|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] jak jest zimny to gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
karol2409 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2007, 22:21 [C62A 1.5] jak jest zimny to gaśnie
|
|
|
Witam, mam problem z moim lancerkiem (silnik 4g15 8v) gdy jest zimny po zapaleniu wkręca się na 1500 obr. po czym gaśnie. Po rozgrzaniu wszystko jest prawie dobrze tylko po wciśnięciu gwałtownie pedału gazu nie wchodzi dobrze w obroty.Lancer jest zagazowany i na lpg tego nie ma pali z pierwszego jak jest zimny i normalnie się wkręca w obroty.Dodam ,żę silnik i instalacja elektr. byla przekładana z innego auta a tam było ok.Możę ten przekaźnik pod radiem ma coś wspólnego bo tylko jego nie zmieniałem.ECU 100% sprawne,przewody wn i świece nowe.Proszę o pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez akbi 14-06-2007, 21:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 06-02-2007, 00:31
|
|
|
Sprawdź szczelność dolotu (wszystkie wężyki, podciśnienia itd). |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 06-02-2007, 07:54
|
|
|
mialem podobny problem w takim autku. Klapa antywybuchowa- taka opaska gumowa szerokosci kilkunastu mm była przerwana. Doraznie zakleilem ja zwykla izolacja i problemu nie bylo. Pozniej wymienilem gume za 15zl. |
|
|
|
 |
karol2409 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2007, 22:30
|
|
|
kamilek napisał/a: | Sprawdź szczelność dolotu (wszystkie wężyki, podciśnienia itd). | Dolot jest ok. sprawdzałem 2 raazy podciśnienia też (mam dwa Lancerki i przelożyłem juz prawie wszystko ,bo drugi jest w 100% sprawny)już nie wim co może być.Dopowiem że od razu po przekładce silnika było w porządku dopiero jak podłączyłem lpg zaczęło się pie... .Myślałem ,żę to przez gaz ale go odłączyłem i nie pomogło.Już nie wiem co jest tym bardziej ,że silnik ma przejechane 100000km. i w innej budzie śmigał.
[ Dodano: 06-02-2007, 22:34 ]
pierafal napisał/a: | mialem podobny problem w takim autku. Klapa antywybuchowa- taka opaska gumowa szerokosci kilkunastu mm była przerwana. | Klapka anty.. napewno nie bo jej nie mam ( jeszcze nigdy mi nie strzelił a mam ich 2 zagazowanych, dzięki za rade ale to chyba nie to. |
|
|
|
 |
|
|