Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Honda Accord CH6
Autor Wiadomość
ozzy89 
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2014, 16:24   Honda Accord CH6

Po trzech Coltach CA0 los sprawił, że kupiłem hundę :lol: Pracuję za granicą i na ostatnim urlopie w Polsce wszedłem z ciekawości na allegro pooglądać auta do 12 tysi na Śląsku. Ponad pół roku bez auta sprawiło, że ręce zaczęły mi się telepać na myśl o zakupie kolejnego :lol: Dlatego, że kilka razy do roki przemierzam trasy po 1000 km, szukałem czegoś większego, cichszego i wygodniejszego od Colta (na początku chorowałem na roadstery :twisted: :lol: ). Silnik benzynowy bez LPG miał mieć minimum 130 KM. Lexus IS był poza zasięgiem finansowym. Myślałem o Galancie EA5A, Volvo S40 czy Saabie 9-3, ale nic ciekawego w tym czasie nie było. W oko wpadł mi niepozorny Accord CH6 w srebrnym kolorze i z uszkodzonym przednim zderzakiem. Do Tarnowskich Gór daleko nie miałem i dzień po oględzinach akordeon był już mój. Nie jest to wersja na wypasie, ale ma wszystko co mi potrzeba. Klima jest, wszystkie szyby w elektryce są. Fotele welurowe, bardzo wygodne. Ogromy bagażnik. Zawiecha nie stuka, silnik (f18b2) pracuje świetnie i baaardzo cicho. Oleju nie żłopie (wg moich szacunków jedynie jakieś 150 ml/1000 km). Biegi wchodzą ok. Spód zdrowiutki. Blacha bez korozji z jakimiś tam paroma maleńkimi zadrapaniami i lekko otartymi drzwiami tylnymi prawymi. Auto ma mi służyć jedynie jako dupowóz i robi to jak na razie dzielnie. Parę dni temu przeszedł przegląd i założyłem mu nowe opony letnie Nokian Line ;) Wybaczcie za ten wywód. Jeszcze wrzucę fotki nieco marnej jakości, ale nie zbyt wiele do pokazywania i podniecania się :P

Bartekkita 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Wysłany: 28-04-2014, 19:37   

Chyba, największym minusem tego auto jest to, że między tą generacją a następna jest ogromny przeskok. Jak na swoje lata to auto bardzo fajne ;) Jak wrażenia moc/frajda/spalanie ?

Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018

ozzy89 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2014, 23:29   

Jeśli chodzi o stylistykę, to przeskok między tą, a kolejną generacją jest na pewno. Jeśli chodzi o bezawaryjność to już niekoniecznie ;) Racja, jak na swoje lata dobrze się trzyma. Rudej jeszcze nie zaobserwowałem ;) Moc wygląda fajnie na papierze. W porównaniu z Coltami to zbiera się gorzej od CA4A. O CA5A nie będę się nawet wspominał. Choć silnik jest w miarę elastyczny i przy wyprzedzaniu nie trzeba redukować do III-biegu, bo to za wiele nie daje :P Frajdę to mi dawały Colty(aż się łezka w oku kręci), a to jest dupowóz i przyznaję, że komfort w tym aucie jest. Silnika praktycznie nie słychać. Czasem tam wydech czy dolot jak się VTEC włączy ;) Do 120 czy 140 km/h jest błoga cisza w porównaniu z Coltami. Powyżej szumy dochodzące z uszczelek drzwi zagłusza car audio. Spalanie jest ok. Póki co sprawdzane na autostradach. Odcinki po ~1000 km - spalanie ok. 8,5l/100 km ;) Nie ma tragedii jak na auto o masie ponad 1400 kg :)

Przyznam się, że ostatnio kupiłem welurowe dywaniki firmy witpol oraz radio Pioneer DEH-1600 UBA

Bartekkita 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Wysłany: 05-05-2014, 21:13   

a jakie prędkości na tych odcinkach ;)

Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018

ozzy89 
Forumowicz

Wysłany: 12-05-2014, 22:32   

Ogólnie to staram się nie przekraczać 150 km/h, chyba że jest ograniczenie, to się grzecznie stosuję, bo nikt mnie nie goni ;) Ostatnio na niemieckiej autostradzie udało się wyciągnąć nieco ponad 200, ale zawieszenie jest trochę za miękkie do takiej prędkości.

Odpowiedz do tematu