|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] System stabilizacji trakcji-problem po wymianie ak |
Autor |
Wiadomość |
andreassi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DiD 2004r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2014, 01:02 [3.2 DID] System stabilizacji trakcji-problem po wymianie ak
|
|
|
Witam.
Po wczorajszej wymianie akumulatora nie gaśnie żółta kontrolka od systemu stabilizacji trakcji. Nie ma żadnej reakcji na przełączanie przełącznikiem. Przed wymianą wszystko było ok. Po uruchomieniu silnika kontrolka gasła, system działał poprawnie, przyhamowywał koła jak trzeba, przełącznik wyłączał system itd.
Proszę o pomoc. Czego szukać, czy są jakieś bezpieczniki? Może coś się zjarało podczas wymiany? |
|
|
|
 |
wojtyszka
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3.2DiD
|
Wysłany: 08-06-2014, 09:13
|
|
|
u mnie po odolaczeniu akumulatorów i ponownym podłączeniu kontrolka trakcji również sie włącza , ale po przejechaniu kilkusset metrów i ponownym uruchomieniu silnika kontrolka sie wyłacza.
mysle ze nic Ci sie nie spaliło, cierpliwosci jeszcze chwila kilka przejechanych metrów i sie wyłaczy |
_________________ 30cm ponad chodnikami
02869/KMM |
|
|
|
 |
Martynapce
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DiD
|
Wysłany: 08-06-2014, 10:07
|
|
|
u mnie też tak było z 1,5 km przejechałam i dopiero zgasło.
, |
|
 |
andreassi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DiD 2004r.
|
Wysłany: 08-06-2014, 11:29
|
|
|
Witajcie.
Już wszystko w porządku. Właśnie wróciłem z przejażdżki. Wczoraj po wymianie aku tylko wokół domu próbowałem autko. Rundka z prędkością powyżej 40-50km/h i mogłem już włączyć przyciskiem. Teraz już działa jak wcześniej, czyli na postoju i podczas jazdy z prędkością do 40km/h mogę włączać i wyłączać system.
Akumulator wymieniłem na Bosch Silver S4 95Ah, 830A. Autko teraz pali na dotyk. Na razie rozrusznika nie ruszam, a przed wymianą aku myślałem, że też to on jest winny słabemu kręceniu.
Jeszcze tylko wszystkie poduszki, oleje, hamulce... Mam nadzieję, że to wystarczy, żeby trochę pośmigać bez napraw. Ciągle zastanawiam się jeszcze nad zbiornikiem, ale nie widziałem jeszcze stanu filtra i paliwa, dopiero w tygodniu mechanior będzie działał.
Poprzednie Pajero II było prostsze, tu już trochę więcej elektroniki. Mam to autko od niedawna i pewnie jeszcze nie jedno mnie zaskoczy.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
TangoKK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Pomógł: 17 razy Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 359 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 08-06-2014, 22:12
|
|
|
andreassi napisał/a: | Poprzednie Pajero II było prostsze, tu już trochę więcej elektroniki. Mam to autko od niedawna i pewnie jeszcze nie jedno mnie zaskoczy. |
No zaskoczy Cię jak nie wymienisz zbiornika I nie będzie to miłe zaskoczenie |
_________________ HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY |
|
|
|
 |
|
|