Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
4g63 SOHC
Autor Wiadomość
MattOmer 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt III C50
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2014, 06:14   4g63 SOHC

Cześć Wam! Mam pytanko odnośnie silnika 4g63 SOHC, jak on się sprawuje i jak z jego wytrzymałościa, udany silnik czy raczej padaka?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-06-2014, 08:02   

4G63 to dwulitrowy motor, w wersji SOHC to nawet fajnie to jeździ, z zadbanym silnikiem nie powinno być problemu.
Pomijam fakt, że w tej wersji Colta i starszych to on raczej nie występował, więc domyślam się, że może chodzi o jakiś SWAP :?:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

jerzyk1 
Forumowicz

Auto: colt 4G15
Wysłany: 07-06-2014, 14:02   

co do 4g63 to trzeba szukać 6bolta bo jest bardziej wytrzymały.

MattOmer 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt III C50
Wysłany: 10-06-2014, 09:47   

WITAM! :D piszę bo chcę żebyście wiedzieli,ze projekt idzie do przodu:D mam pytanka do Was i licze na jakieś sensowne odpowiedzi. Mianowicie w piątek bylem zobaczyć jednego Galanta na złomie,patrze a w nim 4g63 tylko,że SOHC. Przeglądałem coś niecoś opini na temat tego silnika i są bardzo dobre,wiec kupiłem go bo i tak to zawsze lepiej niż to 1.5. Jest w dobrym stanie i wgl, dzisiaj pojechałem na szrot i mialem wyciągnąć silnik ale byl taki skwar,że nie mogłem wgl skupić się. Ale wyjalem już wiązkę i patrze a tu dwie sondy lambda, możecie mi powiedzieć jak ja obejść podczas gdy mam zamiar uturbić silnik, wiem,że trzeba emulację wtedy w kompie zrobić,jak Wy na to się zapatrujecie?:) jescze postaram się wrzucić foty bo tez mam kilka pytań do Was;)

Teraz wszystko fajnie, ale posiada ktoś schematy z wiązką :D ? albo mógłby pomóc coś w tym temacie :badgrin: biedny Galant kombi został rozebrany do zera :( a teraz jego serce trafi do mojego colta.

Odpowiedz do tematu