|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] [EAx 97-04]Galant 2,5V6 Avance 1999r Choroszcz |
Autor |
Wiadomość |
Lord_Protektor
Nowy Forumowicz
Auto: Skoda Octavia
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2014, 00:08 [EAx 97-04] [EAx 97-04]Galant 2,5V6 Avance 1999r Choroszcz
|
|
|
Hej
I jeszcze jeden, który znalazłem. Ktoś coś?

http://olx.pl/oferta/nego...html#273341d13a
Cytat: | Witam serdecznie.
Do sprzedania mam bardzo komfortowe autko. Galant sprowadzony z Niemiec w 2008 roku.
W 2009 założyłem instalację gazową BRC sekwencja - spalanie 10l/100 km trasa, 13l/100 km miasto, przy mojej nodze, teraz jeździ nim żona to pali trochę mniej.
Na gazie zrobiłem 60000 km i wymieniłem tylko filtr. Żadnych problemów. Z tego co wiem to najlepszy silnik(mnie nie zawiódł), bezawaryjny i jest czym jechać. 163 KM
Automat z Tiptronic - najlepsza rzecz na świecie, nie jeździłeś to zaczniesz, a i zawsze można bawić się z Tiptronic.
Mitsubishi ma na wyposażeniu min.
automatyczną klimatyzację,
elektryczne szyby X4,
elektryczne lusterka
ABS,
centralny zamek,
wspomaganie kierownicy
poduszki powietrzne
dodatkowe światła długie w zderzaku obok halogenów (rzadko spotykane)
spojler
Wymieniane wszystko na bieżąco (w 2013r nowe tarcze przód i klocki na przód i tył).
Koła letnie na alu, opony Matador 215/45/17 - 7mm bieżnika (nowe 8 mm), zimowe na stalówkach 15" Goodrich- opony dwa komlety jak najbardziej do dalszego użytkowania przez kilka lat
W ubiegłym roku wymieniałem dyfer w skrzyni (na nowy a nie używany), naprawione nadkola z tyłu (taki minus galantów).
Bardzo wygodnie się nim jeździ, żal go sprzedawać ale nie stać mnie na utrzymanie dwóch aut.
W samochodzie należy zaraz wymienić rozrząd (max 4000 km) i przy okazji uszczelkę pokrywy zaworów bo się poci. jedna opona letnia jest pęknięta (można niby ją podkleić ale ja miałem zamiar ją wymienić), na drzwiach od kierowcy jest lekkie wgniecenie widoczne na zdjęciu (nic z nim nie robiłem bo to bez sensu, widać tylko jak jest idealnie czysty, później praktycznie nie widoczne, a nawalić szpachli każdy może tylko poco?)
Za auto chciałem trochę wiecej , ale że wymaga wymiany rozrządu, a ja nie mam kasy więc cena taka jak w ogłoszeniu, lecz dla zainteresowanych do małej negocjacji.
Auto godne polecenia i wygodniejsze od VW za tą cenę (takie moje zdanie bo też miałem VW).
W razie pytań proszę o telefon lub przez tablicę (odpisuje wieczorami) na smsy nie mam czasu. Zapraszam na oględziny. Cena elastyczna do końca maja | Z tego co rozmawiałem z właścicielem, nadkola były robione ale znowu zaczyna coś wyłazić, kielichy też już napoczęte ale jak powiedział "dziur na wylot nie ma". Więc to by trzeba było zrobić. W rozmowie i opisie jest, że potrzebna będzie wymiana rozrządu i uszczelki pod zaworami bo się poci. Pytanie ile taka zabawa może w sumie kosztować oraz czy nie mogą to być objawy czegoś poważniejszego? skrzynia niedawno remontowana, hamulce w miarę świeże, zawieszenie ok 2 lata temu jeśli dobrze pamiętam. Co koledzy myślicie? mam do niego ponad 260km |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 29-06-2014, 00:44
|
|
|
rozrząd to kolo 1000zl
reperaturki to tez kolo 1000zl
uszczelki pod zawory po 100zl
olej i filtry to 300zl
[ Dodano: 29-06-2014, 00:50 ]
co do auta to wykończenie ala karbon było do 98
i nie wiem czy poduszka się zgadza, ja w sporcie miałem taka samą ale to Avance już jest wiec nie wiem |
|
|
|
 |
Lord_Protektor
Nowy Forumowicz
Auto: Skoda Octavia
|
Wysłany: 29-06-2014, 02:26
|
|
|
ok, czyli na dzień dobry mamy już 2500zł zakładając, że nic innego nie wyjdzie, a wyjdzie... Czy w tej cenie (z treści możliwa negocjacja) warto się interesować czy lepiej szukać dalej? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-06-2014, 10:06
|
|
|
Auto zarejestrowane z LPG fakt widać uszkodzenia karoseryjne na zdjęciach (drzwi, zderzaki) ale to samochód używany więc zbytnio też nei ma się o co czepiac.
Rozrząd, z reguły wymienia się przy świezym zakupie bo mało keidy wiadomo kiedy był robiony, wycieki, zapocenie z silnika to się zdarza w tym silniku
Skrzynia remontowana, niby co, konwerter wymieniany, czy konwerter w komplecie z wałkiem albo co innego jeszcze
Nie ma nad czym dumać specjalnie w aucie za takie pieniadze trzeba sie liczyc z wydatkami, pytanie jak wygląda na żywo ten samochód, stan podwozia, aktualny stan zawieszenia/układu kierowniczego, etc |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|