Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] oringi klimatyzacji
Autor Wiadomość
dybir 
Nowy Forumowicz

Auto: space star 1.6 2003
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2011, 01:41   [MSS 1.6] oringi klimatyzacji

ktoś wymieniał uszczelniacze na złączach przewodów klimy? głównie chodzi mi o te łączenie przy przegrodzie. i czy ktoś wymieniał osuszacz, podobno co 2-3 lata się wymienia. pozdrawiam

jaroo0 
Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 13-12-2011, 20:40   

Zrób zdjęcie w jakim miejscu masz przeciek.

Ja osobiście wymieniałem przy osuszaczu z którego wychodzą dwie rurki. Nic nadzwyczajnego.
Co do osuszacza to nie wiem, ale na pewno trzeba wymieniać i nabijać olej w sprężarce (standardowa czynność przy dobijaniu czynnika)

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 05-08-2014, 23:27   

Patrząc na osuszacz widać takie plastikowe oczko. Czy ono powinno być zielone czy przezroczyste? Przed napełnieniem klimatyzacji było zielone, teraz przezroczyste. Czyli jest pusto? Brak oleju?

[ Dodano: 06-08-2014, 17:27 ]
Dziś byłem w serwisie klimatyzacji, powiedzieli żebym się nie przejmował tym oczkiem. Jeżeli coś było widać przez nie zielonego to pozostałości po środku do wykrywania nieszczelności. Nie jest on niezbędny do pracy klimatyzacji.

Odpowiedz do tematu