|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak kupiłem jeepa z trzema diamentami... |
Autor |
Wiadomość |
wbialek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III krótkie
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-08-2014, 21:51 Jak kupiłem jeepa z trzema diamentami...
|
|
|
Półtora roku temu szukałem auta - w założeniu terenowe ze znośnym zachowaniem na szosie. Oglądałem wiele - głównie land rovery. Ale te jakoś zimą nie chciały zapalać. W jednym komisie sprzedawca pokazał mi też Pajero - było krótkie, trochę mi to nie pasowało, ale jak odpaliło z półobrotu (a widać było, że dobrze już przymarzło do ziemi), postanowiłem dać mu szansę. Test w warsztacie wypadł pozytywnie. Kupiłem.
Od tego czasu wóz przeszedł przemianę. Zamiast szosowych opon 285/55R18 dostał terenowe 265/75R75. Sprężyny i amortyzatory zostały zmienione na zestaw Lovellsa, podnoszący auto o dwa cale. Do tego komplet osłon podwozia, wyciągarka elektryczna, reflektory i tylne światło robocze. Pojawił się wkrótce snorkel i modyfikacja seryjnego zderzaka.
Sporo było też poprawek - nowy zbiornik paliwa z tworzywa, solidne zabezpieczenie antykorozyjne (łatanie było znikome - dobra sztuka), hamulce, łożyska kół.
Wyjechałem nim na kilka ciekawych wyjazdów terenowych. Był na Ukrainie, w Bieszczadach i na Roztoczu. Niestety większość kilometrów robiłem na szosie, wracając na całe miesiące do szosowych opon .
Teraz na liczniku ma już 244 (było 211) i nie mam już pomysłów co poprawić. Żona mówi, że to moja najlepsza zabawka
 |
|
|
|
 |
drexvs
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Wrz 2012 Posty: 405 Skąd: Myszków
|
Wysłany: 12-08-2014, 22:00
|
|
|
Powiedz mi ile zajmuję doczyszczenie samochodu z takiego stanu jak widać na 2 zdjęciu ? |
|
|
|
 |
|
|