|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamiennik przedniego błotnika, czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekJozefow
Forumowicz
Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-07-2014, 19:57 Zamiennik przedniego błotnika, czy warto?
|
|
|
Witam
Muszę wymienić przedni błotnik w moim Outku.
Zastanawiam się nad kupnem zamiennika. Czy ktoś z Was miał doświadczenie z czymś takim
Znalazłem takie dwa błotniki:
http://allegro.pl/blotnik...4348685717.html ;
http://allegro.pl/pc-blot...4365810048.html .
Nie mam pojęcia czy są to takie same dwa błotniki pochodzące od jednego producenta, czy dwa różne
Do tej pory nigdy w życiu nie miałem do czynienia z zamiennikami elementów blacharskich.
Liczę na Waszą pomoc. |
_________________ Pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
|
 |
pawelz
Nowy Forumowicz
Auto: Out 2.0 '09, Prius '12
|
Wysłany: 17-07-2014, 23:44
|
|
|
Witam,
nie znam się na blacharce, ale kiedyś jakiś blacharz mi powiedział, że nie należy brać zamienników bo są nieocynkowane. Lepiej wziąć oryginalną używkę nieuszkodzoną, zmatowić i pomalować, podobno zdecydowanie dłużej wytrzyma niż słabo zabezpieczony zamiennik.
Ale ja tylko tak słyszałem. Brzmi to logicznie, ale jaka jest prawda, nie wiem ? |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 18-07-2014, 09:20
|
|
|
Jak mi naprawiali samochód w ASO po stłuczce to powiedzieli, że oryginalne blacharskie części zamienne mają słabsze zabezpieczenia antykorozyjne (brak jakiejśtam powłoki), więc pewnie lepiej kupić używkę |
|
 |
paweldm
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
|
Wysłany: 22-07-2014, 12:10
|
|
|
Części blacharskie do wymiany nie są ocynkowane. Przy naprawie z oc sprawcy można sprubować domagać się ocynkowania blach, gdyz wymieniana część nie może byc gorszej jakości jak oryginał. |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 14-08-2014, 08:20
|
|
|
paweldm napisał/a: | gdyz wymieniana część nie może byc gorszej jakości jak oryginał | Tia a świstak siedzi, o ile miałeś brak utraty wartości, naprawę na nowych częściach i naprawę w ASO. Nie pisz herezji na temat likwidacji szkód. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
|
|