Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] GalantAvance V6, 2002r, sedan, fioletowy, Czarna
Autor Wiadomość
DuKsOn 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VIII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-08-2014, 13:42   [EAx 97-04] GalantAvance V6, 2002r, sedan, fioletowy, Czarna

Witam serdecznie wszystkich.

Mam ogromną prośbę w nawiązaniu do ogłoszeń z miejscowości Czarna.

Zainteresowałem się jednym z wystawionych Galantów od Tego Pana, a dokładniej mówiąc fioletowym sedanem 2.5 V6 Jednak po przeczytaniu kilku postów z informacjami o stosowanych metodach co do przygotowywania aut do sprzedaży przez Pana zaczynam się zastanawiać czy warto.

Jedyna pewna sprawa z tym Panem to że strasznie sobie ceni swoje auta, ale czy warto jechać, a mam kawałek bo jakieś 300 km :( i te 14.500 zł plus opłaty to już nie mało.

Dlatego chciał bym zapytać was o zdanie w tej kwestii oraz czy ktoś z was widział lub wie coś na temat poniżej przedstawionego Galanta ?

http://otomoto.pl/mitsubi...-C33683916.html

Kod:
Model, Typ:
Mitsubishi Galant VI, Sedan / Limuzyna
Rocznik:
2002
Przebieg:
151 208 km
Rodzaj paliwa:
benzyna
Silnik:
2498 cm³  (Moc 161 KM / 118 kW)
Skrzynia biegów:
automatyczna
Kolor:
fioletowy-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Układ kierowniczy:
po lewej stronie
Status pojazdu:
sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Sprzedajesz podobne auto? Dodaj podobne ogłoszenie

Dodatkowe informacje

Cechy zewnętrzne:
alufelgi, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby

Bezpieczeństwo:
ABS, poduszki powietrzne, immobiliser

Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, niezależne ogrzewanie

Historia:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu

Mam 45 lat. Sprowadzam samochody osobowe z Niemiec - również na zamówienie.

Pracowałem w ASO Mitsubishi ponad 10 lat. Znam japończyki jak własną kieszeń, nie mają przede mną żadnych tajemnic.

Zawsze mam kilka Japońskich marek na placu takich jak Mazda, Mitsubishi, Subaru , Honda , Toyota.
Sprowadzam tylko bezwypadkowe egzemplarze z udokumentowanym przebiegiem.
Proszę nie wrzucać wszystkich importerów do jednego worka – że wszyscy cofają i sprowadzają porozbijane złomy !!! Zawsze są wyjątki !!!

Powyższy Galant taki właśnie jest – z udok. Przebiegiem (posiada dokumenty potwierdzające to) i sprawdzona została również pod względem przeszłości wypadkowej (mierzona czujnikiem itd.)
Wszystko jest w jak najlepszym stanie na dzień dzisiejszy – pod względem technicznym jak i elektryka w samochodzie - więc posłuży jeszcze bardzo długo bez serwisu.
Wymienić sobie olej i jeździć
.
Posiada WEBASTO – ogrzewanie postojowe warte z 2500 pln

Kolejny nabywca nacieszy się pojazdem jeszcze wiele lat.
Proszę przyjechać i się przekonać co do stanu pojazdu.
Więcej inf. Tel.

KUPUJ Z GŁOWĄ ZOBACZ PORADNIK KUPUJĄCEGO SAMOCHÓD
DANE KONTAKTOWE*
Polska, Czarna pod Warszawą (woj. mazowieckie)

Z góry wielkie dzięki i miłego weekendu.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 04-09-2014, 19:51, w całości zmieniany 2 razy  

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 17-08-2014, 13:53   Re: Mitsubishi Galant 2002 rok. 2.5 V6 automat "Czarna

Każdy samochód traktuj indywidualnie.
Kupujesz auto które ma już ponad 10lat, więc w cuda nie wierz.

DuKsOn napisał/a:
Jednak po przeczytaniu kilku postów z informacjami o stosowanych metodach co do przygotowywania aut do sprzedaży przez Pana zaczynam się zastanawiać czy warto.

A jakie masz inne wyjście?
Pojedziesz na szrot do Niemiec, żeby kupić od Turka nieodpicowanego i będziesz picował sam, czy masz jakiś inny pomysł jak kupić taniej Galanta?

DuKsOn 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VIII
Wysłany: 17-08-2014, 15:04   Re: Mitsubishi Galant 2002 rok. 2.5 V6 automat "Czarna

Dzięki za odpowiedź "mkm" :)

mkm napisał/a:
Każdy samochód traktuj indywidualnie.
Kupujesz auto które ma już ponad 10lat, więc w cuda nie wierz.

Zgadza się, a w cuda już dawno przestałem wierzyć.

mkm napisał/a:
A jakie masz inne wyjście?
Pojedziesz na szrot do Niemiec, żeby kupić od Turka nieodpicowanego i będziesz picował sam, czy masz jakiś inny pomysł jak kupić taniej Galanta?

Wiesz, czasami lepiej picować samemu niż kupować coś co zostało wypicowane i przy okazji ukryte to i owo. Aut do 20 tyś jest dużo, ale Galant urzekł mnie właśnie tym silnikiem, a sama stylistyka jest wieczna i zawsze miałem do niego słabość. Dlatego postanowiłem się zainteresować właśnie tym modelem. Auto od Pana z Czarnej jest ciekawe i gdyby odległość była o połowę mniejsza to podjechał bym bez problemu i ocenił. Jednak tak nie jest i po informacjach jakie są na temat miejscowości "Czarna" i pozostałych od tego Pana są dość negatywne. Dlatego płacenie komuś grubych tysięcy za wypolerowanie i wypranie auta to nie dla mnie bo to jestem w stanie sam zrobić.

Dlatego liczę na was jako znawców jak i fachowców w tej dziedzinie na pomoc w ocenie tego modelu, bo może ktoś z was widział go już lub ma możliwość i tzw. rzut beretem do tego Pana aby podesłać jakieś informację.

Pozd :)

grzesiopaka 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A Sedan 2000r. 2.5V6
Wysłany: 17-08-2014, 15:54   Mitsubishi Galant 2002 rok. 2.5 V6 automat "Czarna&

Dlaczego nie jeśli dane auto przyciągnęło Twoją uwagę to może warto podjechać i ocenić,może to akurat to auto.Ja z czystej ciekawości jechałem ponad 320 km żeby zobaczyć Miśka i wróciłem nim do domu :D

VenomPL 
Nowy Forumowicz

Auto: Honda Civic EK4
Wysłany: 19-08-2014, 09:42   

ten pan sie niedawno przeniosl pod Warszawe czy zawsze stad handlowal ? Bylbym ostrożny.

grzesiopaka 
Forumowicz

Auto: Galant EA5A Sedan 2000r. 2.5V6
Wysłany: 19-08-2014, 20:18   galant czarna&quo

DuKsOn jak tam Twoje poszukiwania?Może jednak warto przejechać ten kawałek Polski,może to będzie jednak Twoje autko :lol:

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 19-08-2014, 21:51   Re: galant czarna&quo

grzesiopaka napisał/a:
DuKsOn jak tam Twoje poszukiwania?Może jednak warto przejechać ten kawałek Polski,może to będzie jednak Twoje autko :lol:

Czemu wysyłasz go na minę do cwaniaka ? ;) Może by i było, ale u tego wiecznego 45-latka to ryzyko jest tak duże, że lepiej sobie oszczędzić :) .

Tymczasem ja sprzedałem gala, bo chciałem coś nowszego, i........po dwóch dniach szukania chcę mojego gala z ppowrotem....:(

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 19-08-2014, 22:24   

Ja osobiście nie kupie samochodu od polskiego handlarza!!!
Raz kupiłem i dziękuję bardzo!!!
A kupując samochód od takiego faceta który jest znany z matactwa to pytanie brzmi nie czy wyjdzie jakiś przekręt? tylko kiedy dojdziesz do tego że zostałeś porobiony :|

michalwawszczak 
Nowy Forumowicz

Auto: jeszcze nie mam :)
Wysłany: 20-08-2014, 11:02   

Oglądałem to auto w czerwcu. Nie wygląda źle, ale moim zdaniem 14 500 to trochę za dużo, szczególnie biorąc pod uwagę drugiego galanta, którego pan sprzedaje (Galant z Czarnej ). Nie miałem miernika, żeby zmierzyć lakier. Na pewno przygotuj się na wymianę amortyzatorów z przodu (prawy jest mokry) i zakup kompletu opon letnich i zimowych :)

McCoy 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 20-08-2014, 16:03   

Galant jest na rynku niemieckim towarem dosc mocno deficytowym. Wiekszosc tych aut w wieku od 15 do 11 lat jest juz wyekspalotawana.W polsce caly czas panuje wizja,ze 15letnie auto ma miec nie wiecej jak 160 tys.km przebiegu,ma nie byc nigdzie malowane, do konca serwisowane w drogim salonie gdzie wymiana rozrzadu to 3/4 wartosci auta no i przede wzszystkim ma byc tanie. Ten gosc stara sie spelnic te pragnienia....a ze chce na tym zarobic to musi te galanty delikatnie rzecz ujmujac troche poprawic.Predzej czy pozniej trafi sie poszukiwacz okazji i kupi jednego czy drugiego parcha. Z drugiej strony jak jest do kupienia naprawde dobry samochod z realnym przebiegiem,utrzymanie czasami tak pedantycznie ze wyglada i jezdzi lepiej niz nie jeden mlodszy wóz to jest znowu zadrogi. Taka jest juz polska mentalnosc.Galant to nie wieswagen czy audi gdzie jest w czym wybierac.Co do ksiazek serwisowych,faktur itp..to w dobie photoshopa i bezproblemowej prefabrykacji pieczatki danego "serwisu" i kupno samej pustej ksiazeczki na portalu aukcyjnym mozna sobie udokumentowac przebieg jaki sie chce.Jak to sie mowi,przebieg i cena do negocjacji.Bez telefonu do serwisu w niemczech i podania vin-u,te cale dokumentacje mozna sobie wsadzic miedzy bajki.

Tomasz87 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Wysłany: 21-08-2014, 03:29   

McCoy, jak ja Cię rozumiem...
Ale to już temat na nowy wątek... :)

Odpowiedz do tematu