|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] oringi klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
dybir
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.6 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Cze 2011 Posty: 28 Skąd: grodzisk mazowiecki
|
Wysłany: 02-12-2011, 01:41 [MSS 1.6] oringi klimatyzacji
|
|
|
ktoś wymieniał uszczelniacze na złączach przewodów klimy? głównie chodzi mi o te łączenie przy przegrodzie. i czy ktoś wymieniał osuszacz, podobno co 2-3 lata się wymienia. pozdrawiam |
|
|
|
 |
jaroo0
Forumowicz

Auto: Outlander
|
Wysłany: 13-12-2011, 20:40
|
|
|
Zrób zdjęcie w jakim miejscu masz przeciek.
Ja osobiście wymieniałem przy osuszaczu z którego wychodzą dwie rurki. Nic nadzwyczajnego.
Co do osuszacza to nie wiem, ale na pewno trzeba wymieniać i nabijać olej w sprężarce (standardowa czynność przy dobijaniu czynnika) |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 346 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 05-08-2014, 23:27
|
|
|
Patrząc na osuszacz widać takie plastikowe oczko. Czy ono powinno być zielone czy przezroczyste? Przed napełnieniem klimatyzacji było zielone, teraz przezroczyste. Czyli jest pusto? Brak oleju?
[ Dodano: 06-08-2014, 17:27 ]
Dziś byłem w serwisie klimatyzacji, powiedzieli żebym się nie przejmował tym oczkiem. Jeżeli coś było widać przez nie zielonego to pozostałości po środku do wykrywania nieszczelności. Nie jest on niezbędny do pracy klimatyzacji. |
|
|
|
 |
|
|