Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
belka zawieszenie tył colt 1990 1.8 gti
Autor Wiadomość
Patryknh 
Nowy Forumowicz

Auto: colt c58 gti,eclipse 1g
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-07-2014, 12:21   belka zawieszenie tył colt 1990 1.8 gti

witam mam taki problem , rozlecialo sie lozysko w moim colcie uszkadzajac czop belki na ktorym jest mocowane , czop wydaje sie niewymienny mechanicy radza wymienic cala belke problem w tym ze nigdzie nie moge znalesc belki do gti ( tarcze z tyłu ) , macie jakies pomysły,czy podejdzie belka od zwyklej wersji ewentualnie jakie przerobki sa niezbedne , mam tez mozliwosc kupna lancera z tym samym silnikiem itp i pytanie czy podejdzie belka z niego ? tez ma tarcze z tylu a modele wydaja sie blizniacze
pozdrawiam

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-07-2014, 19:54   

Belki mieedzy lancerem a coltem GTI sa zamienne (tak wynika z katalogu), ale musisz kupić zgodne rocznikowo bo np w 92roku była jakas zmiana (katalog nie pisze na czym polegała, możliwe ze może to być kwestia jakiegoś uchwytu, gorzej jeżeli to bedzie różnica w srednicy czopów) Zawsze lepiej zweryfikować dla pewności, może jednak są zamienne miedzy sobą.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Patryknh 
Nowy Forumowicz

Auto: colt c58 gti,eclipse 1g
Wysłany: 19-07-2014, 12:28   

a z innych modeli np. 1.3 albo 1.5 ? jakie roznice ew. co musialbym przerobic ? w ostatecznosci myslalem juz nawet dac bebny do tylu , lepsze to niz auto ma stac 2 miesiac przez taka glupote ...

Zielu 
Forumowicz

Auto: Lancer'C60project&Eclipse
Wysłany: 19-07-2014, 23:08   

Jestem w 90% pewny że belka podejdzie Ci od każdego Colta III, Lancera IV. Żadnych różnic chyba nie było, wiem że były 3 rodzaje twardości tulei tylnej belki. GTi miały najtwardsze, podobnie jak diesel (też nie jestem na 100% pewien). Reszta musi pasować, uchwyty, mocowania etc.

jerzyk1 
Forumowicz

Auto: colt 4G15
Wysłany: 21-07-2014, 00:17   

belke z 1.3 z bembnami przerabialem na tarcze z tyłu to i w drugą strone nie powinno być problemu. Szukaj coltów na części :)

Odpowiedz do tematu