziłem chłodnice, jeśli wierzyć mechanikowi to przy wymianie uszczelki sprawdzał też szczelność głowicy ale mówił że mogą się mylić. Dlatego zostało mi wymienić głowice lub wymienić blok silnika. Jedno u drugie nie jest tanie a z moim szczęściem wolę nie strzelać. Dlatego zdecydowałem się na wymianę silnika bo w ten włożyłem już za dużo nerwów, czasu i pieniędzy. A myślę nad 1.8 DiD, gdyż dowiedziałem się że jest mniej awaryjny. Chce to zrobić po jak najmniejszej mini oporu, stąd moje pytanie czy trzeba przerabiać coś w aucie czy bez problemu można wyjąć stare 2.0 i zamienić na 1.8? |
|
|
|
 |
|
|